writing-img

jahač v avtu

clock-img

08.08.2011, 11:01

clock-img

2.2.

pencil-img

1514

otrok je star 4,5l in je velik cca 1,25.
imamo pa avto ki je kot drugi pri hiši za manjše relacije-tvingo. v tem avtu imamo jahača, vendar me moti, ker otrokova glavica že presega zadnji sedež-klop. če bi bila nesreča jo nima kaj obvarovat. če pa ni jahača pa je v redu. a lahko dam jahač stran-potem takem? saj so te otroški sedeži zaradi varnosti otroka v avtu?-samo v tem avtu se mi ne zdi varen če glava presega nad sedežem-je brez opore?

clock-img

08.08.2011, 12:26

clock-img

zaspancek1

pencil-img

929

Hm, glede na standarde naj bi bili vsi avtomobilski varnostni pasovi narajeni za minimalno višino 150 cm (oz. nekateri za 135 cm) - tvingo je res majhen in registriran samo za dve osebi zadaj, ampak če nima vzglavnikov, je to problem tudi za vse ostale (odrasle oz. dovolj velike osebe), ki bi sedeli zadaj. Poglej, kako poteka varnostni pas - navadno je problem, da, če otrok ni dovolj velik, pas "reže" vrat (kar v primeru trka lahko pomeni hudo poškodbo npr. vratnih arterij). Mogoče bi bila najboljša rešitev, da kupiš kakšen sedež 15-36 kg, kjer bi otrok imel tudi bočno zaščito in prevsem zaščito za vrat?

clock-img

08.08.2011, 15:23

clock-img

2.2.

pencil-img

1514

mah neumno se mi zdi kupovat (ker ta avto res ne naredi veliko km) če pa gre pa damo noter drugi sedež....
bom pa res pogledala za nastavitev tistih varnostnih pasov odzadaj.
pa še tretji avto imamo hrošča-oldtajmer od zadaj nima pasov-pa tudi če je na jahaču je kot bi bila na zadnjih sedežih v starih avtobusih-navisokem.....

clock-img

08.08.2011, 21:38

clock-img

sonjababic55

pencil-img

37

Ne vem no... največ nesreč se statistično menda zgodi blizu doma... 

clock-img

09.08.2011, 09:09

clock-img

2.2.

pencil-img

1514

to že verjetno samo kaj  mi pomaga jahač?

clock-img

09.08.2011, 13:30

clock-img

mayci

pencil-img

2322

Jaz bi na tvojem mestu kupila cenejši jahač s hrbtiščem, od Nanie npr. se jih dobi že zelo ugodno... user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

clock-img

09.08.2011, 13:51

clock-img

zaspancek1

pencil-img

929

IZVIRNO SPOROČILO: 2.2.

to že verjetno samo kaj  mi pomaga jahač?

Ja, pomaga recimo toliko, da avtomobilski varnostni pas poteka ok. Če pa pri tem otrok nima zaščite za vrat, pa ne vem, kaj je bolje user posted image
Najbrž bi tudi jaz kupila kak sedež, lahko tudi rabljen 15-36 kg oz. 9-36kg (ki pa mu odstraniš pasove) - te dobiš tudi za 30 eur (npr. novo Nanio za 44 EUR).

clock-img

09.08.2011, 14:24

clock-img

dreamhorse

pencil-img

2115

Se strinjam s vsemi, ki predlagajo nakup jahača s hrbtiščem..

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem