writing-img

eko plenice

clock-img

09.05.2010, 15:04

clock-img

behemot

pencil-img

17

Se kaj spoznate na ponudbo eko plenic pri nas?
Vem, da jih imajo v Muellerju in DM, samo mislim, da niso nobene popolnoma razgradljive. Našla sem tudi stran Bambo Eko plenic, tudi niso popolnoma razgradljive.
Naš koš je vsake dva dni poln pleničk. Ker se imam za vsaj približno ekološko osveščeno, imam kar slabo vest, vsakič ko koš praznim. Na netu sem izbrskala ameriške in avstralske popolnoma razgradljive pleničke - se jih menda da kompostirati.
Povejte, pozna katera kaj več? Kako se obnesejo? So izrazito bolj debele? Se jih da kupiti npr. v Avstriji?

clock-img

09.05.2010, 15:45

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

09.05.2010, 16:07

clock-img

sonček33

pencil-img

11583

Mislim, d aje od Alane  za na kompostnik samo vrečka, plenice pa ne.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

clock-img

09.05.2010, 19:44

clock-img

Urska09

pencil-img

1067

Joj, jaz sem imela ene iz Mullerja, pa sem skor cel paket stran vrgla. Ker so tako trde in toge, da je imela tamala ful rdečo in vneto kožo na trebuščku (tam, kjer pridejo trakci) in v pregibih nogic.

clock-img

10.05.2010, 09:05

clock-img

malažabica

pencil-img

113

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

najbolj eko so pralne.

se strinjam, potem rabiš tudi eko prašek
alana in moltex pa so eko samo par %

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

clock-img

23.05.2010, 19:18

clock-img

mayday

pencil-img

1

Glede Eko pleničk je takole: Moltex so več kot 50% razgradljive, folija pleničke in embalaža pa celo 100 %. To je v dobrobit narave. Niso beljene s klorom kar pa je prednost za otročka. Za kompost niso. Je pa razveseljiva novica, da v kratkem pridejo tudi take, ki jih lahko odlagamo na kompost, več kot 75 % razgradljive. Do takrat bomo zdržali s tem kar imamo :-)

clock-img

23.05.2010, 22:24

clock-img

malažabica

pencil-img

113

.

< Sporočilo je popravil malažabica -- 23.5.2010 22:25:13 >

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

clock-img

15.09.2010, 10:53

clock-img

Eruvande

pencil-img

110

Mene pa zanima, katere od teh eko pleničk so za novorojenčke? Alana sem videla, da je od 4kg naprej.
Za pralne se ne bom odločila, bi mi bilo pa fino, da bi bejbika od začetka imela nekaj bolj prijaznega na ritki, kot pamperske. Sama gledam tako na to, da meni tudi ne bi bilo prijetno cel dan biti v always-kah ;)

Torej...katere ritki prijazne pleničke uporabljat od začetka? Hvala :)

clock-img

15.09.2010, 10:57

clock-img

Andromeda

pencil-img

3755

IZVIRNO SPOROČILO: Eruvande

Mene pa zanima, katere od teh eko pleničk so za novorojenčke? Alana sem videla, da je od 4kg naprej.
Za pralne se ne bom odločila, bi mi bilo pa fino, da bi bejbika od začetka imela nekaj bolj prijaznega na ritki, kot pamperske. Sama gledam tako na to, da meni tudi ne bi bilo prijetno cel dan biti v always-kah ;)

Torej...katere ritki prijazne pleničke uporabljat od začetka? Hvala :)

Ritki najbolj prijazna je golota user posted image Mi smo najprej uporabljali pamers newborn (kupljene v mullerju, kjer so orignale aus deutscland user posted image ), dobro so se obnesle tudi mullerjeve. Od alane pa je dobil vnetje user posted image

clock-img

15.09.2010, 11:06

clock-img

Eruvande

pencil-img

110

Hehe...verjamem, da je najbolj prijazna golota user posted image
Trenutno sem kupila samo Moltex od 3-6kg. Zdej pa odvisno, kako veliko bo dete user posted image

clock-img

16.09.2010, 10:13

clock-img

petrolejka

pencil-img

147

Mi uporabljamo občasno (drugače imamo pralne) bambo, bambolino ali pa bio razgradljive plenice od Gri Via sistema (tviga.si). Vege4 in vitababy prodajata tudi ene razgradljive plenice. Teh še nismo sprobali. Zgoraj naštete 3 pa smo in se dobro obnesejo. Koliko sta pa bambo in bambolina razgraljivi, pa ne vem natančno, od Vege4 preko 80%, pri Gro Via pa samo piše, da so primerne za kompostiranje. Samo pri Gro Via rabiš imeti še prekrivne hlačke čez, ker razgradljivo plenico nalepiš notri (jaz je ne lepim). http://www.tviga.si/Plenice/Razgradljiva-BIO-plenica-GroBaby-za-enkratno-uporabo.php

Se spomniš, čigave so b'le tiste krave?
Zjutraj so tebi pojedle klobuk...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem