writing-img

jecljanje

clock-img

23.08.2009, 16:32

clock-img

tita2006

pencil-img

86

Imamo triletnika, ki je čez noč začel jecljati.user posted image user posted image user posted image .Nasploh v govoru malce zaostaja za vrstniki, čeprav je sicer zelo brihten.Ve ogromno, a besede, mu delajo še težave. Jeclja, ker hoče nekaj povedati na hitro, a mu ne uspe...Smo pa pred dnevi nastopili vrtec, kjer pa se je lepo vklopil. Ali ima katera podobne izkušnje?Od skrbi sem že čisto preč.Hvala za odgovore.

clock-img

24.08.2009, 08:44

clock-img

delfinček76

pencil-img

40

Te čisto razumem! Tudi jaz sem bila čisto prestrašena, ko je nas triletnik začel jecljati. Popoldan se je igral zunaj s sestrico, ko pa je zvečer prišel v stanovanje je pa jecljal, sem mislila, da me bo kap. Grozno je bilo!

Sem se pozanimala pri pediatrinji, kako je s tem jecljanjem, pa sem dobila odgovor, da je to nekaj normalega, ki se pojavi pri fantkih, ker so misli hitrejše, kot govor. 

Čez dober teden je bilo spet vse po starem. Pri govoru ga nismo popravljali ali mu pomagali dokončati besede, vse skupaj smo ignorirali. Čez kakšen mesec se je jecljanje ponovilo, spet za kakšen dan in tako kot je prišlo je tudi odšlo.
Sedaj je star dobra štiri leta in ni nobene sledi več o jeljanju.

clock-img

25.08.2009, 17:40

clock-img

tita2006

pencil-img

86

Hvala lepa za odgovoruser posted image !Sem prebrala vse na to temo in upam, da gre res za razvojnouser posted image obliko govora.Kontaktirala sem tudi pediatra, ki deli to mnenje. Res pa je tudi, da je naš sonček, že naslednji dan po tem pisanju, jecljal  bistveno manj kot prve dni.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem