writing-img

dohodnina 2006-pomoč

clock-img

16.04.2007, 09:40

clock-img

frufru

pencil-img

2857

Rabim pomoč pri dohodnini. Nimam pojma pod kaj naj pišem nakup novih oken in račun za centralno kurjavo v stanovanju. user posted image Lastniki hiše so starši.
Otrok je rojen decembra. A pišem, da je vzdrževan od novembra do decembra al od decembra do decembra (olajšava enaka 0)user posted image user posted image user posted image

clock-img

16.04.2007, 09:44

clock-img

**Petra**

pencil-img

1351

IZVIRNO SPOROČILO: frufru
Otrok je rojen decembra. A pišem, da je vzdrževan od novembra do decembra al od decembra do decembra (olajšava enaka 0)user posted image user posted image user posted image

Vpišeš ga za december.

Tole za kurjavo pa prvič slišimuser posted image user posted image user posted image A se to tud vpisuje?

clock-img

16.04.2007, 09:45

clock-img

frufru

pencil-img

2857

račun za napeljavo centralne kurjaveuser posted image user posted image

clock-img

16.04.2007, 09:58

clock-img

Balerina

pencil-img

666

račune za okna in napeljavo centralne kurjave je odvisno ali si reševala stanovanski problem (ste si stanovanje urejali na novo za vašo družino) ali pa ste v tem stanovanju že živeli in ste si le renovirali.
ČE gre za reševanje stanovanskega problema vpišeš pod C1 če gre za obnovo pa pod A4. V vsakem primeru mora biti račun napisan nate. Če je račun pisan na starše ti olajšave ne moreš koristiti.

clock-img

16.04.2007, 10:02

clock-img

pikapolona2

pencil-img

2974

Tudi pri nas so lastniki hiše starši in ko sm jst spraševala so nam rekli da mi ne moremo nikamer vpisovati oen in strehe ki smo jo menjevali lani...četudi je račun napisan na naju?!....Balerina se motim...ti veš kej več?

clock-img

16.04.2007, 10:12

clock-img

lidijat

pencil-img

208

Jaz ti lahko odgovorim samo glede vpisa otroka kot vzdrževanega člana, olajšavo uveljavljaš z mesecem rojstva otroka, se pravi december - december, olajšava 0 je, če ga ne vpišeš. Za okna in centralno kurjavo ne vem pomagat. Pa saj teh računov je hitro dovolj, ne pozabi na zdravstveno zavarovanje. 

LP

Rok - 03.10.2000 (ob 03.07)
Eva - 30.12.2006 (ob 11.39)
http://eva-rok.moj-album.com

clock-img

16.04.2007, 10:54

clock-img

maya2

pencil-img

1957

kolikor jaz vem, ne moreš uveljavljati računov za obnovo hiše, če hiša ni tvoja, oz. če so lastniki staršiuser posted image  na žalost. Niti ne moreš uveljavljati olajšave če je lastnik mož/partner.

lp

clock-img

16.04.2007, 11:37

clock-img

Balerina

pencil-img

666

Razlago kaj in kao se upošteva v olajšavo sem prebrala tako v zakonu kot v reviji Finance. Nikjer v zakonu ne piše da lahko olajšavo koristi le lastnik stanovanja pač pa da jo lahko koristi oseba ki v stanovanju dejansko biva in ima račune s katerimi dokazuje da je vlagal v stanovanje.

No jaz bom za sebe uveljavlala olajšavo pa čeprav so lastniki hiše moji starši. Moji starši je ne morejo ker ne živijo v hiši.

< Sporočilo je popravil Balerina -- 16.4.2007 11:39:22 >

clock-img

16.04.2007, 18:44

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

Nikjer v zakonu ne piše da lahko olajšavo koristi le lastnik stanovanja pač pa da jo lahko koristi oseba ki v stanovanju dejansko biva in ima račune s katerimi dokazuje da je vlagal v stanovanje.

Tako je. In tako piše tudi na samem obrazcu.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

clock-img

16.04.2007, 23:21

clock-img

Anonimen

Okna, centralna napeljava, nove cevi...vse to dobiš subvencionirano od države. Pri nas smo poslikali okna, pa stare cevi, potem pa uveljavljali subvencijo.
In račun mora biti pisan nate, če daš v olajšavo v dohodnino.

clock-img

21.04.2007, 11:02

clock-img

frufru

pencil-img

2857

A se vpiše po A ali pod C?

clock-img

21.04.2007, 23:14

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Vlaganje v stanovanje pod c.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem