writing-img

igračke in sterilizacija

clock-img

02.07.2008, 14:58

clock-img

madasa

pencil-img

287

Do kdaj je treba igračke dojenčku sterilizirat?
Ali je dovolj če jo umiješ samo z vodo.
Imam eno igračko kjer piše "sterilizirajte z metodo hladne vode" in me zanima če ve katera kakšna je ta metoda?
Lep senčen dan še naprej!

clock-img

02.07.2008, 15:05

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

jaz sem pliške vsake toliko v pralnem stroju oprala, dokler jih je fajn slinila pa še čez dan z mokro cunjo in milnico obrisala......

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

clock-img

02.07.2008, 15:11

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: madasa
"sterilizirajte z metodo hladne vode"

Mislim, da to pomen, da daš igračko v maximalno hladno vodo za nekaj časa, in nikakor ne v vročo- morda se lahko igračka pokvari. Pojma nimam.

clock-img

02.07.2008, 15:16

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

Igračk nisem nikoli sterilizirala. Itak jih do treh mesecev še ne nosijo v usta, potem pa ni panike. Tudi tal in kavča, ki se jih je user posted image  dotikala (kavč je mala pika celo lizala) in potem nosila rokice v usta, nisem nikoli sterilizirala user posted image

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

clock-img

02.07.2008, 15:17

clock-img

Anonimen

Tudi tal in kavča, ki se jih je dotikala (kavč je mala pika celo lizala) in potem nosila rokice v usta, nisem nikoli sterilizirala

user posted image  user posted image  user posted image

clock-img

02.07.2008, 16:10

clock-img

cofek

pencil-img

781

sterilizirajte z metodo hladne vode"

mogoče "sterilizirajte z metodo hladne sterilizacije"?! v BC (pa drugod najbrž tudi) majo Chiccotovo Tekočino za hladno sterilizacijo. Na steklenici piše kako se odmerja, pol moraš pa še dobro sprat pa je. Je pa dost veliko pakiranje - cca. liter al liter in pol.

clock-img

02.07.2008, 16:14

clock-img

pufka

pencil-img

155

Bolj ko si peviden slabše je-bajeuser posted image  Jes tut nisem sterilizirala igračk pa je blo vse ok,razn da sm gumijaste večkrat samo poplahnla z vodo. Baje so to vitaminiuser posted image user posted image user posted image  in naj bi otroci pojedli na nevem kolko cajta nevem kolko praha oz. peskauser posted image

clock-img

02.07.2008, 16:53

clock-img

simin

pencil-img

166

Tudi tal in kavča, ki se jih je user posted image  dotikala (kavč je mala pika celo lizala) in potem nosila rokice v usta, nisem nikoli sterilizirala user posted image

se podpišem. plišaste igrače vsake toliko opereš, ostalo pa itak skos nekaj splakuješ in brišeš po  potrebi, če jim pade na tla...user posted image

clock-img

02.07.2008, 16:57

clock-img

simin

pencil-img

166

ups, nekaj ne štima, sem hotela Špelin@ citirat hm....user posted image user posted image

clock-img

02.07.2008, 17:22

clock-img

wing

pencil-img

198

IZVIRNO SPOROČILO: madasa

Do kdaj je treba igračke dojenčku sterilizirat?
Ali je dovolj če jo umiješ samo z vodo.
Imam eno igračko kjer piše "sterilizirajte z metodo hladne vode" in me zanima če ve katera kakšna je ta metoda?
Lep senčen dan še naprej!

OMGuser posted image user posted image user posted image

Mi nikoli, pa je še živauser posted image user posted image

clock-img

02.07.2008, 18:05

clock-img

novopecena

pencil-img

840

sterilizirala sem sam na začetku, ko pa so bile zadeve več na tleh kot pa na višji površini sem nehala

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

clock-img

02.07.2008, 18:44

clock-img

angel_rebelde

pencil-img

705

Nikoli nisem sterilizirala user posted image

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

clock-img

02.07.2008, 19:41

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

aspirinčica, a nisi ti v zdravstveno hodila? KEr potem bi lahko vedela, kaj je to hladna sterilizacija user posted image

Cofek, točno tako kot si oposala. Dajo se dobiti tudi tabletke.

Drugače pa sem jaz zadnjič sterilizirala user posted image  igračke za v banjo, ker so bile že vse sluzaste in jih od znotraj itak ne moreš oprari (račke, zabice....), pa ker se mi je kotala ravno ta kočina, sem vse skupaj vrgla v bano. user posted image

Drugače pa nikoli ničesar nisem sterilizirala, zato se mi je pa kotala tekčina. Pliškoje operem vsake toliko v stroju edino.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

clock-img

02.07.2008, 19:52

clock-img

pety78

pencil-img

6109

Kako pa naj spučem plišaste igrače, ki so na baterije?

clock-img

02.07.2008, 19:58

clock-img

Suzy.

pencil-img

233

Igrač nisem nikoli sterilizirala.

clock-img

02.07.2008, 20:29

clock-img

Suzy.

pencil-img

233

Sem morala it.

Torej igrač nisem nikoli sterilizirala. Edino pliškote velikokrat operem vsaj na 60. Ampak to zaradi alergije na pršice. Sterilizirala sem pa dude in flaške prve 4 mesece. Približno.

clock-img

02.07.2008, 21:37

clock-img

madasa

pencil-img

287

draga wing.
ti kar hvali Boga, ker zadravje žal ni za vse tako samoumevno kot za tebe.
Ostalim pa hvala za vaše izkušnje.
lp

clock-img

02.07.2008, 22:50

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Igračk nisem sterilizirala, edino pliškote vsake toliko operem.

clock-img

02.07.2008, 23:25

clock-img

amaya

pencil-img

4434

V BC se kupi tekočina od Chiccota s katero steriliziraš igrače itd. Jaz jo uporabljam za cuclje in dude.

Zaljubljena sem v tri fante...

clock-img

03.07.2008, 07:59

clock-img

SNAKE23

pencil-img

34

nikoli!
edin dude sm pred prvo uporabo prekuhala, pol pa vsake tolko mal poplaknila z vodo izpod pipe,...pa ji majmanj 100x na dan pade na tla, sam jst ne kompliciram.
mamo 8 m in zenkrat ( TRKAM) nismo bli še nič bolni!

ni dobr preveč komplicirat
lp

doma me osrečuje naša mala pikica!

Sreča, tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni tvoje življenje z ljubeznijo!---najina mala!

clock-img

03.07.2008, 13:09

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

IZVIRNO SPOROČILO: amaya

V BC se kupi tekočina od Chiccota s katero steriliziraš igrače itd. Jaz jo uporabljam za cuclje in dude.

To sem jaz uporabljala do cca 6m za flaške, dude... Ampak ta tekočina takoooo smrdi!

clock-img

04.07.2008, 13:26

clock-img

Zofy

pencil-img

2416

Sem mislila sterilizirat vse igračke, pa se mi zdi BV, ker otrok mora dobit nekaj bacilov, ni treba da je vse sterilno. Torej sedaj, ko ima mala 3.5 m razmišljam drugače kot pred 3 meseci in igrač ne striliziram, ampak jih samo tu pa tam pod vročo vodo operem. Dude in flaške pa steriliziram 1x na mesec.

< Sporočilo je popravil Zofy -- 4.7.2008 13:27:28 >

clock-img

04.07.2008, 13:31

clock-img

dory

pencil-img

8852

Nikol se nisem ukvarjala s sterilizacijo pa je moj otrok še kar živuser posted image
edin pliškote sem na vsake kvatre oprala...to je to :)

clock-img

04.07.2008, 14:52

clock-img

amaya

pencil-img

4434

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

IZVIRNO SPOROČILO: amaya

To sem jaz uporabljala do cca 6m za flaške, dude... Ampak ta tekočina takoooo smrdi!

Res? Meni ne. Je pa res, da potem tudi fanj splaknem s toplo vodo. Baje, da je bila par let nazaj ta tekočina taka, da je ni bilo potrebno splakniti. Ne vem jaz se ne zanašam na to, pa nisem nekaj ful panična in sterilna ženska user posted image .

Zaljubljena sem v tri fante...

clock-img

04.07.2008, 16:20

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Jaz sem jo kupovala cca 1 leto nazaj, pa je ni bilo treba splahnit z vodo user posted image
Ampak sem vseeno - ziher je ziher user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem