writing-img

dvigovanje

clock-img

27.12.2007, 21:25

clock-img

Anonimen

Ali je v nosečnosti nevarno za plod, če kaj težkega dvigneš ali potisneš

clock-img

27.12.2007, 21:28

clock-img

Anonimen

Če nimaš težav v nosečnosti potem NE

clock-img

27.12.2007, 21:31

clock-img

Anonimen

Skrbi me ker sem potisnila eno škatlo in predal skrije

clock-img

27.12.2007, 21:33

clock-img

lindy

pencil-img

937

Ne nč ni narobe, sam mal bolj morš merkat, če so res težke stvari, sam tole kr si ti počela ni nč hudga, kr brez panike!user posted image

clock-img

27.12.2007, 21:36

clock-img

J.L.

pencil-img

2504

Baje lahko dvigaš do 5 kg. Sama sem v začetku nosečnosti večkrat zaradi službe mogla dvigovat, premeščat in potiskat škatle ki so ble ogromne in pa težke, pa ni bilo nič narobe (upam vsaj), vendar ti priporočam, da če je možno, se dvigu težjih stvari raje izogni.

clock-img

27.12.2007, 21:43

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Če nimaš težav v nosečnosti potem NE

Se strinjam. Je pa treba paziti, da dviguješ oz. potiskaš pravilno, ker zna drugače "udariti" po tvoji hrbtenici, ki je zaradi hormonov in nosečnosti same bolj razrahljana.

clock-img

27.12.2007, 21:45

clock-img

Anonimen

Če nosečnost poteka normalno, ni nevarnosti.

Jaz sem imela rizično, pa sem na začetku celo pralni stroj nosila....in je bilo vse ok :).

clock-img

27.12.2007, 21:49

clock-img

malecka

pencil-img

1665

Odvismo koliko kg dviguješ. Če se odločiš da boš z velikim trebuhom šla premikat pohištvo, to glih ni pametno. Če pa nosiš iz trgovine vrečko pa mislim da ni nič narobe.user posted image

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

clock-img

27.12.2007, 22:17

clock-img

Anonimen

hvala, a to udari samo hrbtenico ali je nevarno za dojenčka, ki bo kmal prkukal na svet

clock-img

28.12.2007, 15:06

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Če si proti koncu nosečnosti, lahko pride do prezgodnjega poroda, če si na začetku pa do splava. Je pa odvisno od ženske do ženske, kaj in koliko lahko dviguje. V 1. nosečnosti sem še do 7m skoraj delala v vrtcu in vsak dan zlagala ležalnike in dvigovala otroke. Tokrat pa še svoje 1-letne punčke ne bi smela. Tako mi je rekla G, ko sem imela na začetku malo rjavkastega izcedka.

clock-img

28.12.2007, 15:31

clock-img

petea

pencil-img

5336

Če si samo 1x nekaj prestavljala, je najverjetneje vse O.K. Huje bi bilo, če bi to redno delalal in preobremenjevala svoje telo. Med drugim te mora npr. po zakonu tudi delodajalec med nosečnostjo premestiti na lažje delovno mesto, če na običajnem dviguješ oz. prestavljaš stvari, težje od 3 kg.

Drugače pa - v praksi starši tudi dvigujemo svoje otroke, težke nekaj kg, običajno kar nekajkrat na dan, tudi med nosečnostjo se temu ni mogoče popolnoma odreči.

Tako da - po pameti, z razmislekom in tako, da bo čim manj nevarno zate in za user posted image -

clock-img

28.12.2007, 22:36

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: petea

Če si samo 1x nekaj prestavljala, je najverjetneje vse O.K. Huje bi bilo, če bi to redno delalal in preobremenjevala svoje telo. 

clock-img

29.12.2007, 16:50

clock-img

klepetka

pencil-img

2268

jaz sem do 7.meseca večkart dvigovala tamalga ,težkega 15-16 kil,kadar ni šlo drugače. Pa sem še vedno v enem kosu ,rok imam čez 3 dni.se mi zdi ,da bolj kot kaj drugega trpi hrbtenica ,vsaj pri meni je.Sicer pa ,rajši se izogibaj kakšnega težkega dvigovanja

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem