cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

domače testenine

clock-img

07.11.2011, 12:33

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Preizkušen recept prosimuser posted image

Ronja, zate vem, da doma delaš, tak da z recepti na planouser posted image . Pa kako moko uporabljaš? UPorabljaš semolino? A delaš tudi raviole- s čim jih filaš?

clock-img

07.11.2011, 17:34

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

jest se tut priporočam + me zanima, a se še kje da kupit navaden strojček za 'valjanje' makaronov? 

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

07.11.2011, 21:44

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

07.11.2011, 21:59

clock-img

KT

pencil-img

2747

Bom hitra, ker mi vražji RR nekaj nagaja:

Doma narejene testenine: dva jajca na skodelico moke + sol, seveda. V moki (ostri) naredite jamico, dodajte jajca in počasi vse skupaj zmešajte v voljno testo. Dodajte moko, če je to potrebno. Testo naj počiva v hladilniku najmanj 30 min. Ponavadi velja: eno jajce na osebo, torej dva jajca in skodelica moke + sol bo dovolj za prekrasno večerjo v dvoje.

clock-img

08.11.2011, 05:26

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Take recepte sovražimuser posted image skodelice, pismo doma mam sto različnih skodelicuser posted image

Po netu sem najpogosteje našla 100g-1jajce. Pa govorijo o soft flour (tip 00), sem mislila da je to mehka, ne ostrauser posted image

Očitno bo vaja delala mojstrauser posted image

clock-img

08.11.2011, 06:43

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/a-basic-recipe-for-fresh-egg-pasta

Zdaj sem naredila po tem receptu, 300g-3 velika jajca. Uspelo mi je, o okusu pa po kosiluuser posted image

Me pa še vedno matra semolina! Bi se priporočala za izkušnje. Baje so boljše testenine iz semolineuser posted image

clock-img

08.11.2011, 07:16

clock-img

mika

pencil-img

6485

Za rezance, mliince itd...na 1kg ostre moke gre 10 jajc. Tako delajo generacije žensk po naši strani. Soli ni potrebno dodajat, ker se kuhajo v slani vodi.

Povejte mi prosim kako močan (W) mora bit multipraktik, da dobro zgnete testo za testenine. Prodajajo jih z različnimi W in ne bi rada kupila prešvohnega. Testo za testenine je trdo in ga je ful teško ročno gnest.

clock-img

08.11.2011, 07:19

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Jaz tudi delam po receptu 100g moke - 1 jajce. Ponavadi naredim naenkrat iz pol kile moke, dam pa tudi žlico olivnega olja in seveda sol.
Moj strojček ima samo možnost delanja rezancev - ozkih in širokih in pa plahtic za lazanjo.
Ampak lazanja z doma narejenimi testeninami je veliko boljša kot tista s kupljenimi.
Moko uporabljam belo, po mojem je mehka. Nisem pa sigurna, ker jo kupujem v mlinu in nič ne piše gor.

Semolina je pšenični zdrob?


_____________________________

lp

clock-img

08.11.2011, 07:41

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: al1*


Semolina je pšenični zdrob?



Ja, sam mal bolj fino zmlet, vsaj tale moj zgleda tako, je drugačen od tistega gresa, ko ga kuhamo mlečnega. Ponavadi so tudi ostale testenine a la barilla delane iz semoline

IZVIRNO SPOROČILO: mika
Povejte mi prosim kako močan (W) mora bit multipraktik, da dobro zgnete testo za testenine. Prodajajo jih z različnimi W in ne bi rada kupila prešvohnega. Testo za testenine je trdo in ga je ful teško ročno gnest.



Nimam pojma, jaz sem kar na roke in pol me je tista, ki sem si jo zlomila pred meseci tak bolela, da sem gagala zraven- je mož mal priskočil- se sploh nisem spomnila na multipraktikuser posted image


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 8.11.2011 7:43:39 >

clock-img

08.11.2011, 09:57

clock-img

caramel

pencil-img

254

Jaz delam testo kar v blenderju. Je Boschev, 500W. Je res veliko bolj preprosto, kot gnetenje na roke. Uporabljam klasičen recept (100g moke, 1 jajce) z vsemi vrstami moke. Imam tudi podedovano Ampio, ki je res zakon.

Delam pa vse, kar se da (pastamakerja nimam) - plošče za lazanjo, rezance, krpice, raviole, torteline... Si pa za raviole nameravam kupiti modelčke, ali pa vsaj nožek. Bo šlo verjetno hitreje kot peš.

clock-img

08.11.2011, 10:01

clock-img

Andromeda

pencil-img

3755


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Preizkušen recept prosimuser posted image

Ronja, zate vem, da doma delaš, tak da z recepti na planouser posted image . Pa kako moko uporabljaš? UPorabljaš semolino? A delaš tudi raviole- s čim jih filaš?




Pojdi na ronjin blog, mogoče se tam kak recept skriva.

clock-img

08.11.2011, 10:06

clock-img

kajajaka

pencil-img

3539

v novem Leclercovem katalogu (ki začne veljati jutri) imajo na str. 10

- strojček za rezance (s kartico) 22,90€
- strojček za testenine (s kartico) 54,90€

Me mikata oba, ampak ta za testenine se mi ne zdi ravno poceni :(

Je katera že delala testenine/rezance s polnozrnato moko?

clock-img

08.11.2011, 13:19

clock-img

hrchy

pencil-img

949

Jaz tud delam po receptu 100g+1 jajce... na roke. Fora je, da gnetes testo dovolj dolgo, da postane lepo gladko -in potem ti res skoraj roke odpadejo. Delam pa iz durum moke. Sem probala iz navadne, pa se ne valja tako lepo, pa tudi skuha se ne tako fajn.
Strojcek imam tale:
http://www.amazon.com/Marcato-Atlas-Wellness-Pasta-Stainless/dp/B0009U5OSO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1320754365&sr=8-1

Je ful fajn, se posebej ker se da dokupovat nastavke, ampak tako fensi kot Ronjin res ni, pa prav poceni tudi ne.
Imam pa tudi model za raviole od istega proizvajalca, pa ni fajn... raje delam kar s kolesckom....

clock-img

08.11.2011, 14:14

clock-img

tix

pencil-img

908

Tudi sama delam testenine po receptu 1 jajce na 100g in gnetem na roke. Me pa zanima v kakšno posodo shranjujete potem take sušene testenine

clock-img

08.11.2011, 14:41

clock-img

caramel

pencil-img

254


IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka
Je katera že delala testenine/rezance s polnozrnato moko?



Jaz jih delam s tisto, ki je pri roki. Večinoma pa imam doma itak le polnozrnato (iz mlina), tako da vse - tudi testenine in vlečeno testo - delam z njo. Kot že rečeno, delam z vsemi mokami po receptu 100g moke, 1 jajce. Če so jajca manjša včasih natehtam malce manj moke, pa pri nekaterih mokah moraš kašno žlico še dodat pri gnetenju (pač po občutku).

Mene pa zanima, če katera dela testo brez jajc.

Aja, polnila za raviole/torteline pa delam čisto po trenutnem navdihu. Npr. slanina, čebula, rukola; skuta, jajce, sol; mleto meso, čebula, malo paradižnika, začimbe; melancani, orehi, feta; špinača, feta/skuta; ...

clock-img

08.11.2011, 15:03

clock-img

kajajaka

pencil-img

3539

IZVIRNO SPOROČILO: caramel

Aja, polnila za raviole/torteline pa delam čisto po trenutnem navdihu. Npr. slanina, čebula, rukola; skuta, jajce, sol; mleto meso, čebula, malo paradižnika, začimbe; melancani, orehi, feta; špinača, feta/skuta; ...



joj, kako se to fajn slastno sliši user posted image

clock-img

08.11.2011, 17:39

clock-img

Solero

pencil-img

466

Jaz jih delam iz iz polnozrnate ali pa pirine moke, ali pa zmešam ostanke obeh, če pa zmanjka pa pade še kaka žlica bele zraven. Recept je tak kot zapisano zgoraj: 100g moke za 1 jajce in žlička olivnega olja. Mesim na roke in zraven razmišljam, zakaj spet nisem dala v multipraktik.
Čeprav, ko daš gor še domač pesto, je itak vseeno, kako se je mesilo.
Lp, S.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem