Pozdravljeni! Tokrat pišem kot anonimna, ker tudi moj mož včasih prebira forum in nočem, da ravno vse zvoha...
Moja težava na prvi pogled ni ne vem kako grozna, ampak jaz se vseeno bedno počutim, zato bi rada tole delila z vami in upam, da mi bo pomagal z nasvetom tudi kdo, ki ima podobne težave.
Z možem sva skupaj dobrih 5 let, letos bo 2 leti odkar sva poročena, zdaj pričakujeva 1. otroka. Na splošno se kar dobro razumeva, seveda je kdaj prišlo tudi do kakšnega prepira. Mož mi več ali manj finančno nudi vse, ne morem pa reči da sem odvisna od njega, tudi sama sem finančno preskrbljena.
Problem pa je v tem, da zadnje čase opažam, da je to tudi vse kar mi nudi! Ne morem reči, da se je to moje opažanje pojavilo sedaj na novo, verjetno je trenutno le še malo slabše, jaz pa sem toliko bolj občutljiva, ker bom kmalu rodila in vidim kako bom sama za vse. Res mi manjka, da bi se mi mož kdaj pa kdaj posvetil, da bi me postavil na prvo mesto in mi pokazal da me ima rad še kako drugače, kot z denarjem. Tako pa je cele dneve v službi (ima svojo firmo), zvečer pa pride ves utrujen domov, nekaj pojeva, potem pa že zaspi. Res je, da sva čez vikende skupaj, ampak tudi takrat ni časa za kakovostno preživljanje skupnega časa, saj je vedno kaj za postoriti, saj veste hišna opravila, nakupovanje itd. in vikend mine kot bi mignil!
Naj povem na hitro še kaj o nama: mož ima dobro stoječo firmo, izobrazbo imam jaz višjo kot on in osebnostno lahko rečem, da sem jaz bolj močna kot on. Včasih imam občutek, da v firmi uživa zato, ker tam lahko nosi hlače, pri meni pa ima občutek, da jih jaz. Zelo se trudim, da ne bi imel takega občutka, ampak mi on ves čas dodeljuje to vlogo, v vsem se moram odločiti jaz.
Prepričana sem da mi je zvest, firmo ima v isti stavbi kot sva doma, zato vem, da ves čas dela. tudi jaz sem po naravi zvesta, ne vem pa kaj me lahko piči, če me bo še dolgo čustveno zapostavljal.
Zdaj sem vam full naložila, upam da ste dobili vsaj približno sliko o moji situaciji. Kaj naj naredim, da se mi bo mož bolj posvečal? Da mu bo postalo jasno, da uničuje najin zakon s svojim obnašanjem? Večkrat sem mu že kaj omenila, pa je mogoče kakšen dan malo boljše, potem pa je spet po starem...Počasi se moja čustva ohlajajo in gradim zid okoli sebe. Ko ga pogledam, ne vidim več tistega človega za katerega bi lahko rekla, da ga občudujem in spoštujem.