IZVIRNO SPOROČILO: poopsie
famozni stavek, ki ga vsi poznamo:če se sam ne boš imel rad te nihče drug ne more imeti...
Jaz ga razumem točno takšnega kot je in ne kot si navedla.
IZVIRNO SPOROČILO: poopsie
Od samega otroštva sem poslušala žaljivke, najprej od sošolcev in sošolk ... od moje mamice(ki ji vse oproščam in sem ji oprostila, ) od človeka, ...psihičnih zlorab. Padale so težke besede, ...Pa se zmeraj najde kaj drugega...bila sem pra...in kur...in ničvredna, grozna in grda (to vse s strani matere in dotične osebe)
Sama veš kaj vse si doživela. Vse to te je globoko ranilo. In to v času dozorevanja osebnosti. Od oseb, ki bi ti morale najbolj stati ob strani si bila zavržena v ljubezni.
Samo kako se boš kar sama imela rada naenkrat? Kako boš prejemala ljubezen, ko si bila toliko prizadeta? Kako zaupala? Lahko se trudiš. Sedaj boš prebrala knjigo in vse se bo popravilo? In do določene mere ti bo uspelo, ampak samo na račun potiskanja vseh slabih izkušenj nekam v ozadje. Na zunaj boš izgledala, da si se popravila, da je vse v redu, v ugodnem trenutku, čez leta, pa bo vse silovito udarilo na plan.
Sama si polna notranjih ran. Rane v globini tako zažtre, da jih človek ne odpravi. Rane zavrženosti, tako globoke, da sama v resnici ne moreš odpustit. Še najmanj materi, tisti katere zloraba namesto zavetja, te je najbolj prizadela.
Odpuščanje je ključ. Odpuščanje je proces, ki traja. In za odpuščanje moraš prositi. Prositi moraš še in še, da dobiš milost, da boš lahko odpustila. Ker za to odpuščanje lahko samo prosiš, lahko ga želiš dati. Ni pa v tvoji moči. Tvoje notranje rane ti to preprečujejo. In ti ne bodo dovolile.
Govorim iz osebnih izkušenj. Videl sem kar nekaj ljudi, ki so ozdravljenje notranjih ran doživeli in tudi sam sem okusil kako zamera za katero prosimo izgine, ko se notranja rana prizadetosti ozdravi. Ko dobesedno začutiš gospodovo roko v globini srca. Olajšajoče očiščenje tako globoko, da resnično jokaš iz globine srca od veselja.
To je okus Jezusove ljubezni. To je spoznanje, da je Bog živ, da je pri tebi, in da te ljubi. Tako ljubi, da je posegel vate in ti ozdravil notranje rane. Zamera izgine in o bremenu ni več sledu.
In najneverjetneje je to, da tiste, katerim si odpustil sedaj ljubiš, ker zaradi njih si spoznal Njega in Njegovo ljubezen.
Ker dokler ne ljubiš tiste katerim želiš odpustiti, nisi odpustil. Si se morda samo sprijaznil.
Prenova v duhu RKC ima veliko izkušenj na tem področju. V katoliški knjigarni dobiš knjige (
Derek Prince: Božje zdravilo za zavrženost,
Manjackal ki ima poleti seminar na Kureščku in podobno.) Prirejajo se seminarji kjer se ravno za takšne primere prosi, kjer Jezus ozdravlja dobesedno in zares. in še in še. In to zastonj. Nikomur ni potrebno plačati ničesar. Vse kar potrebuješ je samo vera. Pa še to si lahko izprosiš.
Upam, da sem pisal dovolj dolgo, da jih tega veliko ne bo bralo.