IZVIRNO SPOROČILO: veselka
tudi sama sem bila prepričana, da bom svojo rožico imela skos ob sebi, potem sem jo po pogovoru z odd. sestro raje oddala. nisem niti vedla, kako se previje dete, pokažejo ti pa šele 3. dan se mi zdi. je kr vsestranski šok dobit dojenčka, sploh prvega. pa vsaj malo bolj spočita prideš potem iz P. to je pa pol tadrugi šok in pomaga, če nisi popolnoma izmozgan.
najbolje, da si pustiš odprte možnosti.
Kako pa to zmorejo ženske v ostalih porodnišnicah

. Ponoči ga itak noben ne previja, podnevi ga pa sestre previjajo, drugi dan ti pokažejo, potem pa ti nadaljuješ.
Otroka sem imela skoz ob sebi, adrenalin mi je šibal sto na uro,sploh nisem rabila spat in ne počivat. Sem pa zato bila crka, ko sva pršla domov, ampak doma sva imela pridnega atija

.
Po porodu so otroka umili in ga oblekli, potem so ga dali atiju v naročje, mene pa so šivali. Ko so me zašili, so mi ga dali na prsi. Mali je vlekel ko zmešan, če je kaj teklo nimam pojma. Nato so naju odpeljali v sobo, ker je jokal sem ga še enkrat sama pristavila, je vlekel, se crklal in potem zaspal do jutra. Si ne predstavljam, da bi mi ga vzeli in bi tam jokal, če pa ga je moja ziza tako lepo pocartala in uspavala

. Od jutra naprej sem ga pristavljala non stop in očitno sem imela mleko (kolostrum), saj se je hitro in lepo pokakal večkrat na dan (nič več mekonija). Zvečer pa so me že začele bolet joške, postajale so čedalje bolj nabrekle, boleče, pekoče, sem mislila da bodo eksplodirale.... sem si hodila pod tuš masirat, pa sestre so mi dale sprej (ne vem več kako se reče), saj sem dobila že skor mastitis. Torej ornk naval mleka manj kot 24 ur po porodu.
Za bradavice pa je zakon lanolin in multy gin obhladki
Vse kar sem si prebrala je to, kako pravilno pristavit in odstavit otroka. To se mi je zdelo pomembno, celo ko te bradavice bolijo za znort in otrok prisesan ko pijavka. Ostalo nisem brala, še najmanj da bi kako knjigo brala.
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 18.1.2010 19:50:20 >