writing-img

gosta hrana

clock-img

19.11.2004, 13:10

clock-img

saba01

pencil-img

467

Verjetno si mislite,pa ne že spet ista tema,ker vem ,da ste že veliko pisale na to temo.Pa vseeno vas bom prosila za nasvete.Staša bo v torek stara 3 mesece,pa me zanima kdaj in kako ste ve začele uvajati gosto hrano?Ali ste se držale litariture?
Prosim za pomoč:zmeden:
Hvala že vnaprej
lp,Sabina:rozica::sloncek:

clock-img

19.11.2004, 13:15

clock-img

Nogavička

pencil-img

771

Jaz sem začela, ko je bila Hana stara 4 mesece. Pomagam si s knjigo Paparica za male papavčke.

L.p.

Tea

clock-img

19.11.2004, 13:18

clock-img

Anonimen

Jaz sem začela 1 teden pred dopolnjenim 4 mesecem. Najprej samo sokec korenčka...eno žličko, drugi dan malo več.... Na gosto hrano oz. kašico sem prešla po enem tednu.

Sem pa do takrat polno dojila. Se mi je zdelo, da :duda: kar rabi malo več, zato sem takrat začela. Je bil pa nad vsemi okusi zelo navdušen in je še sedaj.

Dobila boš veliko različnih odgovorov. eni pravijo ne pred 6 mesecem, drugi pravijo po dopolnjenem 4 mesecu... Naredi tako, kot sama misliš, da je prav. Se mi pa zdi, da je pri 3 mesecih še malo prezgodaj.:ups:

clock-img

19.11.2004, 13:21

clock-img

Blink1

pencil-img

3265

Glede na to da se moja Neja ne doji več, bom začela z gosto hrano pri 4 mesecih. Najprej sokec potem pa kašice...sadje pa zelenjava...in tako naprej. me je ful strah kako bo...ampak bo že...dan za dnem

clock-img

19.11.2004, 13:22

clock-img

saba01

pencil-img

467

Vem ,da je še prezgodaj ampak se mi zdi,da se sploh ne nasiti.:zmeden:
Zdaj mi popije na vsake 3 ure 160 milumila.A bi mogoče mogla zamenjati hrano:zmeden:
Sabina

clock-img

19.11.2004, 13:22

clock-img

lan

pencil-img

1173

Jaz sem mu začela uvajati hrano pri njegovih 5 in pol mesecih.Najprej smo poskusili korenčka,banano,jabolko.Počasi,vsak dan nekaj po par žličk.
Potem sem mu pri 6 mesecih ponudila kuhan krompir,nato še korenček,bučko,por,kolerabico.No,okoli 7 meseca je že jedel zelenjavne,goveje juhice,ki jih je oboževal.
Z mesom sem tudi začela pri 7 mesecih,samo mu ni bil najbolj všeč,tako da smo malo počakali in nato spet probali.Pri 8 mesecih je začel jesti piščančka,ki ga še danes obožuje.Aja,jajček sem mu tudi začela dajati tam nekje pri 8 mesecih,trdo kuhan rumenjak seveda.
Zdaj jemo brez problemov vse!
Jaz nisem brala nobene posebne knjige o tem kdaj,kaj in kako uvajati hrano.Držala sem se napotkov,ki sta mi jih je dali patronažna in pediatrinja.:sloncek:

clock-img

19.11.2004, 13:24

clock-img

Blink1

pencil-img

3265

Ja, Neja je stara 3,5 meseca in popije na 3,5 do 4 ure 160 ml. nekje sem prebrala, da naj bi začeli dodajat ko opaziš, da z mlekom ne dobi dovolj...

Ne vem...za vsak slučaj pokliči pediatra in vprašaj. meni so babice in kolegice rekle, da lahko že začnem, ker je Neja dovolj stara.Nisem še opazila, da bi imela mleko premalo, zato bom počakala.

Lp
Nina:sloncek:

clock-img

19.11.2004, 13:26

clock-img

Blink1

pencil-img

3265

aja...jeva hrano Hipp1. Pa pediatri priporočajo da dojeni dojenčki začnejo z gosto hrano pri 6 mesecih. nedojeni pa prej.

clock-img

19.11.2004, 13:29

clock-img

Anonimen

Prvi mesec sem se držala literature, potem se je pa počasi začelo veseljo, ko ni hotela več jesti tistega, kar je bilo zanjo propravljeno ampak tistio kar smo jedli mi. Seveda ji vseeno nisem takoj dala vsega, ampak smo pa kar hitro prešli na skoraj vso hrano. Dalj časa smo se izogibali le suhim salamam, jagodičevju, surovim hruškam in agrumom. Pri šestih mesecih se je "mastila" s pasuljom pa ni bilo nobenih težav. Gosto hrano smo pa začeli uvajat po 4. mesecu.

clock-img

19.11.2004, 13:54

clock-img

kimi

pencil-img

3836

jaz sem začela od 4 meseca naprej

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem