cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

družinska pokojnina

clock-img

29.09.2008, 12:14

clock-img

*alja*

pencil-img

1889

Eno vprašanje!

Sestra letos ni naredila mature, zdaj se je vpisala na maturitetni tečaj (izredno), a je mamica upravičena do družinske pokojnine, al ne?

Če se katera spozna na to, prosim za hiter odgovor!

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

clock-img

29.09.2008, 12:24

clock-img

Anonimen

Ja. Ker ima status. Saj ga ima ne?

clock-img

29.09.2008, 12:50

clock-img

NEVA-1

pencil-img

487

Če ima status oz. potrdilo, da je vpisana na ta tečaj, potem lahko uvljavlja..

Moj brat lani tud ni naredil mature, in je "hodil" na ta tečaj, in je bil upravičen do pokojnine po očetu...

clock-img

29.09.2008, 14:49

clock-img

Arwenko

pencil-img

5206

S potrdilom o šolanju je upravičena do pokojnine do 27.leta.

clock-img

29.09.2008, 19:30

clock-img

Anonimen

Vprašanje: po pokojnem bratrancu imata otroka pravico do penzije, vendar moj dragi blesavi stric noče predat delovne knjižice njuni mamici (sta se ločila dolgo let nazaj).
Kaj narediti? Urediti preko sodišča poziv?Ureja vse to ZPIZ?

Nujno nujno! Hvala!

clock-img

29.09.2008, 20:14

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Vprašanje: po pokojnem bratrancu imata otroka pravico do penzije, vendar moj dragi blesavi stric noče predat delovne knjižice njuni mamici (sta se ločila dolgo let nazaj).
Kaj narediti? Urediti preko sodišča poziv?Ureja vse to ZPIZ?

Nujno nujno! Hvala!

Kako to misliš stric noče dat knjižice mamiciuser posted image
To drug stric, ne njun oče pač ne? Zakaj pa ima on knjižico? Je bil pri njemu zaposlen?

Drugače pa, mi nismo nobenih knjižic rabili. Izpolni se vlogo in pošlje na zavod. Je pa rok, v katerem je vlogo potrebno oddat.
Več pa tu:
http://www.zpiz.si/src/pravice/druzinska08.html

Pa pokojnino se če imaš status prejema do 26ega leta, ne do 27.

clock-img

29.09.2008, 22:39

clock-img

Anonimen

Torej: bratranec, kateri je naredil samomor pred 7 meseci je bil oženjen. Ima 2 otroka. Sta se ločila. Pred smrtjo je bil nezaposlen, knjižica doma. Sploh nismo vedli, da je bil brezposelen.user posted image Delal pač na šmerckomerc.Zdaj želi bivša žena, da otroka dobivata po njemu penzijo, saj preživnino je po 8 letih izterjala prek sodišča, eden izmed vzrokov, zakaj je šel na tako pot bratranec. Da se izogni vsem tegobam. Žal.user posted image
Otroci očeta niso videli že par let. Še večja žalost. No, sej zdej to ni važno.
Od bratranca oče (moj stric-budala) tej ženi noče predat delovne knjižice, ki jo rabi za uveljavljanje pravic. Je pa to drugačen postopek, ker bratranec je imel glih za glih 10 let delovne dobe, ki je pogoj, da dobiš družinsko penzijo. Ženska je nemočna.user posted image Še tisto malo, kar bi lahko otroci po očetu dobili, jim lastni dedek preprečuje. Prasec!!!

Torej?user posted image

clock-img

30.09.2008, 08:20

clock-img

Anonimen

Vlogo pošlje(če ni že prepozno), potem bodo pa oni naprej reševali. Dokumente je pa otrokom dolžan izročit.

clock-img

30.09.2008, 10:26

clock-img

Arwenko

pencil-img

5206

Tisto s starostjo sem mislila, do dopolnjenega 27 leta...se pravi na 27. rojstni dan se prekine pokojnine, tudi če se nekdo redno šola.

clock-img

30.09.2008, 10:29

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Tisto s starostjo sem mislila, do dopolnjenega 27 leta...se pravi na 27. rojstni dan se prekine pokojnine, tudi če se nekdo redno šola.

Na 26. rojstni dan se prekine, ne na 27..

clock-img

30.09.2008, 10:31

clock-img

Arwenko

pencil-img

5206

Ja, pol pa jo moj mož na črno dobiva.

clock-img

30.09.2008, 11:23

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Ja, pol pa jo moj mož na črno dobiva.

Al ma pa srečo. Men so jo še isti mesec k sm dopolnila 26 let skenslali. Res čudno da njemu niso.

clock-img

30.09.2008, 13:11

clock-img

Arwenko

pencil-img

5206

Mogoče pa je podaljšano, ker ravno končuje podiplomski študij...to je edino kar mi pade na pamet. user posted image

clock-img

30.09.2008, 13:51

clock-img

Anonimen

Možno ja. Ker lahko zaprosiš za podaljšanje.

clock-img

30.09.2008, 17:18

clock-img

Anonimen

Hvala za info.user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem