writing-img

je to vročina?

clock-img

14.01.2008, 16:11

clock-img

Viki-2

pencil-img

42

naš 2m palček je šmrkast in malo kiha. v ušesku kaže toplomer 37,2. je to sploh vročina? Naj bomo zaradi tega noter ali gremo lahko ven?

clock-img

14.01.2008, 16:14

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

ne, to ni vročina.

bi ga pa opazovala, če je vročina ne narašča in če je malček povsem ok, razen smrkanja, bi šla za malo ven. mu prej koristi,kot pa škodi.

clock-img

14.01.2008, 16:16

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

ne, ni. naši redno niha med 36.6 in 37.1 ko je zdrava, tko da..

clock-img

14.01.2008, 17:08

clock-img

Klaudia

pencil-img

2758

Bom kar tu vprašala. Naši 3m stari user posted image , sem v ritki namerila 38,2°C. Ali se to že smatra kot vročina ali ne? Pa tudi joka že par ur skupaj. Sploh se ne umiri. Je hotla malo zaspat pa ji je uspelo samo za kakih 15minut

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

clock-img

14.01.2008, 17:11

clock-img

pilar28

pencil-img

203

da, Calpol lahko daš, svečko šele, ko preseže 38.5.

clock-img

14.01.2008, 17:18

clock-img

rose

pencil-img

276

Klaudia: ja, to je vročina. Za svečko pa se posvetuj s P, ker gre glede na težo.

viki2: ne, to ni vročina. če malo smrka še ni panike. ven na zrak pa kar pojdita. le opazuj ga

clock-img

14.01.2008, 17:23

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

IZVIRNO SPOROČILO: rose

Klaudia: ja, to je vročina. Za svečko pa se posvetuj s P, ker gre glede na težo.

viki2: ne, to ni vročina. če malo smrka še ni panike. ven na zrak pa kar pojdita. le opazuj ga

ah daj no, lepo te prosim. ne, to ni vročina, sploh ker se v ritki merjeno še odšteje 0.3 ali 0.5° , ne vem sedaj natančno, vsekakor pa piše na navodilih od termometra.
vročina se začne zbijat pri 38.5, se pravi, če meri v ritki, jaz ne bi zbijala pred 38.8 .

je pa res, da je Calpol tudi proti bolečinam, in če ima recimo hude bolečine pri izraščanju zobkov, recimo, 2 ali 3 na 1x, tako je bilo pri nas, je rekla P, naj dam najmanjši odmerek calpola, da ublaži bolečine.

clock-img

14.01.2008, 19:42

clock-img

*lenc@*

pencil-img

4637

v ritki se odšteje -0,5st tak da še ni za zbijat temparature.če pokaće 39 pa odšteješ0,5 je to 38, 5 pol pa zbijaš s calpolom...

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

clock-img

14.01.2008, 20:32

clock-img

bastian111

pencil-img

800

Glejte; vročina je pač pa je to normalno za otroka te starosti in ,če je poleg tega še prehlajen.Zdravila ni treba dati tja do 38C.Lahko daš Paracetamol 120mg 1svečko 2-3 krat na dan.Če naslednji dan ne pade obišči zdravnika. Lahko pa daš tudi tri četrt Voltarena 12.5 mg na 12 ur.Je ziher.Prepričaj se sama pri pedriatru.

clock-img

14.01.2008, 20:55

clock-img

Padme

pencil-img

662

IZVIRNO SPOROČILO: Viki-2

naš 2m palček je šmrkast in malo kiha. v ušesku kaže toplomer 37,2. je to sploh vročina? Naj bomo zaradi tega noter ali gremo lahko ven?

Če se le da vročine ne merit v ušesu, ampak pod pazduho ali v ritki, kjer je najbolj realna. Drugače pa je za dojenčka normalna temperatura okrog 37 (+ ali - 0,2). Tako, da je meni P rekla (ko sem jo klicala za tako temperaturo), da lahko gremo ven....

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem