writing-img

dobre skutine palačinke

clock-img

07.03.2008, 13:38

clock-img

Tajduška

pencil-img

142

kako jih pripravite?

clock-img

07.03.2008, 13:40

clock-img

Udb

pencil-img

5380

A misliš namaz? Jaz dam skuto, sladko ali kislo smetano (kar je pri roki) in po okusu mal sladkorja. To je to. 

clock-img

07.03.2008, 13:43

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

Skuta + rumenjak + sladkor.. Mljaaaaaaask!!!! Zmesas v tekočo maso, namazes vroco palacinko in oblijes z vroco cokolado!!! Jaoooooo.... kaj si mi sline zdej nardila... user posted image user posted image user posted image

clock-img

07.03.2008, 13:45

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

Zmesas v tekočo maso

no ne cist tekoce - ampak kremasto user posted image

clock-img

07.03.2008, 13:50

clock-img

urskas

pencil-img

683

jest zmešam rumenjake s skuto in sladkorjem, beljake pa v sneg. Potem pride nadev zelo mehak in sočen.
Zložim jih v trikotnike in polijem s smetano in jajcem.

clock-img

07.03.2008, 17:28

clock-img

anckabancka

pencil-img

1710

Jaz pa v nobenem pecivu, ki se ne peče ne upam uporabljat sveža jajca. user posted image

Ponosna mamica petih fantkov :)

clock-img

07.03.2008, 19:22

clock-img

Barbs

pencil-img

2044

Ančkabančka, urskas je najbrž pozabila napisat, da potem palačinke še zapeče v pečiciuser posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

clock-img

07.03.2008, 19:34

clock-img

Čupka

pencil-img

666

Jaz zmešam sluto, kiso smetano, vaniljin sladkor, limonino lupinico, rozine namočene v rumu. S tem nadevam palačinke, jih zvijem in polagam v pekač eno zraven druge. Prelijem s prelivom iz kisle smetane in jajc.

clock-img

07.03.2008, 20:39

clock-img

mami_miki

pencil-img

1723

mmmmmmm...jaz naredim zelo dobre..in jutri jih bom...

skuta, sladkor, jajček, kisla smetana, vaniljev sladkor-to zmešam.

Spečem palačinke, nadevam s tem, nato pa čez polijem-kislo smetano in jajče,sladkor..nato dam v pečico...in to je to...

pa zelenjavna domača juha zravenuser posted image

clock-img

07.03.2008, 22:42

clock-img

MID

pencil-img

493

user posted image mogoče bom izpadla smešna,pa vseeno;ima katera izmed vas kakšen bolj natančen recept?user posted image V gramih oz.dekagramih sestavin mislim?!

clock-img

08.03.2008, 05:11

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Če pa kje ne rabiš grame in deke, so pa to palačinkeuser posted image . Vse je odvisno koliko palačink narediš in kako bogato jih boš nafilala. Če jih je velik vzami 500g skuto, če malo vzami polovico skute. 1 jajček, ki ga lahko tudi izpustiš (jaz ga, ker ne maram, da se skuta pobarva v rumeno, imam raje belo skuto), daš malo cimeta, oz po želji, (pr nas ga damo kar nekaj, ker imamo radi, da palačinke dišijo), Sladkor, ja daj žlico, zmešaj, probaj, če je premalo, daj še žlico, probaj in tako dolgo poskušaj, da ti bo nadev všeč. Raje prst/žličko in jezik/usta uporabi kot pa tehtnico, saj imamo ljudje različne okuse (za nekoga bo lahko presladko, za drugega grenko).  Kislo smetano tudi začneš z žlico in nadaljuješ po okusu (jaz je sploh ne dam, tak da če jo daš premalo ne bo škode, če jo daš preveč, bo masa preveč tekoča). 1 vanili sladkor.

Po okusu lahko dodaš še rozine, limonino lupino......

Koliko nadeva boš dala v palačinke je pa spet odvisno kake imate radi, eni imajo radi zelo bogate, drugi pa zelo na tanko namazane. Če ne veš kake so ti všeč, naredi nekaj bogatih in nekaj manj bogatih, da vidiš za naslednjič. Če imaš preveč nadeva, ga daš v zmrzovalnik, če premalo, namaži ostale palačinke z nutelo, marmelado..... Torej kiksnit ne moreš nikakor

Potem pa se moram strinjat z mami_miki, ker so pečene palačinke najboljšeuser posted image user posted image . Ko jih naredim in zavijem, jih zložim v naoljen pekač, premažem z mešanico smetane, sladkorja in cimeta, ter dam v pečico za toliko časa, da skorjica malenkost hrustljava postane oz da se pregrejejo vse skozi. Vzamem smetano, ki jo pač imam doma, lahko je sladka, kisla, če pa nimam, pa vzamem mleko. V primeru mleka, le tega segrejem in dam 1 žličko medu not in potem s tem namažem (tole obvezno pri orehovih palačinkah). Jaz palačinke samo na tanko namažem po vrhu, zato porabim manj kot 1dcl tega. . Nekateri pa palačinke zalijejo in rabijo precej več. Stvar okusa.

Na tak način jaz pečem skutine, orehove in nuteline palačinke, ker se v pečici bolj razvijejo okusi, kot če bi jih samo tako jedel.

clock-img

09.03.2008, 22:45

clock-img

mami_miki

pencil-img

1723

jaz to vse po občutku..še v življenju nisem nič izmerila na tehtnici...no..peciva ne pečemuser posted image

clock-img

10.03.2008, 11:57

clock-img

MARTINŠČICA

pencil-img

887

Jaz jih namažem s skutno kremo (skuta, kisla ali sladka smetana, sladkor, vanilin), potresem z mletimi orehi in nekaj vloženimi višnjami. Zavijem v role, naložim v namaščen pekač, prelijem s sladko smetano in zlato rumeno zapečem v pečici. Njamsi!

200% MAMI

clock-img

10.03.2008, 11:59

clock-img

Čupka

pencil-img

666

Ne, ni recepta s količinamiuser posted image ..... Palačinke menda znaš spečet, ostalo pa po filingu.....user posted image

clock-img

11.03.2008, 09:23

clock-img

lindy

pencil-img

937

A po vrhu se sam polije čist navadna tekoča sladka smetana?user posted image

Moja mala Manca je moja največja sreča!

clock-img

11.03.2008, 11:03

clock-img

robinzon

pencil-img

500

Ste me tukaj zluštale in sem jih po dolgem času naredila včeraj za kosilo. Najprej sem spekla palačinke, porabila sem jih osem, ostale sem zavila v folijo in dala v hladilnik, jih bom danes narezala v govejo juho, katera je ostala od nedelje.

Za osem palačink sem porabila pol kilsko merkatorjevo skuto, nočem delat reklame, ampak meni je všeč, ker ni prekisla, ne greni in ima manj maščobe. Noter sem vmešala eno jajce in en deci mleka, vanilin sladkor in tekoči natren, namesto njega bi dodala caa tri velike žlice sladkorja. Če bi jajce izpustila, bi dala več mleka, toliko, da je masa lepo mazava. Na vsako palačinko sem  namazala za dve žlici nadeva, zavila in polagala v pekač eno poleg druge. Lahko se namaže samo polovično in prepogne 2x in polaga kot strešnike, malo eno čez drugo. Polila sem jih z mešanico enega jajca in dve žlici kisle smetane. Če je preveč tega na vrhu, se ne zapečejo tako lepo. Pekla sem jih na 200 st.C 15 minut, potem pa še  z žarom 5 minut, da so dobile lepo barvo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem