writing-img

indukcija - kaj je to

clock-img

02.01.2008, 17:44

clock-img

livia

pencil-img

2395

Ali kdo ve kaj je to indukcija? Nekako se mi zdi, da bi to lahko bil predpisan dan, ko ti sprožijo porod. Ali imam prav?
Kdaj jo priporočaj oz. napišejo?

clock-img

02.01.2008, 17:51

clock-img

mml

pencil-img

4156

Indukcija je sprožitev poroda...za to se odločijo, če pride do zastoja v rasti ali če si dosti čez PDP in verjetno je še kup drugih razlogov, ampak teh dveh sem se najprej spomnila

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

clock-img

02.01.2008, 18:06

clock-img

eya

pencil-img

4615

Ja, imaš prav, to je umetno sproženje poroda. Sicer pa-kako si? Se nič ne javiš na aprilkah...

clock-img

02.01.2008, 18:12

clock-img

Anonimen

Induciran porod= sprožen porod(umetno)

Ponavadi ga sprožijo ali zaradi težav pri materi(visok krvni tlak, help sindrom,...), ali pa pri plodu(plodovnica, zaostanek v teži,....).

clock-img

02.01.2008, 19:45

clock-img

Anonimen

Meni so ga sprožili zato, ker mi je počil mehur in mi je malo vode odteklo. Takrat moraš namreč rodit v 48 urah, sicer se plodovnica lahko inficira.

Pomeni pa v bistvu to to, da ti dajo umetne popadke. Če je treba, če je maternični vrat še dolg in trd, pa ti vstavijo še svećko za mehčanje materničnega vratu. V bistvu čisto običajna stvar.

clock-img

02.01.2008, 22:02

clock-img

benika

pencil-img

7793

Meni so porod inducirali, ker sem bila že 14 dni čez rok, z mlečno plodovnico, popadkov pa od nikoder. Tudi MV še ni bil zmehčan, zato so mi prvi dan dali 2 tabletki za mehčanje MV, naslednje jutro pa so mi z umetnimi popadki sprožili porod.

clock-img

02.01.2008, 23:51

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

03.01.2008, 12:15

clock-img

marelicaa

pencil-img

201

Sprožijo tudi če si po roku in je otrok velik. 

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem