cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

duda

clock-img

04.12.2008, 14:11

clock-img

soncnica07

pencil-img

87

Stvar je taka: sine seveda obožuje dudo, vendar je problem v tem, da mu vsaka (poskusila sem že tri različne) po nekaj sekundah pade iz ust. Problem je tudi ponoči, ko z lahkoto zaspi z dudo, ko pa mu ta pade ven, seveda joka. Ali ima kdo podobne težave?
Hvala in lp

clock-img

04.12.2008, 14:16

clock-img

Petr_a

pencil-img

803

Tako je pri vseh ;))

Dokler si ne bo znal sam poiskati dudo in jo dati v usta jo boste pač mogli vi

clock-img

04.12.2008, 14:18

clock-img

Letoja

pencil-img

2

Sončnica, tudi mi ponoči pridno vstajamo in dajemo dudo nazaj v ustauser posted image
To je pač prekletstvo dud... Tudi najin malček dudo lepo drži, pa mu vseeno ves čas pada ven, sploh ko je bolj zaspan.
Nasvet starih mam je, da malčku naviješ gazico okrog glavice (kot roparju), da mu drži dudo. Menda deluje, sama še nisem preizkusila.
Pa veliko srečeuser posted image

clock-img

04.12.2008, 14:57

clock-img

Virtualna

pencil-img

841

Joj, midve z mojo user posted image  imave tudi enake tezave. Rada jo ima v ustih in duda jo tudi potesi, ko je sitna oz. ko kaj ce, pa mami ne ve kaj ji je...zaspi tudi z njo, a kaj ko tako hitro ven iz ust pade...kot da je nebi znala vlect, oz. drzat v ustih...sem zamenjala ze stiri dude, a z vsako novo dudo se je stvar ponovila. Sicer mi je patronazna rekla, da duda dojencku pade, ko je plastika, ki se drzi dude pretezka user posted image ...a kaj ko sem jih ze toliko zamenjala in kljub temu ni nic bolje...
Moj user posted image  veckrat rece: "Dajva ji za foro neko elastiko na dudo privezat, pa okoli glavice to elastiko prpopat"....mah kjeeeee, to se mi zdi pa user posted image , raje vstajam in ji jo nazaj v usta tiscim user posted image

16.6.2009 dobili prvi zobek ...

clock-img

04.12.2008, 15:02

clock-img

poli*

pencil-img

2407

A ste poskusle recimo tetra pleničko malo zvit in jo založit pred ustka. Sicer pazite, da ima otrok še vedno možnost izpljunit dudko v primeru polivanja. Plenička drži ravno toliko, da ne pade dudka ven, ampak da jo povleče nazaj not.

clock-img

04.12.2008, 15:19

clock-img

ČebelicaMaja

pencil-img

1075

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

A ste poskusle recimo tetra pleničko malo zvit in jo založit pred ustka. Sicer pazite, da ima otrok še vedno možnost izpljunit dudko v primeru polivanja. Plenička drži ravno toliko, da ne pade dudka ven, ampak da jo povleče nazaj not.

tako delamo tudi mi- so mi tako svetovali že v porodnišnici, ko je imela tako močan sesalni refleks.

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

clock-img

04.12.2008, 17:11

clock-img

ribica.

pencil-img

2165

da bi mu dudo prvezali, a ste čist pr pravi??

clock-img

04.12.2008, 19:01

clock-img

Virtualna

pencil-img

841

user posted image   joj, ribica si pametna...user posted image

eno so besede, drugo so dejanja...sigurno kdaj reces ali si mislis, da ti gre kdo tako na zivce, da bi ga najraje ubila...pa to osebo dejansko ubijes user posted image user posted image user posted image

16.6.2009 dobili prvi zobek ...

clock-img

04.12.2008, 19:30

clock-img

nia5

pencil-img

4698

Nasvet starih mam je, da malčku naviješ gazico okrog glavice (kot roparju), da mu drži dudo.

No comment user posted image

clock-img

04.12.2008, 19:44

clock-img

katra55

pencil-img

1970

Jaz sem naši dudo založila s tetra pleničko, da ji ni padla iz ust.

clock-img

04.12.2008, 19:52

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: katra55

In če jo hoče ven pljuntuser posted image .

clock-img

04.12.2008, 22:08

clock-img

cursa

pencil-img

208

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: katra55

In če jo hoče ven pljuntuser posted image .

Verjemi, da se moja pomatra, da jo tud čez tetra pleničko ˝pljune˝, pa je stara le 4 tedne. Vse, samo za to, da mami ponoči vstaja in se ji posveča.user posted image

clock-img

04.12.2008, 22:19

clock-img

jajula

pencil-img

1191

pa sej ne more držat dudke celo noč v ustih. verjetno takrat ko bolj trdno zaspi, se mišice okol istnic sprostijo in dudka pade ven, ker je user posted image  več ne drži. ni druge kot pa vstajat in dajat dudko nazaj. zato je tud na začetku naša punčka dolg spala v najini spalnici, ker če bi morala vstajat, hodt v drugo sobo in dajat dudko nazaj, bi se mi lih zmešal..

clock-img

04.12.2008, 22:31

clock-img

Pandica

pencil-img

5280

Moja nikoli ni imela dudice tako, da hb takih problemov nisem imela user posted image  user posted image  user posted image
Je pa mene zato skozi "dudala" user posted image in še me vedno user posted image

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

clock-img

04.12.2008, 22:41

clock-img

botrca

pencil-img

14679

IZVIRNO SPOROČILO: Petr_a

Tako je pri vseh ;))

Dokler si ne bo znal sam poiskati dudo in jo dati v usta jo boste pač mogli vi

Točno tako, ne vem kaj pričakujete od tako malega otroka. Najin Jan je oz. bo leto star pa mu ko zaspi duda pade in če pogrunta da je nima se zbudi če pa močno spi pa spi brez.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

clock-img

05.12.2008, 00:12

clock-img

Zofy

pencil-img

2416

Naši je prve mesece tudi duda ven padala, pol pa se navadi, da jo dlje drži v ustih. Boš vidla, kasneje bo tako izvežban, da se bo drl na vsa usta, pa mu duda ne bo padla iz ustuser posted image . Samo mi smo vedno prakticirali, da smo dudo ven vzeli, ko je zaspala. In sedaj jo kar sama ven flikne po določenem času. Je bolje malo potrpet in to prakticirat, ker če ne bo kasneje otroka težje odvadit od dude.
Smo imeli še eno pravilo in sicer, da duda + crtanje v naročju ne grejo skupaj. Ali eno ali drugo. No, danes je stara 8m in duda je na spisku zelo redko. Včasih je cel dan nima.

clock-img

06.12.2008, 00:05

clock-img

Anonimen

Tudi mi imamo nocni "problem"z dudo.Se mi zdi,da kaksno noc ves cas samo dudo vstavljam.Na sreco je posteljica koj zraven,mi niti ni potrebno vstati.
Cez dan,v budnem stanju,je pa nima prav nikoli,razen ob "branju"casopisa,ker se ne ve,da se bere samo z ocmiuser posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem