writing-img

duda ali prstek? najraje nič od tega!!!

clock-img

26.04.2006, 09:05

clock-img

svila

pencil-img

17

Pomagajte mi kaj naj naredim! Moj dvomesečnik zelo rad zamenja dudo za, na začetku celo rokico, sedaj pa za prstek, ki ga vleče, kadar nima dude, pa si je želi. Že od začetka nisem želela da bi uporabljali dudico, ampak je pač tako naneslo, da smo mu jo dajali za spat. Sedaj jo hoče že čez dan (ko gre spat jo seveda dobi). Ker je nima pa vleče palček. Kaj naj naredim? Nekaj potrebuje in če že mora naj bo to dudica!! user posted image user posted image user posted image Nekaj najbolj groznega je, če otroci vlečejo palec. 

clock-img

26.04.2006, 09:07

clock-img

TONČI.

pencil-img

1695

Pri nas je tudi sesal prstke pri taki starosti. Sedaj je pa to minilo (star 6 mesecev). Če ne gre drugače, bo nehal ko bo znal držati igračo v rokah in se bo znjo ukvarjal.

clock-img

26.04.2006, 09:35

clock-img

maretek

pencil-img

37

Tudi mi smo imeli takšen problem. Kadar ja sesala palček, se ji ponudila dudo. Sesanje se je končalo po 1 mesecu.

clock-img

26.04.2006, 09:46

clock-img

bobika

pencil-img

1470

Pri nas se je sesanje palčka in cele rokice začelo pri treh mesecih. Namesto palca ji ponudim dudo. Vseeno boljše kot palec.
Poznam primer, ko so starši bili veseli, da otrok nima dude in da se potolaži s palčkom. Sedaj je fant star skoraj dve leti in ima palček še vedno v ustih. Ne vprašajte kako zgleda njegov prstek user posted image . Ves obgrižen, bled in opazno manjši kot na drugi roki user posted image .
Če otrok potrebuje tolažilko, naj bo to vsaj duda. Takšno je vsaj moje mnenje.

clock-img

26.04.2006, 17:04

clock-img

teta beta

pencil-img

2272

Kar privošči mu dudo, še bog, da jo hoče. Tudi otrok se z njo bolje počuti. Tudi to ga bo minilo.

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

clock-img

26.04.2006, 17:28

clock-img

Bonnie_RR

pencil-img

5189

Kar z dudo raje vztrajaj! Se je bo kasneje veliko lažje odvadil kot pa prsta...

LP

clock-img

26.04.2006, 19:47

clock-img

Grascakinja

pencil-img

2003

natanko tako!

clock-img

26.04.2006, 20:02

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Duda je boljša od palčka. Prstka kasneje ne moreš odvzeti in preprečiti cuzanja, dudo pa z malo muke lahko.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

clock-img

26.04.2006, 20:11

clock-img

Anonimen

Jaz sem še v osnovni šoli prst cuzala, pa mu danes nič ne manjka.

clock-img

26.04.2006, 20:13

clock-img

Badeja

pencil-img

223

Tudi moj user posted image  je sesal palček ali pa kar celo rokico, in je nehal sam od sebe.
Tudi jaz bi ti priporočala, da uporabiš dudico. Moj jo je tudi takrat želel- meni se je zdelo da non stop, zdaj pa jo ima samo da zaspi, potem jo vrže ven.

LP

clock-img

26.04.2006, 20:23

clock-img

mayflower

pencil-img

789

Moj user posted image je star 3,5 m.Pa sem mu poskusla že od rojstva dudko dat, ker so v materinski jo svetovali - saj so lepo povedali, da so dost večji problemi od palčka otroka odvajat. Pa je moj frajer ni hotu, sedaj veselo cuca rokico in pelček, pa nič ne pomaga. Dudo sprejme samo na poti v avtu, ali ko ga uspavam. DRugače jo meče ven in si rokco noter tlači.

clock-img

26.04.2006, 20:25

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Če imap na izbiro, potem raje izberi dudo, ker je otroka kasneje lažje odvaditi od nje. Je definitivno dejstvo, da v tem obdobju otroček potrebuje nekaj tolažilnega. Imaš pa še tretjo možnost, da ti bo visel nonstop na dojki.
Tudi mi odrasli rabimo kaj, da se potolažimo(no, tu pa tam), privošči svojemu srčku tudi. TI bo hvaležen.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem