cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

delo po 4 ure

clock-img

22.12.2005, 10:34

clock-img

Minkaa

pencil-img

290

Mene pa zanima katere pogoje moraš izpolnjevati da lahko po koncu porodniške delaš po 4 ure??

clock-img

22.12.2005, 10:43

clock-img

sezam

pencil-img

2188

Posebnih pogojev ni. Dogovoriti se moraš z delodajalcem, da ti dovoljuje, nato pa stvar urediš preko centra za socialno delo.

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

clock-img

22.12.2005, 10:47

clock-img

Minkaa

pencil-img

290

Do katere starosti pa lahko delaš po 4 ure in ali se potem šteje da je to polni delovni čas ali ne. 

clock-img

22.12.2005, 10:53

clock-img

rainbow

pencil-img

2869

Vsaka mama ima pravico delati polovični delovni čas do otrokovega tretjega leta starosti, delodajalec ti to mora omogočiti;

delodajalec plačuje prispevke za tiste ure, ostalo pa socialno; ne vem pa glede let za pokojnino;

jaz sem se tudi odločila za to varianto, vsaj do jeseni; in sem morala napisati neko vlogo naslovljeno na delodajalca, potem oni sestavijo pogodbo, s katero grem na socialno. To je zaenkrat vse, kar vem. Ima pa še slaba dva meseca časa, da vse uredim.

Upam,da sem pomagalauser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

clock-img

22.12.2005, 12:27

clock-img

Listka

pencil-img

5

Za polovični delovni čas si lahko namesto dela 4 ur na dan izbereš tudi delo 2 oz. 3 dni na teden(en teden 2, naslednji teden 3 dni), kar ti osebno bolj priporočam, če se lahko tako dogovoriš z delodajalcem. Menim, da imaš tako ti tiste dni ko si doma več od druženja z otrokom (in otrok od tebe) in več narediš v službi tiste dni ko delaš po osem ur.

Ps.: To veš, da če še dojiš ko delaš ti po zakonu pripada ura za dojenje?

clock-img

22.12.2005, 13:10

clock-img

Minkaa

pencil-img

290

Glede dojenja vem, samo kaj ko se moj sonček noče več user posted image .

Razmišljam pa da bi delala po 4 ure po končani porodniški. Rainbow midve približno isti čas zaključiva s porodniško;)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem