Pozdravljene,
doma imam 10-mesečno dojenčico, kateri GH predstavlja "tabu temo"
. Resnično se vsak dan trudim in znova in znova pripravljam okusne kašice (sadne, zelenjavne, mesne, žitne,....včasih ji poskušam dat tudi kakšno kupljeno kašico), v upanju da bo kaj pojedla. Naj povem tudi da je še zmeraj dojena. Ponavadi zjutraj ko vstaneva (okrog 8:00) jo zmeraj podojim, nato pa ji približno čez 3 ure poskušam dat GH in od tega morda poje par žličk (3-5 žličk)
in to je to. Še nekaj časa nazaj, sem jo ponavadi takoj še podojila (saj po moje otrok ne more biti sit od teh parih žličk), sedaj pa je ne več, saj bo treba počasi v službo. In tako znova poskušam na vsake 3 ure (bolj ali manj neuspešno), s tem da jo popoldan in ponoči ponavadi še dojim.
Pije tudi bolj malo (morda okrog 50-100 ml vode na dan). Vse kašice sem postopoma tudi "obogatila" bodisi s soljo ali pa s kislo smetano,... (zelenjavne in mesne da ne bo pomote), pa tudi to ni prineslo uspeha. Je pa res da je že od vsega začetka (uvajanje GH) bolj neješča, vendar je tu pa tam prišel kakšen dan ko sem že mislila da smo na konju, vendar se je čez 2 dni že spet vrnila na stara pota neješčnosti.
Ob hranjenju jo skušam tudi animirat z raznimi fintami, čeprav sem bila proti temu............
Ali imate ve morda kakšen pameten nasvet, kaj naj še storim, da bo začela jest? Pediatrinja sicer pravi da še ni neke panike, saj je do sedaj zelo lepo pridobivala na teži (ampak po moje bolj na račun dojenja).
Zavedam se, da bo enkrat minilo in da je treba sedaj obdržati mirne živce, ampak jaz bi tako rada videle svoje malo dete, da bi vsaj enkrat pojedlo obrok, kot se za gre.
Se opravičujem če sem vas obremenjevala s svojimi težavami, ampak nekje sem se mogla izpovedat
, saj ljudje okrog mene vsi govorijo naj ne pretiravam in da enkrat bo že............
lp,
ajša
Aja imam še eno vprašanje.....
ali naj tamali ponudim hrano čez eno uro, če je naprimer ob 14-ih pojedla samo par žličk ali pa naj to tretiram kot en obrok in ji potem normalno ponudim naslednji obrok čez 3 ure?
...enkrat bo že. Ja, to je res, čeprav verjamem, da ti je hudo. Ampak za sekirat se res ni, sploh če pediatrinja pravi da je OK. Eni so pač do enega leta samo na mleku, pa kaj češ. Je čisto OK.
Bi pa jaz probala (če še nisi): stisnjene sadne sokove, mogoče tudi zelenjavne. Govejo juho. Koščke banane ali pa kar cel kos banane v roko, piškot, kruh, sir v roko - ne vem kolk ima kaj zob, naša je pri 10-ih mesecih že lepo držala kaj v rokah in grickala. Da malo dobi občutek za GH, mogoče ji pa prav te zmiksane kašice ne potegnejo.
Ajša, vse poznano! Moja je stara 7 mesecev in ji v usta dobesedno stlačim nekaj žličk sadne kašice, ki mora biti obvezno spasirana v nulo, da je tekoče. Pa poje tega 3-5 žličk. Več ne gre. Sicer pa je tudi ona samo dojena, čaj pa nosimo s seboj samo za okras, ker ga noče pit. Če spije 50 ml na dan je že veliko. Ampak je pa lepo rejena, ima 8500 g in ji nič ne manjka. Poskušam pa vsak dan znova, pa ni uspeha.
Kakega dobrega nasveta ti ne morem dati, ker sem sama na istem
IZVIRNO SPOROČILO: ajša07
Aja imam še eno vprašanje.....
ali naj tamali ponudim hrano čez eno uro, če je naprimer ob 14-ih pojedla samo par žličk ali pa naj to tretiram kot en obrok in ji potem normalno ponudim naslednji obrok čez 3 ure?
Hja, ne vem odvisno kakšne volje je. Če je sitka in joka, potem je verjetno lačna, bi ji jaz ponudila še kaj ali jo pa podojila. Če je pa v redu volje, pa ne. Mogoče pa res rabi malo hrane.
Ampak sadne sokove (stisnjene ali 100% kupljene, ne le vodo, mogoče tudi kompot jabolka in slive) bi ji pa jaz dajala.
Ali imate ve morda kakšen pameten nasvet, kaj naj še storim, da bo začela jest?
Nic, razen da pusti casu cas :).
Nasa bejba se je do enega leta tudi prakticno samo dojila. Ko je bila nuja za kaj drugega pojest, je zacela jest. Nic se bat, otrok ne bo lacen :). Je pa tako, da eni zacnejo prej, drugi kasneje. Dokler je zdrav, se ne sekiraj.
Čisto verjamem, da ti je hudo in te skrbi. Ampak po mojem bo jedla, ko te ne bo, da bi jo podojila. Če bo šla v vrtec ali pa v varstvo, ti pa boš v službi in ne bo zize na vidiku, bo zagotovo začela kaj jesti. Pa res poskušaj s kakšnim piškotom ali koščkom jabolka ali banano v roko.
Drugače je pa pri mojem
, ki je star isto kot tvoja in sicer je vsakršno GH, ziza tudi zakon.
Lp,
živa
< Sporočilo je popravil živa -- 1.9.2008 22:53:43 >
Te pa ful razumem. Tudi jaz sem bila že ful obupana. Še sedaj sem včasih - ne zmorem vedno tega jemati s pozitivnega vidika, sploh ko se še jaz kaj slabo počutim, pa nimam energije za večno pregovarjanje

. Ampak, po mojem je problem v temu, ker hočeva jaz in ti, pa verjetno še katera druga mama, svojega otroka strpati v kalup povprečja - če "vsi" pri teh mesecih jejo GH, jo mora tudi moj. Ampak, očtino ni tako - vsaj tako pravijo naši fracki, kajne

(saj ne ve človek, a bi se smejal al jokal). Pa poglejmo to spet s pozitivne strani: uf, tako majhna, pa tako močna volja