writing-img

enostavno kot pasulj, meni ne

clock-img

18.11.2011, 17:03

clock-img

posh

pencil-img

1282

Ni za verjet ampak meni ne uspe dober pasulj, če ni z mesom. Sem ga zadnjič delala po receptu, kjer nekako vse skupaj kuhaš, ampak meni ni bil tisti dobri stari pasulj.
Pa še to: kater fižol kupite? Tistega rjavega (kanada), sem zvečer namočila, zjutraj pa je bil ves v polovičkah. Ko se skuha pa je vse skup en poc, fižol se razpade na olupke in preostanek.

clock-img

18.11.2011, 17:30

clock-img

fickofacko

pencil-img

82

Najboljši za pasulj je bel fižol. Jaz ga preko noči namočim, zjutraj ga operem in ga dam kuhat v slano vodo. Takoj dodam nasekljano čebulo, klobaso ali meso pa kasneje, odvisno od mesa. Ko je že kuhan, na maščobi malo prepražim česen, samo, da zadiši, dodam sladko papriko in mezgo. Vse to dobro premešam in zlijem v fižol. Nekaj časa še kuham,dodam še poper, nekateri tudi vegeto, lahko tudi sesekljan peteršilj.
Nikoli ne dodajam moke, ker se že od belega fižola dovolj zgosti.

Če tvoj otrok slabo pleše, mu reci: »Slabo plešeš«, ne pa: »Pleši, ljubi, kakor je tebi všeč«.

clock-img

18.11.2011, 19:30

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

kje se da v Ljubljani kupit ta beli fižol, posušen?

clock-img

18.11.2011, 19:32

clock-img

Andromeda

pencil-img

3755

Jst kupim kar mercatorjev beli fižol. Ravno danes smo ga imeli za kosilo. Mljask.

clock-img

18.11.2011, 23:31

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

19.11.2011, 10:23

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

ta beli fizol se imenuje "tetovac", vendar je pravega ful tezko dobiti.

jaaaaaaaaaaaa, tega mislim!! sem vedla ime tega fižola in pozabla. tega mislim, belega velikana - tetovca. a se to da kje tukaj dobit? suhega?
drugače pa - metulj, a ti ga dol lahko nabaviš? rada bi nardila kak dober pasulj ali prebranac unim švedom tam gor :D

clock-img

19.11.2011, 10:54

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

19.11.2011, 10:55

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

20.11.2011, 12:40

clock-img

Pokora

pencil-img

1089

V Lj. dobiš tetovac na tržnici v BTCju. Tam bolj proti koncu ga imajo - proti Emporiumu.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem