writing-img

izredna socialna pomoč

clock-img

27.12.2007, 16:57

clock-img

Anonimen

Se opravičujem, vendar pišem tukaj kjer sem lahko anonimna.

Zanima me v kakšnih primerih se lahko pridobi enkratna denarna pomoč? In v kolikšnem znesku?

Hvala za vaše informacije,

lp

clock-img

27.12.2007, 17:42

clock-img

natasaom

pencil-img

2231

čisto odvisno kakšne dohodke imate.moraš pa povedat zakaj boš porabila ta denar in to z računom tud dokazat v 15 dneh po nakazilu.napisat moraš kolk potrebuješ in zakaj.zato se pozanimaj kolk stane to kar rabiš,ker boš mogla prinest račun na socialno

clock-img

27.12.2007, 18:32

clock-img

Anonimen

Odvisno od tega, zakaj potrebuješ denar...

Teta je zaprosila za enkratno pomoč, da lahko plača elektriko, kupi hrano, naredi vsem 6-članom osebno izkaznico... Dobila je 400 €, in v 15h dneh je morala pokazati račune - kot dokaz, da je plačala to, za kar je zaprosila..

clock-img

27.12.2007, 19:54

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

n v 15h dneh je morala pokazati račune - kot dokaz, da je plačala to, za kar je zaprosila..

Od kdaj pa to velja? Mislim - sramota. Da moraš pa dobesedno vse hodit dokazovat.
Če bi torej jaz šla na CSD, da rabim za preživetje, bi mogla v 15 dneh dostavit račune za : plenice, čevlje, oblačila, prašek, živila. Ali pa bi nesla položnice, da sem poravnala vrtec, šolo,... - če bi to sploh veljalo in, če bi sploh dobila.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

27.12.2007, 20:26

clock-img

natasaom

pencil-img

2231

IZVIRNO SPOROČILO: lelaval

n v 15h dneh je morala pokazati račune - kot dokaz, da je plačala to, za kar je zaprosila..

Od kdaj pa to velja? Mislim - sramota. Da moraš pa dobesedno vse hodit dokazovat.
Če bi torej jaz šla na CSD, da rabim za preživetje, bi mogla v 15 dneh dostavit račune za : plenice, čevlje, oblačila, prašek, živila. Ali pa bi nesla položnice, da sem poravnala vrtec, šolo,... - če bi to sploh veljalo in, če bi sploh dobila.

od 1.1 letos se mi zdi.mi smo jo dobili,ko smo imeli doma štalo z mojim ex bratom in smo ostali brez vsega

clock-img

27.12.2007, 20:31

clock-img

Anonimen

Predvidevam da so to uvedli zato ker so nekateri to izkoriščali. Meni se ne zdi sramotno. Pač prineseš račune. Kaj pa je to kej tacgauser posted image
Je ogromno folka k to izkorišča, pol pa itak nastradajo tisti k res nič nimajo in res rabijo.

clock-img

27.12.2007, 20:35

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Je ogromno folka k to izkorišča, pol pa itak nastradajo tisti k res nič nimajo in res rabijo.

Samo taki, ki pa res potrebujejo, pa jih je potem sram  tja nest ta dokazila.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

27.12.2007, 20:35

clock-img

natasaom

pencil-img

2231

ja zato,ker je bilo ogromno izkoriščanja.sej tud če kupiš drva ti lahko kmet napiše potrdilo,da si pri njemu kupil drva..mene ni blo sram nest računov pokazat.če si u pi..... je to najmanši problem-dokazat da si kupil tisto za kar so ti dali denar

clock-img

27.12.2007, 20:36

clock-img

Anonimen

Samo taki, ki pa res potrebujejo, pa jih je potem sram  tja nest ta dokazila.

Ne rabi jih bit prou nič sram. Sram bi mogl bit tiste ki to izkoriščajo.

clock-img

27.12.2007, 20:48

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Sram bi mogl bit tiste ki to izkoriščajo.

Teh ni sram - ti so ponosni, da so državo zopet napizdli.

clock-img

27.12.2007, 21:45

clock-img

Anonimen

Meni se pa zdi novi zakon popolnoma koristen, ker so ljudje izkoriščali... Ampak tudi s tem zakonom bodo lahko še dalje izkoriščali... Druge, ki so kupovali hrano, obleke,.... lahko prosijo za račun, oni pa ta denar iz socialne hinavsko zapravijo...

clock-img

27.12.2007, 23:18

clock-img

Anonimen

Tale način je že kar nekaj časa v veljavi, samo določeni CSD-ji ga niso uporabljali. Je blo to v Lj. že 3 leta nazaj.

clock-img

28.12.2007, 09:43

clock-img

natasaom

pencil-img

2231

za nakup obleke in hrane ti ne pripada izredna socialna pomoč,ker te napotijo na karitas.dobiš pa za nakup pralnega stroja-najcenejšega ali plačilo položnic ali nakup kurjave....

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem