writing-img

kadar skuham preveč ...

clock-img

28.09.2008, 13:15

clock-img

tamala_82

pencil-img

254

Našmu frkolinčku sem skuhala preveč korenčka in riža za en obrok. Zanima me, če lahko shranim v hladilniku in mu ponudim jutri? Nekako se mi zdi škoda vreči stran .... Joj, kdaj se bom navadila delat prave porcije? user posted image user posted image

Torej - vržete stran, če skuhate preveč? In če shranite v hladilniku - kako to naredite? Date v kakšno posebno posodico (npr. Tupperware) al je vseeno?

Hvala!!

clock-img

28.09.2008, 13:26

clock-img

Doll

pencil-img

1726

Ja vržem.
Zakaj?
Zato,ker mi hrana nima enakega okusa niti vonja.
Tako da četudi ostane od kosila od nas  vedno vržem.

clock-img

28.09.2008, 13:43

clock-img

sončnica13

pencil-img

1553

Mi imamo na srečo psa in damo njemu. V nasprotnem primeru pa bi sigurno shranila v Tupperware posodici in dala v hladilnik ali skrinjo. Stran že ne bi vrgla

clock-img

28.09.2008, 18:33

clock-img

Netopirčy81

pencil-img

1327

Ne, take stvari dam v hladilnik za naslednji dan. Če je pa krompir, pa vržem.

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

clock-img

28.09.2008, 19:12

clock-img

koala

pencil-img

5539

Jaz bi takšno kombinacijo shranla. Shranim pa v aventove via lončke.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

clock-img

28.09.2008, 19:55

clock-img

anajmad

pencil-img

2780

IZVIRNO SPOROČILO: koala

Enako

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

clock-img

28.09.2008, 20:01

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

IZVIRNO SPOROČILO: anajmad

IZVIRNO SPOROČILO: koala

Enako

Tudi enako.

clock-img

28.09.2008, 20:21

clock-img

Anonimen

Enako
Sam nekje sem zasledila, da je riž potrebno porabiti kmalu, ker po 24 urah začne spuščat neko strupeno snov.

clock-img

28.09.2008, 21:02

clock-img

tamala_82

pencil-img

254

Punce, super ste user posted image Hvala za mnenja. Sem shranila v avent-ove via posodice. Verjetno bom pokombinirala s čim svežim. Poročam ju3, kako se bo odzval user posted image .

clock-img

28.09.2008, 21:15

clock-img

K_a_t_i

pencil-img

5246

Korenček in riž sta kuhana v 15h minutah. Ne, prav gotovo ne bi shranila. Sploh pa ne bi to ponudila naslednji dan 8 mesečniku.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 28.9.2008 21:16:07 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

clock-img

28.09.2008, 21:25

clock-img

Mišni

pencil-img

4682

Menda se riža sploh ne sme pogrevat. Isto kot pri špinači, če jo pogrevaš, se sprožijo neke kancerogene snovi.
Grem iskat, če bom kje na netu kaj o tem našla.

Velika rit je velika stvar.

clock-img

28.09.2008, 21:27

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Korenček in riž sta kuhana v 15h minutah. Ne, prav gotovo ne bi shranila. Sploh pa ne bi to ponudila naslednji dan 8 mesečniku.

enako.

Poleg tega, tudi mi ne jemo 2 dni isto hrano za kosilo. user posted image

Vržem v koš. Pa saj tega spet ni tooooooliko. user posted image

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

clock-img

28.09.2008, 23:19

clock-img

pezbar

pencil-img

202

Jaz skuham več, potem pa zamrznem v manjših porcijah (v modelčku za ledene kocke za pijačo). Sicer si ne predstavljam, kako bi s paličnim mešalnikom vsakič sproti zmiksala npr. samo 1/2 korenčka user posted image  Do sedaj sem tako naredila že z bučko, korenjem in cvetačo. Ko odmrznem, dobro pregrejem in obrok je pripravljen, npr. takole: olupilm 1 krompir, narežem na kose, skuham, dodam 2 odtajani kocki zmiksane bučke, skupaj pretlačim, dobro pregrejem in po potrebi dodam malo vode / mleka. Če od tega obroka kaj ostane, pa seveda zavržem.
Aja, po navodilih knjige Velika paparica... lahko zamrzneš vse razen baban in avokada.

clock-img

29.09.2008, 07:23

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Sicer si ne predstavljam, kako bi s paličnim mešalnikom vsakič sproti zmiksala npr. samo 1/2 korenčka

jaz, si pa ne predstavljam, zakaj za vraga bi samo korenček miksala user posted image . Nikoli ni noben imel samo korenčka na jedilniku.

Poleg tega nismo nikoli miksali, samo pretlačili z vilico hrano. Miksali smo edino, če je bila juha smetanska.

Poleg tega je sveže pripravljena hrana dosti bolj okusna in z neprimerno več vit. in min.

Nas so v šoli vedno učili, da je potrebno donjenčku pripraviti vedno najboljšo hrano.  To pomeni tudi, da če je kateri sadež zelenjava malo gnila na eni strani, da četudi odrežeš oz. izrežeš tisti del, so se toksini že razširili po celem sadežu in da zato raje vzami najboljše, najbolj sveže in najlepše sadeže za pripravo dojenčkovega obroka. In to pomeni tudi, da je verjetno vedno sveže pripravljena hrana najboljša.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 29.9.2008 7:32:57 >

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

clock-img

29.09.2008, 13:26

clock-img

tamala_82

pencil-img

254

Hvala za mnenja.
Paštetka, si mi dala mislit user posted image pobček je dobil sveže pripravljeno kosilo!!! user posted image user posted image

clock-img

30.09.2008, 17:24

clock-img

paola

pencil-img

43

Hmm... jaz pa kar razdelim, malo user posted image , malo meni.

clock-img

06.10.2008, 20:10

clock-img

ThinkPink

pencil-img

915

Naša že od 7/8 m je isto kosilo kot midva, dokler sem uvajala, pa sem vrgla stran, česar ni pojedla. Če je bilo kaj sadnega, pa sem dokončala sama.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem