writing-img

gdaj v kratke rokave

clock-img

22.04.2006, 08:29

clock-img

*alja*

pencil-img

1889

Stara je osem mesecev in me zanima gdaj ji lahko oblečem npr. kratko mikico in samo klobuk na glavo, ne pa kape?
Kaj če morejo ta mali biti dalj časa z dolgimi rokavi, kot pa malo večji?

Saj vem da je butasto vprašanje, je moja prva in ras nevem kako je z tem!

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

clock-img

22.04.2006, 08:47

clock-img

Anonimen

Ja, malo dlje že, ja, ker  pač pri miru sedijo v vozičku. Zdaj bo kar naenkrat takoooo vroče, boš videla, da ti bo takoj jasno, kdaj dat kratke rokave gor. Če jaz nisem imela maja pri 2-mesečnem dojenčku s tem problemov, jih tudi ti ne boš. Malo jo poglej, punčko, če ima preveč rdeča lička, malo potipaj po hrbtku, če je kaj potna in tako. Pa najbolje, da jo oblečeš tako, da ji daš spodaj kratke rokave, pa jopico čez. Da jo lahko po potrebi najprej odpneš, potem pa še slečeš, če je punčki še vednop vroče.

clock-img

22.04.2006, 09:03

clock-img

ona

pencil-img

3685

Naredi po občutku,kot bo tebi vroče.
Razlika je edino,če ti npr. vozišuser posted image  v vozičku,bo tebi vroče,otroku pa ne,ker je pri miru.Vsekakor pa ni še čas za kratke rokave pri dojenčku!

clock-img

22.04.2006, 11:20

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

naša bo imela danes body brez rokavov in čez srajčko s kratkimi rokavi (do komolcev), ter nogavičke in dolge hlače user posted image
zadnje 3 dni jo dosti manj oblačim saj je zunaj ful toplo (20 st.) in še sestra pri pediatru mi je predvčerajšnjim na sistematskem rekla, da končno en dojenček, ki je normalno oblečen!!! user posted image  in da mamice že cel dan vozijo dojenčke v bundah in zadekane user posted image  ter da potem ni čudno, da so skoz bolani

aja, pa naša je stara 4,5 mesecev user posted image  

clock-img

22.04.2006, 11:22

clock-img

doroteja23

pencil-img

887

Kj pa štramlčke? Še jih oblačite? Meni se zdi da ji je full vroče v nogice! Pa body z kratkimi ali brez rokavov?

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

clock-img

22.04.2006, 11:31

clock-img

kaja29

pencil-img

187

kako je pa z 14 dnevnimi dojenčki, te je verjetno potrebno mal več oblečt, jaz sem jo včeraj za par minut v dvoje tetra majčke pa hlahče pol sem jo pa v tazga žakelčka dala in smo šli ven
je mal pihal pa vroče ji tudi ni blo, ko smo prišli domov je bla čist  v redu

kako pa notri oblačit, do kdaj se oblači dva rokava?????????

clock-img

22.04.2006, 15:29

clock-img

bini

pencil-img

1623

hej kaja.. jaz mojega skoraj 1 mesečka oblečem samo še v eno majčko in ene hlačke... v vozičku pa čist tanko dekico, pa še to odkrijem, če je kje ful na soncu.... vmes seveda čekiram kolk ma rokice tople in po potrebi razkrijem al pa pokrijem user posted image

Svet je lep!!

clock-img

23.04.2006, 07:17

clock-img

Vrtnica1

pencil-img

465

Naš je star 10,5 mesecev, pa ima še vedno žabe (štramplčke) oblečene. Gre za to, da sva midva že zgodaj terenska: ob devetih greva ven, ko je še zunaj zelo sveže (recimo 10 stopinj) in sva zunaj do ta hujše vročine, npr. do 12. ure. Potem sva noter in greva ven spet pozno popoldne. In še ni niti približno čas za kratke rokave. Ker naš ta čas večinoma spi, je edina sprememba ta, da nima več kape, za bundo je pa res prevroče, pa z odejicami ga tudi ne pokrivam več. Ima pa še vedno dve plasti tankih majčk z dolgimi rokavi in čez jopico, po potrebi ga potem pač slačim (lupim kot čebulco user posted image , plast za plastjo). Meni je glavno merilo to, da vidim, da se otrok ne poti.
lp

clock-img

23.04.2006, 09:09

clock-img

Eviii

pencil-img

1974

dejan ima 7 tednov in sm mu včiri prvič oblekla bodi s kratkimi rokavi. ne veste, kako je užival. se je pol cel dan smejčkal, ker mu ni blo vroče. ko pa gremo vn, mu dam še eno tanko majčko čez. v vozičku ima pa samo rjuhico. je pa tudi res, da smo z obale in da je pr nas grozno vroče te dni.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

clock-img

23.04.2006, 10:31

clock-img

Nej

pencil-img

268

Sem našega včeraj oblekla v body kratki rokav in majčko čez, pa vam povem, da ko sem ga vzdignila iz vozička je imel moker hrbet. Pa tudi rokice je imel ves čas vroče. Tako predvidevam, da mu je že malo vroče in mislim, da bo vsak čas čas za body-dije z kratkim rokavom in kako jopčko čez, da ga po potrebi slečeš.
Mislim, da je to tudi odvisno od dojenčka do dojenčka- našemu je ful hitro vroče, ga tudi čez zimo nisem oblačila zelo toplo (to sem komaj čez čas ugotovila, da je preveč oblečen, ker je vedno bil nemiren v vozeku, zdaj pa zelo uživa in se kar smeji).
Še vedno zagovarjam tezo bolje manj kot več.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem