writing-img

fondue- na pomoč!

clock-img

04.12.2011, 15:36

clock-img

somic

pencil-img

1241

saj me je kar malo ram, ampak...

pred leti sem si kupila fondue, ker mi je bil všeč, vem kaj in kako se uporablja in tukaj se konča. do danes so se mi nabrali trije, ki pa še niso bili uporabljeni. user posted image  v kuhinji nisem ravno nevešča- ravno nasprotno, ampak tukaj sem očitno čisto mrzla.

vsako leto pripravljamo pri nas božično večerjo in rada bi, da bi letos imeli v tem stilu. vsako leto se nas nabera kar nekaj, zato mislim, da bi znalo bit zanimivo.

glede na to da imam tri fondue, bi lahko uporabila vse tri- eden je precej velik, kovinsku, drugi srednje velik, kovinski in tretji je bolj mali karamični.

lepo prosim za kakšne predloge, recepte in kaj vse zraven ponudit, da bi lahko dosegle maximalen pozitivni odziv mojih gostov.

hvala vsem!

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

clock-img

04.12.2011, 19:13

clock-img

Alfabeta

pencil-img

3228

Nobena ne ve al kako....

V kovinskega (no, jaz imam bakrenega) jaz segrejem olje, tega segrejem posebej na štedilniku, ker se v posodi zlepa ne segreje. Potem pa postavim na gorilnik in nabadamo notri koščke hrenovke, koščke piščanca, svinjine,... zraven dam pomakice... Lahko kupiš tiste ki so za mehiško, pa majonezne, kečap in en kup zelenjave pripravim zraven, recimo na koščke narezano papriko, paradižnik, kisle gobice, ..... V keramičnega pa daš sirovega ali čokoladnega. To pa jaz delam po občutku. Čokolado dam kot za glazuro, le malo gostejšo in notri namakajo jagode, melone,..in pa koščke biskvita. Za sirovega pa kar tale recept uporabim http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=3574 , le tisto češnjevo žganje izpustim, ker ga nimam... dam malce konjaka če ga imam...Notri namakajo pa koščke kruha, francoske, žemlje, bagete,.... Edino paziti moraš da se sir ne prismodi, ker se kar rad..

Če te kaj bolj konkretno zanima pa vprašaj....


Aja, še to... Če imaš dva kovinske bi ti predlagala, da raje dva porabi za olje in 1 za sir, ker če je preveč paličic notri namočenih, se zelooo počasi speče. Zdaj če vas bo veliko bo bolje v 2x

< Sporočilo je popravil Alfabeta -- 4.12.2011 19:15:11 >

clock-img

10.12.2011, 10:34

clock-img

malaMravljica

pencil-img

4314

mi imamo tudi bakrenega in isto se olje segreje najprej na stedilniku. Notri pa pol namakamo govedino, svinjino in piscancka. Meso ne smes narezat prevec na male koscke, ker premali koscki bodo pretrdi oz v olju bodo kar nakam zazgani, ne znam pravega izraza dobit. Pa meso vzemi najboljso kvaliteto, jaz vzamem file. Zraven omakce kot predhodnica, pa pripravis skledo solate oz lahko vec razlicnih solat. Bozicna vecerja ti bo tako zagotovo uspela.

Mogoce lahko zraven pripravis tudi sirni fondue, samo ce ne bo pol prevec vsega?

In nasvet ker vidim tvoj podpis in imam precej iste pomisleke tudi sama. Na malega otroka daj se posebej pazit, da ne bo prevec okoli skakal, jaz mislim, da ga bom celo prej spat dala.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem