writing-img

dvojno veselje

clock-img

28.01.2005, 18:03

clock-img

petraCBU

pencil-img

274

Ko sem zvedela, da sta v meni dve pikici sem bila presrečna, zdaj s časom pa me je začelo precej stvari skrbeti, verjetno tudi zato, ker imam rizično nosečnost (prvi trije meseci grozeči splav in dabroston, zdaj v 17. tednu so mi pa pri enem od plodkov ugotovili nizko posteljico, ki pokriva maternični vrat in sem že spet konkretno krvavela, zdaj pa počivamo in čakamo, če se bo posteljica kaj dvignila)
Seveda upam, da se kljub vsemu vse srečno izteče, rada bi kakšno besedo v pomoč in tolažbo: skrbi me ta nizka posteljica, pa občasne bolečine na obeh straneh trebuha... zanima me tudi ali nosečnost v kasnejši fazi zgleda drugače kot pri enojčkih, če je porod težji in bolj boleč, ali naj se odločim za carski rez... (saj, če se posteljica ne dvigne me to itak čaka...)
Zaskrbljena sem in po malem depresivna : (
LP vsem!
P.

clock-img

28.01.2005, 19:05

clock-img

alpog

pencil-img

480

Čestitam dvojno!
Saj bo vse dobro! Samo nekaj dejstev: rizična je vsaka nosečnost, kjer je več pikic. Če boš veliko počivala - ne veliko, ampak ves čas - bo tudi posteljica ostala tam kjer je, ali pa se bo dvignila. Konkretne krvavitve pa se tudi dogajajo in se velikokrat tudi srečno končajo. Tudi bolečine se dogajajo, pa se tudi velikokrat srečno končajo. Ko to mimo in boš imela svoji pikici, boš vse pozabila.
Jaz sem imela zelo podobne težave s tremi pikicami, pa se je vse vredu kočalo!

clock-img

29.01.2005, 17:10

clock-img

SISI25

pencil-img

729

Jaz ti svetujem da se čim manj sekiraš. Vem da je težko ampak poskupaj misliti pozitivno. Tudi mene je na nuhalni čisto prestrašila, ko je rekla, da sta enojajčna in da so v tem primeru lahko komplikacije. Preglede sem imela res na 14 dni in na koncu vsak teden. Pa na začetku sem prav tako malo rjavega izcedka imela in občasne bolečine pod rebrami. Na pregledu je rekla da je to vse normalno. Drugače je nosečnost potekala super. Tudi na koncu. Rodila sem pri 38 tednih brez kakršnihkoli zapletov.
Meni je rekla da carski itak sploh ne pride v poštev ker sta bila oba obrnjena na glavico. Tako da tudi če bi hotela mi ga ne bi naredili. Je pa porod potekal isto kot pri enem samo bolj te kontrolirajo. Pri prvem je trajalo ker se nisem odpirala. Drugi je bil pa takoj zunaj samo enkrat sem še potisnila in je že bilo. Se mi zdi da porod ni nič težji in boleč. Saj pri meni ni bil. Te pa ko rodiš prvega hitro priklopijo na ultrazvok da ugotovijo kaj je z drugim in nato naprej. Sem pa imela srečo da sta bila na glavico oba obrnjena.
Poskušaj se čim manj sekirati in se prepričaj da bo vse vredu. Jaz sem si rekla da če se sekiram škodim otročkoma in sem poskušala na vse skupaj gledati čim bolj pozitivno. tudi mene je bilo zelo strah in bolj kot je šlo proti koncu bolj sem uživala v nosečnosti. Saj pol ko je konec si misliš zakaj sem se tako sekirala namesto da bi uživala v vsakem trenutku.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem