writing-img

dodatni otroci v že sestavljeni družini

clock-img

27.09.2011, 11:52

clock-img

romanac

pencil-img

14

Zdravo,
zanima me, ali ima kdo izkušnje, kako povedati otrokom moža, da bosta dobila še enega bratca/sestrico? Sta pa sicer že velika in imamo že enega skupnega otroka iz tega zakona. Hvala

clock-img

27.09.2011, 11:59

clock-img

tajtaja

pencil-img

2089

Čimbolj enostavno in z pozitivno naravnanostjo. Ne ustvarjaj že ti občutka, kot da kaj ni prav, ampak to predstavi kot veselo novico v pričakovanju, da bosš tudi njiju razveselila.
V smislu "kako smo srečni, kakšno veselje nas čaka v naslednjih mesecih, a lahko verjameta???"
Na takšno pozitivno novico je težko odreagirat negativno, razen če že itak v vaših odnosih kaj ne štima.
Naši večji punci sta z največjim veseljem sprejeli vsakega novega otroka, tudi takrat, ko sem bila jaz v rahlih dvomih(načrtovali enega-dobili dvauser posted image ).

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

clock-img

27.09.2011, 11:59

clock-img

Bakfark

pencil-img

886

IZVIRNO SPOROČILO: romanac

Zdravo,
zanima me, ali ima kdo izkušnje, kako povedati otrokom moža, da bosta dobila še enega bratca/sestrico? Sta pa sicer že velika in imamo že enega skupnega otroka iz tega zakona. Hvala

Preden ti odgovorim na zastavljeno vprašanje mi dovoli samo eno opazko - interesantno, da človek, ki se smatra toliko zrelega da vstopi v zvezo z odraslim človekom, ki ima otroke iz prvega zakona, ni toliko zrel, potrebuje torej tuje mnenje glede ene takšne reči kot je komuniciranje s člani lastne družine...

Nimam pojma, nimam izkušenj.

clock-img

27.09.2011, 12:16

clock-img

Petka09

pencil-img

1129

IZVIRNO SPOROČILO: romanac

Zdravo,

Jaz pa niti najbolj ne razumem vprašanja. A torej pomeni, da že imate enega "dodatnega" otroka - torej vajinega? Medtem, ko imate od prej še dva otroka po moževi strani. Živite skupaj? Torej, trenutno 3 otroke, 4. na poti?

Saj, kako so pa sprejeli tistega prvega oz. tega prvega vajinega skupnega, ki ga že imata???

Če imate slabše odnose oz. je moževim otrokom težko, potem je najbolje, da povesta s čim večjo pozitivnostjo naravnano. Pa veliko se posvečajta tudi njima dvema, ki nista tvoja biološka otroka. Zato, da se bosta počutila sprejeto in ljubljeno - daj jima občutek, kot da sta tvoja oz. se jima posvečajta res v polni meri.

clock-img

27.09.2011, 12:19

clock-img

Rožica I

pencil-img

4047

Kako pa ste jim povedali za tega, ki je skupen? Po moje, kar veselo na dan z novico- tudi, če se bodo držali kot kisle kumare. Pač jim povejta takoj, da za njiju se ne bo nič spremenilo, bo vse kot doslej, le da bosta dobila še enega brezpogojnega občudovalca user posted image .

Drugače pa čestitam!

ROŽICA

clock-img

27.09.2011, 12:36

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Kaj tako kot sta povedala za prvega otroka ni bilo v redu?

Direkt in veselo - dobila bosta brata/sestro.user posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem