IZVIRNO SPOROČILO: coris
Hejla,
žalostno ko berem kaj vse počnejo nekateri starši SVOJIM otrokom. Meče ti polena pod noge zato ker ji je dolgčas ker nima svojega življenja in ker ji ostane le to da nagaja tebi in tvoji družini. Čeprav se sliši radikalno in težko bi jaz spokala in šla drugam živet. sem sigurna da bi se kar hitro mama pokesala in se vam začela dobrikati. mislim pa da če si dobite dobrega odvetnika bi celo lahko izpravdala svoj delež nazaj čeprav si se mu odrekla, samo to ničesar ne reši, potem bi vam začela nagajati na drugačen način. jaz vem da bi se jaz odselila potem pa naj sama skrbi za hišo in puca in rihta vse. tako ali tako lahko vsak otrok spodbija zapuščino čeprav ga starši ne vključijo v oporoko. in isto velja za tvojo mamo. ni nujno da boš zapuščino 100% dobila, obstaja pa verjetnost da bi jo lahko. najbolje bo da jo ne vključujete v nič in da jo popolnoma izolirate iz svojega življenja. si mogoče razmišljala kako bo ko mama ne bo več pokretna. ali boš mogla takrat svojo družino postaviti na stranski tir in skrbeti za njo....jaz nebi pa imava z mamo super odnos!!!!!!!!ohladita z možem odnos do nje in jo v nič ne vključujta ko bo kaj rabila ji lahko vsake toliko pomagata sicer pa ji dajta vedet da naj se sama znajde. in da obstaja možnost da bo ostala sama za celo življenje če bo nadaljevala s posmehom, cinizmom in grožnjami.
vem da nisem dosti pomagala pa vseeno.
lp
coris
Vsako mnenje šteje, tako da coris hvala.
Ja tudi midva razmišljava o tem da bomo spokali pa šli. Glede tega da se bo potem ona pokesala pa...ona ni v življenju naredila nikumor nič žalega, ona je večna žrtev. Pa so jo izkoriščali starši, pa sestra jo je opeharila, pa možm(moj oče je bil najslabi človek pod soncem in bla, bla, bla...to poslušam že celo življenje. Kako je uboga reva, kako jo vsi okrog prenašajo. Tako da če bomo mi šli bo ona spet žrtev spletk ki sva jih stakala jaz in moj mož. Ker jaz sem tako čisto očetu podobna, partner pa...no ni da bi govorili.
Da bi sodno izterjala svoj del...pa ne da se mi. Pa naj ima vse, če msili da bo zaradi tega srečna. Mi se bomo že znašli. Sva oba z možem navajena delati, pa zasluživa tudi nekaj...naj ima in se dobro počuti tej galeji sama.
Smo jo že kar precej izolirali, oz. se je kar sama...Ženska je po porodu zelo občutljiva, tako da tisto kar se dogaja v dneh po porodu se mi ZELO, ZELO vtisnilo v spomin. Žrla me je že med nosečnostjo, vendar...ko sem prišla iz porodnišnice se je najprej vjezila (menda zato ker sem rekla da mi takrat ne rabi kuhati, ker je za vse poskrbel mož) in ni nekaj dni prišla nič pogledat malega. Ko pa je prišla pa je začela udrihati čez moža, kako nič ne naredi, pa pospravi okrog baj In to se mi JE TAKO ZELO, ZELO ZAMERILO da...nimam besed!!!!
Gita
potem pa je prišel moj mož in ja sem začela živeti svoje življenje - njej pa se je vse postavilo na glavo. Točno tako je bilo pri meni. Ko sem se poročila se je njej vse postavilo na glavo. Prej sem bila njena punčka in pri vsaki moji vezi se je zelo potrudila da je tipa čimprej odgnala od mene in potem sem bila spet pod njeno oblastjo. Sedaj pa vidi da je njena oblast nad mano nad mojim življenjemm zaključena in je to kar je.
moja mama se je poročila pri 31 vendar je bila do očeta zelo oblastna, prepričana da je očetova družina ničvredna, neumna, nazadnjaška. njena družina je pa bila zelo ˝napredna˝ in tega prepreičanja je še sedaj. ko sem ji danes rekla da me zaničuje, tako kot je zaničevala mojega očeta, mi je zabrusila nazaj, da naj ji ne omenjam tega pr...v glavnem bolano.
ko bi lahko bila SREČNA da se ji je hčerka poročila pri 34. in dobila celo idealnega moža, da ima vnuka, ampak ne...
moram končati,ker moj mali princ zahteva svojo mamico