writing-img

hrenovke v testu

clock-img

22.08.2007, 10:54

clock-img

muha1

pencil-img

666

Kako jih pripravite?  Slišala sem, da se delajo tudi iz krompirjevega testa user posted image

clock-img

22.08.2007, 10:58

clock-img

Tiamo

pencil-img

3782

Jaz jih naredim po tem receptu in so super
user posted image

150 g skute,
4 žlice mleka
1 rumenjak
1/2 beljaka
4 žlice olja
1 žlička soli
250 g moke
1 pecilni prašek

Skuto pomešamo s polovico moke, presejane s pecilnim praškom, mlekom, pol beljaka, oljem. Razmešamo in dodamo še preostalo moko, pognetemo v testo in razvaljamo cca. 3 mm debelo. Narežemo kvadrate, velike približno 15 x 10 cm. Hrenovke zavijemo v rezino sira in oboje zavijemo v testo. Pomažemo jih z mlekom in pečemo v pečici 20 minut na 180 stopinjah (ventilacijska pečica 17 minut na 150 stopinj).

clock-img

22.08.2007, 11:09

clock-img

Mikica

pencil-img

524

Ponavadi jih delam kar z listnatim testom, narežem na kvadrate, zavijem hrenovke in sir, pa v pečico. Priznam, da to delam, ko imam malo časa, ker je hitro narejeno.

clock-img

22.08.2007, 11:10

clock-img

bodoča...

pencil-img

31

IZVIRNO SPOROČILO: Mikica

Ponavadi jih delam kar z listnatim testom, narežem na kvadrate, zavijem hrenovke in sir, pa v pečico. Priznam, da to delam, ko imam malo časa, ker je hitro narejeno.

in to pečeš koliko časa? 15,20 min? sliši se dobro, če ni časa user posted image

clock-img

22.08.2007, 11:15

clock-img

bamby

pencil-img

4007

Moj user posted image  jih je enkrat naredil v krompirjevem testu, pa malo povaljal v sezamova semena. Jaz sem si jih samo ocvrla na olju kot njoke in so bile enkratne. Moram priznat, da me je ful presenetil. Na žalost jih je naredil samo takrat pa nikol več user posted image .

clock-img

22.08.2007, 11:58

clock-img

muha1

pencil-img

666

Tia te pa morajo biti super, že tako zgledajo. Bi jih naredila, samo nimam skute user posted image . Kaj pa, če naredim v kvašenem testu in jih tudi spečem v pečici user posted image

clock-img

22.08.2007, 13:08

clock-img

honey

pencil-img

2567

Ja, jaz jih tudi delam v krompirjevem testu, samo brez sezama, ker ga ne maram. Ampak tudi bolj poredko, ker je preveč dela z njimi.

clock-img

22.08.2007, 18:27

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Jaz pa kupim kar listnato testo, narežem, ko je odtajan na primerno velikost, dam noter kakšen listič sira in hrenovke, ter dam v pečico.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

23.08.2007, 15:59

clock-img

Anonimen

Moja mami tudi dela kar s kupljenim listnatim testom (Mercator ipd.). Nareze na kvadratke, hrenovke in sir nareze na palcke in zavije po en sir in eno hrenovko, cez pa premaze z jajcnim rumenjakom, da se lepo zapecejo. Koliko casa pa pece, pa nimam pojma. Ko so pecene user posted image

clock-img

23.08.2007, 17:13

clock-img

NevenkaP

pencil-img

462

Jaz jih tudi delam kar z listnatim testom. Sicer vedno brez sira, evo, zdaj bodo padle take. Enostavno in vedno gre v promet. Pečene so pa takrat, ko je testo lepe zlate barve. Najbrž cca 20 minut.

clock-img

24.08.2007, 08:36

clock-img

Enolla

pencil-img

900

IZVIRNO SPOROČILO: bamby

Moj user posted image  jih je enkrat naredil v krompirjevem testu, pa malo povaljal v sezamova semena. Jaz sem si jih samo ocvrla na olju kot njoke in so bile enkratne. Moram priznat, da me je ful presenetil. Na žalost jih je naredil samo takrat pa nikol več user posted image .

Tudi jaz sem jih tako naredila - ne vem zakaj samo enkrat user posted image  - in so bile zelo, dobre. Kropirjevo testo kot za njoke, oblečeš hrenovko in jo ocvereš na olju.

Ostalih variant zaenkrat še nisme provala.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem