writing-img

francoski rogljički

clock-img

10.03.2006, 17:49

clock-img

k1

pencil-img

1649

oz. orehovi, čokoladni oz. karkoli...

namesto kupljenih navihančkov bi rada to delala sama doma. ima katera dober recept zanje in da so preverjeno dobri?

thx!

clock-img

10.03.2006, 20:22

clock-img

Minkaa

pencil-img

290

2,5 skodelice mehke moke - skodelica 2,5dcl
2 žlici masla ali margarine
žlička soli
1,5 žličke sladkorja
1 dl toplega mleka
3 dag kvasa
12 dag masla
1 jajčni rumenjak, zmešan z malo mleka

Moko presejemo, dodamo toplo mleko in maščobo, ki naj se stopi v mleku. Kvas stopimo v mešanici tople vode, sladkorja in malo moke (kot za kruh). Ko se dvigne, ga dodamo moki, dodamo tudi mleko in sol ter zgnetemo v voljno mehko testo. Pokrijemo s prtičem in pustimo vzhajati, da se testo podvoji. Pregnetemo testo in ga vložimo v hladilnik, da se ohladi. Med prsti zmehčamo maslo. Ohlajeno testo razvaljamo na pomokani deski na centimeter debeline, potresemo ga s koščki zmehčanega masla, prepognemo iz vseh strani in ga zvaljamo na centimeter debel kvadrat. Vložimo ga v hladilnik za 30 minut. Ohlajenega prevaljamo, trikrat prepognemo in ga vložimo še enkrat v hladilnik za 30 minut.
Postopek ponovimo še dvakrat. Pri zadnjem valjanju mora biti v hladilniku 3 ali 4 ure ali kar čez noč. Samo tako nam bo uspelo narediti okusne in rahle rogljičke. Testo razvaljamo, narežemo na kvadrate, vsak kvadrat na dva trikotnika, pri široki strani ga začnemo zvijati.
Zavijemo v rogljiče. Položimo jih na pomokano desko in pokrijemo s prtičem. Na toplem jih pustimo vzhajati 20 do 30 minut. Preden jih pečemo, jih premažemo z rumenjakom, zmešanim z malo mleka. Pečemo jih 5 minut pri 210 stopinjah, nato pa 15 minut pri 190 stopinjah oz. dokler niso lepe zlato- rjave barve. Upam, da vam bo uspelo in dober tek.


baje je recept dobr. Sama ga pa še nisem sprobala user posted image morš tokrat v hladilnik dat počivat pa to user posted image user posted image

clock-img

11.03.2006, 17:22

clock-img

k1

pencil-img

1649

uf, sliši se komplicirano. upam da se bom lotila tega, razen če ima kdo še enostavnejši recept? thx

clock-img

11.03.2006, 18:30

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Moja mama je enkrat delala po podobnem receptu. Valjala in prelagala in vmes dajala maslo. Pa niso bili tako dobri kot kupljeni. Po mojem mnenju: preveč dela.
Če se boš odločila in jih spekla, pa sporoči, prosim, kako so uspeli.


_____________________________

lp

clock-img

12.03.2006, 16:54

clock-img

k1

pencil-img

1649

kaj pa tale recept: izgleda bolj enostaven....

http://www.drustvo-gurman.si/recipes.php?S=6&Article=698

javim, ko kaj ustvarim!

clock-img

12.03.2006, 21:02

clock-img

BARBARA R.

pencil-img

1706

Zakaj pa enostavno ne uporabiš listnato testo in poljubni nadev? Meni so zelo okustni z orehovim nadevom iz recepta za potico. Običajno pa posegam kar po marmeladi, ker jo imamo doma še preveč za letos.
 
              user posted image   

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem