no, no... da si ne boš kaj naredila... moj je prvi zobek dobil šele pri 13 mesecih.....tolko o tem, da enoletniki morajo vedeti zakaj imajo zobke...
Zvesta nč skrbet nič si ne bom naredila , brez skrbi

Očitno ne razumeš...ne govorim o tisti, ki nimajo zob, ampak o tisti drugih, ki jih imajo že kar nekaj...Bistvo pa je v tem, da je veliko takšni staršev, ki svojemu otroku sploh ne poskusijo dati hrane v koščkih in jo posledično otroci v taki obliki ne poznajo. Govorim o primerih, ko ti starši 14,15 mesečnega otročka pravijo, da mu še vse pasirajo in ko jih vprašaš če so mu kdaj ponudili nepasirano hrano, rečejo da enkrat in da je vse izpljunil. Enkrat...halo. Po moje ravnate prav vse tiste, ki večkrat poskusite s tem.
Strinjam se s tem, da ko je otrok zrel za to, začne to jesti in pride do (kakor nekatere pravite) do nekakšnega klika.Ja, samo, če otroku vztrajno ves čas pasiraš hrano, tega klika ni, pravzaprav pride do njega v vrtcu, ko ga s tem seznanimo. Pa bi lahko marsikdo to opravil že doma. Še v vedenje...v vrtcu imamo tudi nekaj primerov, ko triletnik pri nas veselo je kruh z namazom ( seveda ne pasiran), mamica pa na govorilnih pove, da mu doma še večino jedi spasira

in to pri normalno izraslih zobeh.
Alena, seveda sem videla že marsikaj , tako pri svojih, kot v vrtcu...res pa je da je vsak otrok zase svet in po moje je vse kar lahko narediš,to da pač večkrat poskusiš, če je otrok že pripravljen na to. To pa tako ali tako že počneš in
ko bo pravi čas, bo tudi to šlo tako kot je treba.
Aja, pa še za vse, ki jih skrbi, kako ta micenim dajemo namazan kruh.., Kot je že ena rekla, sredico natrgamo na koščke , pa je.