IZVIRNO SPOROČILO: E.C.
POZDRAVLJENE!
5. kako je z obroki hrane? Če dojiš na levi in desni strani, je to en obrok?Ali vse dojite po deset minut (pribl.) na eni in drugi strani?In če mu še ni dosti ponovite vajo - še enkrat leva in pol desna? Joj, čist sem zmedena!!!
ok dost za enkrat...
hvala za odgovore...
ok lahko ti odgovorim, samo na tole, ker se mi zdi da bi lahko že celo bukvo napisana na temo dojenje....
če dojič na obeh straneh na enkrat je to en obrok, ko dojiš npr. začni z desno končaj z levo.. naslednji obrok obratno začneš z levo končaj z desno...
če imaš mleka dovolj mu nikar ne ponujaj adaptiranega ko bo dovolj lačen bo že jedu...ker bo drugače skapiral da je lažje pit iz flaške kot pa na dojki viset..
prvi mesec je moj malček bil na dojki 20 ur na dan, en obrok je trajal po pou ure nikoli ga nisem odstavljala ampak sem počakala da je sam nehal, razen ko je zaspal sm dojko vzela in ga dala spat (sem ga tudi prvi mesec previjala pred obrokom in šele ko je bil star 2 meseca začela po obroku)
drugače ti pa svetujem da dojiš po občutku, in samo na eno samo dojko naenkrat, samo ko se ti bo zdelo da imaš bolj malo mleka na dve, tko sem jz prakticirala pa je mleka na tone!
če imaš pa še kakšno vprašanje glede česarkoli pa lahk tud zasebno pišeš pa ti magari dam telefonsko pa tko vprašaš kej, kr dobro vem kako se počutič kr jz sem bila tudi vsa živčna ko sem pršla z bolnice domou, nisem nič spala dve noči, sm sam hodla gledat če še diha, ampak se vse navadiš..upam pa da boste imele čim manj težav