cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

dohodnina in zaposlitev v tujini

clock-img

27.03.2012, 20:27

clock-img

vrtnica81

pencil-img

47

zanima me kakšen je postopek glede dohodnine za zunajzakonskega partnerja, ki je redno zaposlen v tujini? Prejšnje leto sem ga uveljavljala kot vzdrževanega člana, saj je bil v SLO nezaposlen, letos pa je zaposlen v tujini in ne vem kako ga naj uveljavim v davčno napoved (če sploh kako). Ima DURS podatke, da je zaposlen v tujini?

clock-img

27.03.2012, 20:51

clock-img

enea

pencil-img

2440

zdaj prav točno ti ne znam opisat kako to izgleda,.. imamo pa prijatelja ki je zaposlen v itl, dol plačuje dohodnino, pri nas pa je ravno tako prikazan kot "zaposlen v tujini", tu pa ne plačuje dohodnine, je pa letos dobil nek " poračun" koliko dohodnine naj bi plačal,.. ni pa nič plačal,...user posted image

clock-img

27.03.2012, 20:55

clock-img

liliana

pencil-img

10282

Partner odda davcno napoved v Sloveniji, se mi zdi da, do 31.7. oz mislim tudi, da že medletne napovedi....ker je rezident Slovenije in zato zavezanec za dohodnino v Sloveniji....v tujini skozi leto placuje dohodnino, v letni slovenski napovedi se napove bruto placa, v tujini placani prispevki in davki....uveljavljajo se tudi stroski prevoza in malice, ker se ti v tujini ne izplacujejo...Za cas zaposlitve v tujini pa se mu zaradi prevelike razlike v dohodninah prizna posebna olajsava.....

Za podrobnejše informacije pa se pozanimaj na izpostavi davčne uprave.....

clock-img

27.03.2012, 21:46

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem