writing-img

jabolka alergena ??!!!

clock-img

18.03.2010, 21:03

clock-img

črticaa

pencil-img

1436

pozdravljene

moj sinček je star 13 mesecev in včeraj sva bila na dermatološki,... ugotovili so da ima suho kožo zaradi alergij in sem ji povedala naš povprečni jedilnik in je rekla naj takoj izločiva jabolko ker je zelo alergenuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
sedaj pa moje vprašanje,.. zakaj potem jabolko uvajamo med prvimi sadjiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sploh mi ne gre skupaj,...

a je mogoče ona kaj zamešala??? vrjamem da je kAKŠna tukaj dovolj pametna da mi odgovori

hvala in lpuser posted image

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 19.3.2010 18:33:00 >

clock-img

18.03.2010, 21:14

clock-img

PC Baby

pencil-img

1385

Svašta. Nisem dovolj pametna, da ti odgovorim, se pa čudim s tabo.

clock-img

18.03.2010, 22:08

clock-img

luan

pencil-img

716

user posted image Enako se čudim.

clock-img

19.03.2010, 06:00

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Naš ima alergijo na hruško. Pa se tudi med prvimi uvaja. Za jabolko ne vem, sem pa enkrat brala, kateri sadeži in zelenjava iz štacune so najbolj polni škropiv in ostalih strupov, pa so bila jabolka na prvem mestu od sadežev. Mogoče je v tem težavauser posted image

clock-img

19.03.2010, 07:54

clock-img

zaspancek1

pencil-img

929

Ja, je cisto mogoce. Nas mali je v zacetku takoj po zauzitju domacega, neskropljenega jabolka (razlicnih sort) dobil rdece fleke po obrazu (pa ni bilo vazno ali je bilo surovo, kuhano...). Fleki so sicer po parih munutah izginili, jabolka mu pa potem se dolgo nismo dajali. Je pa brez problema jedel jagode, hruske, kivi, pomarance,...skratka cisto vse, samo jabolk ne. Po nekaj mesecih je ta reakcija izginila in danes jih z veseljem je.

clock-img

19.03.2010, 08:12

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Zaspanček po kolikih mesecih ste probali spet jabolko? Mi smo probali po 6 mesecih spet hruško, pa je istouser posted image

clock-img

19.03.2010, 08:30

clock-img

zaspancek1

pencil-img

929

Po ene stirih mesecih ni bilo nobene reakcije vec. Res ni imel uradno dokazane alergije na jabolko (ni imel npr. suhe koze, prebavni tezav ali cesa drugega), je bila pa reakcija na obrazu po zauzitju res takojsnja, tako da mu nekaj v jabolku res ni ustrezalo. Sem mislila, da kislina, pa je npr. kivi in pomarance jedel brez problema, tako da nimam pojma kaj je to bilo.
Hope2, upam, da bo pri vasemu tudi minilo.

clock-img

20.03.2010, 08:21

clock-img

muca*maca

pencil-img

407

Zaspanček, res je, kar so ti rekli: jabolko je fuuuuul alegeno.

Jaz sama sem alergična na jabolka, če ga pojem, me lahko začne srbeti grlo, ustnice, nebo, dobim prebavne krče, koprivnico in posledično suho kožo, otečene in solzen oči ali pa vse našteto. Zao se tudi jaz sprašujem, kam tako hitijo z jabolki?????

Moj nasvet je: izogibajte se jabolkom, tako surovim kot kuhanim vsaj za nekaj časa.

Pa veliko uspeha in lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem