writing-img

dvorišče

clock-img

29.04.2009, 18:25

clock-img

2005gl

pencil-img

65

dragi prijatelji,čeprav vem da ta tema najbolj ne spada sem
vas vseeno prosim da mi pomagate pri odločitvi.
Z mojim se nikakor ne morema odločiti da dvorišče položima
tlakovce ali asvalt imam približno 200 kvadratov pa res nevema kaj je boljše!
Hvala za nasvet

clock-img

29.04.2009, 18:36

clock-img

dejzi

pencil-img

392

Moje mnenje je, da je asfalt bolj praktičen (pozimi se lahko posipa s soljo, poleti ni vmes trave in maha), tlakovci pa izredno lepo izgledajo.

Odločitev mora biti čisto vajina.

Rea * 02.08.2008
Nia * 19.08.2011

clock-img

29.04.2009, 18:45

clock-img

tajtaja

pencil-img

2089

Jaz bi pa najraje tlakovce pobrala in položila lomljenec. MI je dosti bolj všeč in bolj čisto, ker ni tistega huduser posted image ga peskanja.

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

clock-img

29.04.2009, 19:00

clock-img

zband

pencil-img

657

asvalt je definitivno cenejši,tlakovci pa lepši.

mož je za asvalt ti pa za tlakovceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

29.04.2009, 19:24

clock-img

2005gl

pencil-img

65

ne tlakovci pridejo rdeči in sivi v kombinaciji približno 7eur-šest-kotni,

asvalt so nam pa dali predračun približno 20 eur za K,pa to zdaj ni glih tak bitno
res je mož pravi da tlakovci poleti niso tako vroči
asvalt bi pa potem imeli čisto pred vhodna vrata
pa nevem ko imamo dva majhnauser posted image kaj bi bilo boljše

clock-img

29.04.2009, 20:16

clock-img

TomTaylor

pencil-img

6915

rajši nimam ničesar kot da bi imela asfalt na dvorišču. Klinac pa praktičnost in ugodna cena.
Tlakovce je treba primerno vzdrževati.
Kraški lomljenec je pomojem še najboljša varianta - ni ga treba vzdrževati, je trden, pozimi lahko posuješ s soljo, pa tudi cena je nekje vmes med asfaltom in tlakovci, pa še lepo izgleda.

clock-img

29.04.2009, 21:19

clock-img

pokica_

pencil-img

3265

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

rajši nimam ničesar kot da bi imela asfalt na dvorišču. Klinac pa praktičnost in ugodna cena.
Kraški lomljenec je pomojem še najboljša varianta - ni ga treba vzdrževati, je trden, pozimi lahko posuješ s soljo, pa tudi cena je nekje vmes med asfaltom in tlakovci, pa še lepo izgleda.

Kje pa dobiš kraški lomljenec za ceno vmes med asfaltom in tlakovci? user posted image
Asfalt za dvorišča je cca.20 €/kvradr. m (debeline 7 cm); cene betonskih tlakovcev poljubnih dimenzij na že vnaprej pripravljeno peščeno podlago pa stane cca. 40 €/kvadr.meter.
Kraški lomljenec oz. pohorski tonalit pa stane cca. 75 €/kvadr.meter (pri vseh 3 variantah je že upoštevana podlaga pod tlaki).

user posted image  Toliko za info.

Sicer pa kar se tiče vzdrževanja je pa najboljši seveda asfalt, vizuelnost je pa druga zgodba....najlepši je pa seveda naravni kamen (in tudi najdražji).

Lp

< Sporočilo je popravil pokica_ -- 29.4.2009 21:23:47 >

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

clock-img

29.04.2009, 21:24

clock-img

Anonimen

Asfalt je praktičen za dirkanje s traktorji in kolesi, če imaš manjše otroke... pri tlakovcih jih bolj rukauser posted image .
Drugače pa tlakovci res lepše izgledajo in dajo bolj oseben pečat.user posted image

clock-img

30.04.2009, 08:33

clock-img

TomTaylor

pencil-img

6915

IZVIRNO SPOROČILO: pokica_

Kje pa dobiš kraški lomljenec za ceno vmes med asfaltom in tlakovci? user posted image
Asfalt za dvorišča je cca.20 €/kvradr. m (debeline 7 cm); cene betonskih tlakovcev poljubnih dimenzij na že vnaprej pripravljeno peščeno podlago pa stane cca. 40 €/kvadr.meter.
Kraški lomljenec oz. pohorski tonalit pa stane cca. 75 €/kvadr.meter (pri vseh 3 variantah je že upoštevana podlaga pod tlaki).

Sicer pa kar se tiče vzdrževanja je pa najboljši seveda asfalt, vizuelnost je pa druga zgodba....najlepši je pa seveda naravni kamen (in tudi najdražji).

Lp

Ja, najbrž bo držalo, če gledaš cenike izvajalcev. Pri moji mami doma smo delali v "lastni režiji" - Lomljenec je bil kupljen kot III. klasa, polagali smo ga pa sami. Vse skupaj je prišlo ceneje kot če bi položili tlakovce in mnogo lepše izgleda kot na drugi strani hiše kjer je asfalt... Zdaj  imamo lomljenec cca 7 let, pa je res lepo za pogledat, sploh tam, kjer je zraven travnato...Premišljujemo celo, da bi asfalt pred hišo vrgli ven in dali lomljenec.

clock-img

30.04.2009, 08:35

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

Tudi jaz.

Je** se mi za vse in vsakogar.

clock-img

30.04.2009, 14:47

clock-img

matejkov

pencil-img

31

Za tlakovce je zelo važno kako pripraviš podlago, da voda dobro odteka in da pozimi ne pride do "dviganja" tlakovcev - potem pa to grdo izgleda. Težko je potem kidat sneg iz njih pa tudi spotikaš se. Popravila tega problema so pa smotana - dvignjen del tlakovcev dat vn, poravnat pesek in ponovno nazaj dat tlakovce in običajno se zgodi da maš potem špranje.
Mi imamo tlakovce na dvorišču in izgleda lepo, a imamo že malo "kolesnic" saj so tlakovci veliko bolj nagnjeni k ugrezanju ob teži (avto, kombi, ipd), kot pa asfalt.
Če polagaš tlakovce sam te pride kar nekaj ceneje, če pa ne pa si skoraj na istem kot če daš asfalt. Jst bi na tvojem mestu moža poslušal user posted image  in dal asfalt.

clock-img

30.04.2009, 15:32

clock-img

corfu

pencil-img

3829

No, ne vem kakšne tlakovce imate in kako so položeni, da se ob njih spotikate, zatikate ko odmetavate sneg in podobno user posted image user posted image ...meni so osebno bolj všeč, asvalt mi deluje industrijsko. Naši so položeni v liniji in po desetih letih še nimamo mahu in se ni noben pogreznil, moraš pa ga zapucati s kremenčkovim peskom, soseda jih ima dve leti pa ima vse v zelen mahu med fugami....bljak

Uživaj življenje...

clock-img

30.04.2009, 15:34

clock-img

pokica_

pencil-img

3265

IZVIRNO SPOROČILO: pokica_

Lp

Ja, najbrž bo držalo, če gledaš cenike izvajalcev. Pri moji mami doma smo delali v "lastni režiji" - Lomljenec je bil kupljen kot III. klasa, polagali smo ga pa sami. Vse skupaj je prišlo ceneje kot če bi položili tlakovce in mnogo lepše izgleda kot na drugi strani hiše kjer je asfalt... Zdaj  imamo lomljenec cca 7 let, pa je res lepo za pogledat, sploh tam, kjer je zraven travnato...Premišljujemo celo, da bi asfalt pred hišo vrgli ven in dali lomljenec.

Ja to pa je pol druga zgodba. user posted image
V lastni režiji je itak vse ceneje, ane.

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem