writing-img

hobotnica

clock-img

25.01.2008, 16:00

clock-img

Grofica

pencil-img

101

kako dolgo se kuha hobotnico v navadnem loncu ali pa v ekonom ?

clock-img

25.01.2008, 16:07

clock-img

nuala

pencil-img

1653

Mojo sem dala kuhat odmrzneno in se je v navadnem loncu kuhala malo več kot 1 uro, bilka je pa cca 1kg težka.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

clock-img

25.01.2008, 16:21

clock-img

TIA22

pencil-img

1114

IZVIRNO SPOROČILO: Grofica

kako dolgo se kuha hobotnico v navadnem loncu ali pa v ekonom ?

Grofica...kaj pa narediš iz hobotnice???

clock-img

25.01.2008, 16:33

clock-img

Grofica

pencil-img

101

vse živo lahko narediš iz hobotnice. jaz bom hobotnico v solati.
dobra je tudi v pečici s krompirjem.to bo na vrsti drugi teden.

clock-img

25.01.2008, 17:32

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Zdaj se mi pa sline cedijo po hobotnici v solatki. Pa nič ne smem jest danes. user posted image

Aja, odgovora pa ne vem. Pri nas jo naredi tašča in jo kuha v navadnem loncu. Pojma nimam koliko časa.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

25.01.2008, 17:46

clock-img

Grofica

pencil-img

101

eko,hobotnice so kuhane. user posted image
20 minut v ekonomu. so majhne,zato so bile kuhane hitro. če je hobotnica večja in starejša,je bolj trda in se jo kuha dlje... tako mi je povedala zdej ena mojstrica.
zdej se ohlaja. potem še česen,peteršilj,olivno olje,... mljask mljask. 

clock-img

25.01.2008, 18:13

clock-img

Barbs

pencil-img

2044

IZVIRNO SPOROČILO: TIA22
Grofica...kaj pa narediš iz hobotnice???

Hobotnico?user posted image

user posted image  Jaz prisegam na hobotnico pod peko. Je pa res mal zahtvno sred zime, če nisi ravno v beli krajini al pa v sredozemlju...user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

clock-img

25.01.2008, 18:31

clock-img

Enolla

pencil-img

900

V ekonomu se jo kuha cca 15-20 minut za kg. No, zdaj pa ti daj kakšen fajn receptuser posted image   za solato, ....

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

clock-img

25.01.2008, 22:36

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Zdaj se mi pa sline cedijo po hobotnici v solatki.

Mmmmmmmmmmm, meni si tudi nardila take lušte s to solato. Moj user posted image naredi tako dobro. Pa marsikaj s hobotnice - ampak zdaj že spi, da bi ga vprašala. Jaz pa znam vse to samo pojest. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

25.01.2008, 22:53

clock-img

Grofica

pencil-img

101

zjutraj mi je Gospod prinesel sveže hobotnice in je bilo treba nekaj narediti z njimi.ali naj spet čakam,da bo prišel nekdo in to pripravil?user posted image  pa sem se lotila sama...
za solato je čist simpl: dodaš peteršilj in česen,poper,sol,olivno olje in to je to. v enih receptih piše celo krompir,ma ne vem... jaz še nisem jedla hobotnice v solati s krompirjem.user posted image mi je pa dobra v pečici s krompirjem.
zdej so v hladiniku in čakajo,da jih ju3 kar sama pojem. ko pride Gospod v nedeljo domov,ne bo niti H od hobotnice večuser posted image !

clock-img

26.01.2008, 10:52

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Nič limonce ne daš? Da mal kisne?

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

26.01.2008, 11:11

clock-img

Grofica

pencil-img

101

ja,sem pozabla napisat.al pa kis.

clock-img

26.01.2008, 15:53

clock-img

Sibil_

pencil-img

3508

Punce-mehkužce (lignji, hobotnice itd.) je treba OBVEZNO dat za en dan v zmrzovalnik, da se zmehča njihove mišice oziroma tkivo.Nekako jim led prepolovi neke mišične strukture-tako sa mi povedali resnični poznavalci na Korčuli.In res je dosti boljša hoba iz zmrzovalnika-solata je njamsi, meni je daleč najboljša pohana, se kar topi v ustih, slinnn....user posted image

LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

clock-img

26.01.2008, 20:58

clock-img

Enolla

pencil-img

900

IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

Punce-mehkužce (lignji, hobotnice itd.) je treba OBVEZNO dat za en dan v zmrzovalnik, da se zmehča njihove mišice oziroma tkivo.Nekako jim led prepolovi neke mišične strukture-tako sa mi povedali resnični poznavalci na Korčuli.In res je dosti boljša hoba iz zmrzovalnika-solata je njamsi, meni je daleč najboljša pohana, se kar topi v ustih, slinnn....user posted image

LP,
Sibil RR

Pa ne samo to - baje, da so mehkužci edina hrana, ki se jo sme večkrat zamrzovati, ne glede da vmes ni bilo termične obdelave. Si to mogoče že slišala? 

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

clock-img

27.01.2008, 08:42

clock-img

Grofica

pencil-img

101

eko,pa sem zvedela še nekaj novega. to o zamrzovanju. sicer pa nam itak ne rata kaj dosti zamrznit. prej vse pomažemo...user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem