writing-img

dihanje med porodom

clock-img

12.03.2006, 10:48

clock-img

mojčika

pencil-img

2406

Zelo hitro se približuje moj PDP, ker sem bila rizično noseča, nisem obiskovala telovadbe po materinski šoli. Zanima me, katere tehnike dihanja ste se posluževale med porodom, in če je katera sedela med popadki tudi na žogi, meni trenutno zelo pomaga ublažiti boleče kolke. Hvala in LP

clock-img

12.03.2006, 11:57

clock-img

petraz

pencil-img

1328

Glede tehnike dihanja se ne sekiraj, ti babica sproti pove..... Jaz sem žogo uporabljala skoraj do konca poroda in ti lako povem, da je to super zadeva. Meni je vsaj koristila. user posted image

clock-img

12.03.2006, 12:14

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

12.03.2006, 15:36

clock-img

kikibor

pencil-img

29

Kot je že petraz napisala, ne skrbi - ti babica v porodni sobi pove vse potrebno in če dihaš pravlilno je res lažje.

Glede žoge in same aktivnosti med popadki - pri meni to sploh ni bili izvedljivo. Med popadki (imela sem umetne) sem v glavnem spala in se samega poroda niti ne spomnim dobro. Ker se nisem odpirala, sem dobila neko zadevo v žilo od katere sem bila med poadki precej highuser posted image .Z babico sva bili dogovorjeni, da če se bom počutila, da bom lahko hodila, uporabljala žogo itd, vendar pri meni to sploh ni prišlo v poštev.

Je pa porod hitro minil (2 urci) tako, da sploh ni bilo večje panike.

Srečno pri izjemnem dogodku!

Katarina

clock-img

12.03.2006, 16:37

clock-img

Anonimen

Aja?user posted image  A še hodile ste lahko okoli in se "valjale" po žogi? Meni so pa rekli, da moram ležat, ker imam tako močnejše popadke in se odpiram. No, pa povejte, kako bi lahko takrat, ko te najbolj boli, zavestno neklaj počel tako, da te še tisočkrat bolj?
Itak sem bila pa namontirana na CTG in je že ob manjšem premiku vse skupaj zaštekalo, tako da v Kranju ni šans za kaj takega.

clock-img

12.03.2006, 17:30

clock-img

petrusata

pencil-img

8

Vse se da. Meni je najbolj pasal sedeč položaj (napol turški ). Ko je popadek ga predihaš. Če se le da hodiš in se premikaš s tem ti tudi tvoje misli pojdejo kam drugam. Žoga pa je zelo fina zadeva na njej imaš sproščene mišice nog in nisi napet.

clock-img

12.03.2006, 17:54

clock-img

Anonimen

z EA ne rabš nč dihat :)

clock-img

12.03.2006, 18:03

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Moja tehnika dihanja se je imenovala moj mož. Se mi zdi, da sem vse pozabila oz. se na dihanje nisem koncentrirala, pa sem mu med porodom non-stop govorila, naj diha, in ko je on začel, sem enostavno za njim "ponavljala". Tako je moj ubogi mož vse popadke z menoj predihal.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

12.03.2006, 18:39

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

12.03.2006, 20:31

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Jaz sem tudi govorila, da bom na žogi,.. - še po poti do porodnišnice, ko pa sem šla v porodno in lahko izbirala, katero (pa obe alternativni sta bili trenutno prosti), pa sem čisto pozabila.
Tako, da ne skrbi, v nobenem primeru ne boš pozabila dihat.user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

12.03.2006, 21:16

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Glede dihanja ne skrbi.
JAz sem ga v materinski šoli prešpricala, ker se mi je zdelo neumno, da bi dihala skupaj s stotimi ostalimi.Ti bo že babica povedala kako naj dihaš.

Jaz sem se pa med najhujšimi popadki po žogi valjalauser posted image  ker se mali ni hotel spustiti v porodni kanal, pa je babica predlagala naj s tem poskusimo.

clock-img

13.03.2006, 10:25

clock-img

kati*

pencil-img

649

se strinjam, da ni treba prej nič vaditi. Jaz sem nekaj "telovadila" doma, pa mi ni in ni šlo. No potem sem pa le babci sledila in moram reč, da je dul pomagalo.

lp, K

clock-img

13.03.2006, 10:48

clock-img

Barbs

pencil-img

2044

Jaz sem ta prvič "dihala" kot zmaj...user posted image  Mislim, po reglcih in tako.
Rezultat mojih prizadevanj, da bi naredila točno tako, kot so nas učili je bil ta, da sem imela tako izsušena usta in grlo, da me je bolj morilo to, kot kaj drugega. Pa še za piti mi niso hoteli dati. Samo usta so mi z neko vlažno kamilično gazo močili...user posted image  Ta drugič sem pa dihanje vzela v svoje roke.user posted image
Ta tretjič ga bom tut. Pa tut flašo z vodo bom imela v torbici s sabo.user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

clock-img

13.03.2006, 16:22

clock-img

tinkatonka

pencil-img

5211

Glede tehnike dihanja....ti babica pove kako moraš dihat, potem boš pa tko in tko videla kaj ti odgovarja. Jaz na primer nisem mogla dihat v masko tko da sem vse popadke lepo po "pasje" predihala pa je šlo. Glede "žoge"...jaz nisem smela sedet, ampak samo ležat, ker mi je odtekla voda.  Še na klistirju sem mogla ležat v postelji in samo ko me je zašraufalo sem lahko odcapljala do WC-ja, potem pa hitro nazaj v posteljo. Meni je v 2.fazi poroda blazno pasalo, da sem imela noge dvignjene in da sem jih imela nekam oprte, tko da so mi naštimali mizo tko kot ginekološki stol, samo s tem, da sem z nogami lahko oprla in tako pritiskala. Je šlo pa v bistvu za pol sedeči položaj z dvinjenimi nogamiuser posted image user posted image

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem