cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

goltanje???

clock-img

24.08.2007, 21:09

clock-img

anita1984

pencil-img

114

zadnje dni opažam, da se user posted image  med spanjem (bolj redko) in ko se prebuja (med pretegovanjem) začne goltati-tako kot bi jo sililo na bruhanje, le da bruha potem ne?!

ali je pri vaših user posted image  kaj podobnega???

clock-img

24.08.2007, 21:19

clock-img

BaByGiRl

pencil-img

430

Če sem te prav razumela, dobi polna usta in potem golta. Mogoče bi morala podreti kakšen kupček več...mogoče ji hrana prihaja v usta.
Ni pa nič hudega, samo pazi, da se ji ne zaleti.
Lp, L

clock-img

24.08.2007, 21:30

clock-img

MiRaNi

pencil-img

610

Tudi moja to občasno naredi. Je to delala že v porodnišnici pa je MS rekla da temu rečejo gorenčki, ker še tisto kar je za vn pojejo nazajuser posted image

V posteljici imamo dvignjeno vzglavje. 

clock-img

24.08.2007, 21:42

clock-img

hrabra miška

pencil-img

876

Probaj vzdignit komplet jogi v posteljici pri vzglavju,pa boš videla če bo kaj boljše.

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

clock-img

24.08.2007, 22:15

clock-img

baja*

pencil-img

2454

Jaz imam dvignjeno vzglavje pa mali vseeno tu pa tam to naredi. Pa je štajercuser posted image .

clock-img

25.08.2007, 21:01

clock-img

simona76

pencil-img

255

Tudi moji občasno pride mleko gor, pa hitro popapa nazaj. Enih parkrat mora zato kar fino pogoltnit... Večkrat se ji to zgodi, če je po hranjenju preveč aktivna user posted image .

clock-img

26.08.2007, 11:26

clock-img

anita1984

pencil-img

114

a je pri vas podobno kot bi se davla, ker po goltanju tudi začne bolj dihat???

clock-img

26.08.2007, 12:22

clock-img

Ajvy

pencil-img

9462

To se nam zgodi ,ponavadi takrat ko nam ne uspe podreti konkretnega kupčka...
PA pri previjanju...pa ji hitro dvignem glavo..pa je bolje..

Beauty Comes With Dark Thoughts

clock-img

28.08.2007, 09:39

clock-img

VesnaLana

pencil-img

189

Pozdravljena,
to goltanje hrane skoraj verjetno pomeni refluks. Refluks ima 70 % dojenčkov. Mičica zapiralka med požiralnikom in želodcem še ni dovolj razvita zato ne zapira prehoda in hrana se vrača nazaj.
Otroku je potrebno zamenjati mleko za AR - antirefluksno ki se v želodcu zgosti ( če seveda ne dojiš), po obroku je podiranje kupčka obvezno in potem še pol ure otroka držat v položaju podiranja kupčka in pa nujno je treba dvigniti vzglavje za 30 stopinj, če otrok slučajno bruha ali poliva da gre to ven.
Ko se je moja pupa sredi noči začela daviti (požirala in goltala je kot nora pa ji je vse hodilo gor), sem poklicala rešilca, ker nisem vedela kaj to je. V bolnici so mi razložili, da je to refluks, mi povedali kako naj ravnam z takim otrokom in če se zgodi še kdaj da bi se začela daviti jo naj samo dvignem v navpični položaj. Vse to sem upoštevala in je veliko bolje.
Zatrdili so mi, da se še noben dojenček ni zadavil, samo upoštevati moraš antirefluksna navodila.

Aha pa še to , ali kdaj pri tvojem otroku slišiš kakšno pretakanje v želodcu in ali otrok veliko poliva ali pa bruha, ali gdaj tudi hrope???? Potem je skoraj 100 % refluks.

Refluks se popravi, ko otrok začne z gosto hrano , po 1. letu pa izzveni.

Vedno misli na to kar imaš in ne na tisto česar nimaš

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem