writing-img

kaj za kosilo?

clock-img

29.12.2006, 13:38

clock-img

Petraa

pencil-img

1205

Nimam idej.prosim dajte mi kakšne recepte kaj naj danes naredim za kosilo?Bi pa nekaj takega ,da lahko še kakšna solatka pride zraven.
HVALA!!!!

clock-img

29.12.2006, 13:59

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

29.12.2006, 14:01

clock-img

Anonimen

včeraj sem imela piščančje medaljončke, krompir & makarone..

itak, če želiš še solato..

clock-img

29.12.2006, 14:08

clock-img

Petraa

pencil-img

1205

Kaj pa je to pastiča?
In kako se naredi pašta?je še nikoli nisem delala user posted image
Biba medaljončke smo pa jedli pred cca 2 dnevi

clock-img

29.12.2006, 14:45

clock-img

soncece24

pencil-img

3825

Pašta so špageti, oz. pač testenine z omako. Pri nas danes jemo čufte in pire krompir, ampak brez solateuser posted image

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

clock-img

29.12.2006, 14:48

clock-img

Petraa

pencil-img

1205

soncece uu to pa mi že dolgo nismo jedli.kako pa narediš čufte?meni se vedno večina razpade.Sedaj imam že neka idej za nadaljna kosila :)

clock-img

29.12.2006, 15:23

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Jaz sem danes delala - puranji zrezek polnjen s šunko (za mojega dragega) in pa s sirom, nato ga paniram in ocvrem, zraven pa riž in rdeča pesa - jaz naredim vse skupaj v 1/2h in je FUL dobrouser posted image user posted image
Drugače pa tudi njoki z gorgonzolo so ful dobra izbira, pa 2 dni nazaj sem delala piščančje ražnjičeuser posted image user posted image

clock-img

29.12.2006, 16:00

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

29.12.2006, 16:34

clock-img

soncece24

pencil-img

3825

Recept za čufte:
1/2 kg mešanega mletega mesa
1 jajce
nasekljana čebula (lahko tudi brez, ampak meni je s čebulo boljše)
pest riža
malo drobtin
liter paradižnikove omake iz tetra paka

Najprej popražim čebulo, jo dodam k mesu, meso začinim (sol, poper, rdeča paprika, malo origana), lahko pa daš tudi tisto vrečko za čufte zraven, so vse začimbe noter. Potem dodam pest riža, eno jajce, premešam vse skupaj, če je preredko dam še malo drobtin. Iz tega oblikuješ mesne kroglice.

Za omako pa v posodo olje, ko je vroče pa čez 1 celiko žlico sladkorja,počakam, da se karamelizira, potem zlijem čez paradižnik iz tetra paka (pazi, šprica!), počakam, da zavre, dodam vode tolko, da je omaka prave gostote (okoli 3 deci), še malo začinim z baziliko, počakam, da spet zavre, potem pa dam kroglice počasi z žlico noter. Kuham 30 min na zmernem ognju v pokritem loncu.

Da kroglice ne razpadejo mora biti omaka ful vroča, v bistvu mora vret, ko daš kroglice noter. Potem pa nič mešat več, pokrit in pusit 30 min.

Zraven pa pire in to je to!

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

clock-img

29.12.2006, 18:01

clock-img

lojzika

pencil-img

1052

Mi smo imeli danes ocvrte šampinjone, zelenjavno juhco pa pomfrit

Včeraj pa sojine polpete govejo juhco pa riž

clock-img

05.01.2007, 09:49

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

user posted image user posted image user posted image za Lojziko, sem dobila idejo kaj bo danes za kosilouser posted image
ocvrti šampinjoniuser posted image user posted image pa pire krompir in rdeča pesauser posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem