IZVIRNO SPOROČILO: Kaja08
Mene pa zanima, kako je z EA v ljubljanski porodnišnici? Menda je ne moreš dobiti oziroma se je treba prej dogovoriti??
Jaz sem se šla prej dogovoriti. Rečeno je bilo, da jo med tednom dopoldan skoraj zagotovo dobim, v popoldanskih, večernih urah in med vikendi pa je mala verjetnost.
No, v porodno sobo prispem v ponedeljek zjutraj. Čisto srečna. Je bila glih smena. Povem za epiduralno, moj ljubi babičar pa se vsede zraven naju s fantom in začne o zgodbici, zakaj pa on epiduralne nikoli ne bi vzel....

Jaz vseeno vztrajam, da jo želim in rečem, da naj pokličejo anestezista. Tako mi je tudi rekla anestezistka, pri kateri sem bila na razgovoru, torej, da naj povem, da sem dogovorjena in da jih pokličejo.
Meni pa moj babičar, da tako pridejo vedno pogledati, če jih rabijo...Pa čakamo in čakamo...no, celo na hodnik je šel parkrat pogledat, če bo prišla....Ker sem vztrajala na svojem sicer ne vem, ali jo je poklical, ampak okoli 10. ure zjutraj je prišla v porodno anestezistka in mi povedala, kar sem že vedela....da je prepozno. Rodila sem na srečo čez 1 uro, dobila sem pa vseeno nekaj proti bolečinam, kar je bilo po besedah babičarja bolje kot EA. Posledica tega pa, da moj dojenček kar nekaj časa ni zadihal....Je bila panika, ki se je na srečo dobro končala. Bogi moj fant, je bil zaradi tega dogodka, ki ga je seveda spremljal, čisto preč, bolj bogi, kot jaz, ki sem rodila. Res, čisto ga je potrlo, reveža, ko je gledal, kako so malega oživljali, jaz pa seveda nič vedela o tem.
Skratka, v drugo bom vzela EA, če bo moj seveda za to. Nekako mi tega ne dovoli. Prav tako želim roditi v Kranju, ne v LJ, kar spet ne dovoli...
Se bo treba za EA torej še spogajat

in ga peljati na kako predavanje.
Aja, na kratko...

EA v LJ ne dobiš, ker ne samo, da ni dovolj anestezistov, sploh je ne dajo radi....