writing-img

dehidracija

clock-img

12.03.2007, 17:19

clock-img

piškotka

pencil-img

149

Hčerkica je danes dobila drisko in vročino 38,7. Bili sva pri zdravnici, ki nama je rekla, da mora veliko piti, za vsak slučaj pa nama je dala tudi napotnico za bolnico, če bi bilo zaradi dehidracije. Zdaj pa sem vsa prestrašena, ker ne vem, kdaj nastane dehidracija in kdaj je potrebno otroka peljati v bolnico. 

clock-img

12.03.2007, 17:52

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

glej, da bo jeziček rožnat in vlažen - večkrat naj naredi po par požirkov user posted image

upam, da se stanje čimprej umiri user posted image

clock-img

12.03.2007, 17:59

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Dajajte ji za piti rehidracijski napitek Nelit 60, ki se ga dobi v lekarni. Glejte da ga boste redčili s predpisano količino vode.

Drugače pa je važna tudi barva urina, če postane temna, je to znak dehidracije, seveda če ne pije kakega pesinega sokauser posted image .

clock-img

12.03.2007, 18:30

clock-img

piškotka

pencil-img

149

Zdravnica je rekla, naj do večera (od približno štirih popoldan) spije vsaj liter tekočine. Ampak toliko je ne bo mogla, saj nikoli ne pije toliko. Zdajle sva trenutno spili dobrih 6 dcl. vode in čaja. Ali bo dovolj?

clock-img

12.03.2007, 18:33

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Bolj pomembno kot količina tekočine je vrsta tekočine. Zato je priporočljiveje piti rehidracijske napitke, ker bolj zaležejo kot voda ali čaj. Seveda pa je slednje bolje kot nič.

clock-img

12.03.2007, 19:58

clock-img

NRMM

pencil-img

2620

Jaz sem moji dajala za pit Isostar,ker nelita nismo spravli v njo in smo se izognili dehidraciji.

user posted image

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

clock-img

13.03.2007, 05:53

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Tudi ta ideja ni slaba. Mi smo mu običajno Nelit naredili v borovničevem čaju.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem