Kaj jedo vaši
za zajtrk.
Jaz mojo skoraj 9m okoli 7 podojim (pa ponoči enih 5x) potem pa hoče ob 8-9 tudi zajtrkovat, takrat ko mi.
Jaz ji že nekaj dni dajem samo škorjico temnega kruha in po žličkah navadni jogurt, ker nimam idej (razen polente). Ker ji potem okoli 11h dam skuto in sadje okoli 15h pa zelenjavno- žitno- mesno. Ali naj še za zajtrk je jogurt s sadjem?
Sem ji dala že tudi malo navadnega sira livade.
Prosim za ideje
Polenta na mleku, mlečni riž, mlečni zdrob, kosmiči,...
Na kruh lahko daš kakšen namaz, recimo skutin ali sirov.
Pri nas se podoji enkrat ponoči, potem pa za zajtrk dobi
- ali jogurt z riževimi ali ovsenimi kosmiči,
- ali samo jogurt,
- ali jogurt s sadjem,
- ali skuto (samo ali s sadjem),
- ali od Milupe gris oz. mlečno kašico
Star je pa 7,5m. Drugače pa tudi meni zmanjka idej, ker potem okoli 11.00 dobi prav tako sadno kašico.
.
Meni zlahkoto zmanjka idej, ker še ne je ravno tako ogromno stvari. Je treba prej vedno malo pomislit kaj dat. Pa potem premislit tudi kaj novega uvest, da lahko to živilo čimvečkrat koristno uporabiš. Na žalost je pač tako.
No, zdaj se pač tisti obrok premakne na 13h, ker drugače ne gre.
Je pa za zajtrk:
- mlečno ajdovo kašo s suhimi marelicami (prejšnji dan jih namočiš in zmiksaš. To potem stoji v hladilniku 3 dni, tako, da lahko za več dni narediš) in naribanim jabolkom. Ali pa z jabolčnim komporom s cimetom.
- gres na enak način kot kaša + žlička zdrobljenega lanenega semena (in je potem čez dan ful lepo kakala
)
- lahko se na podoben način naredi tudi kus kus in vmeša noter kakšno sadje/suho sadje
- jogurt/skuta s sadjem
- pomarančni sok z raznimi kosmiči + pol pretlačene banane, posebej košček sira
- mlečna polenta na razne sadne načine
- jogurt, kruh, sadje
Ok, tega še vsega nisem utegnila pripravit, bom pa na tak način zajtrke pripravljala. Si bom v kakšni bolje založeni trgovini gledala kakšni kosmiči bi še lahko prišli v poštev.
Naša 9mesečnica se tudi ponoči še večkrat doji, vstaneva nekje med šesto in sedmo uro zjutraj, potem pa ima okrog 08.00 ure zajtrk in sicer:
- kakšni kosmiči od Alnature, ki se mešajo z mlekom (pirini, 7 žit, riževi)
- Grisolino ali Rižolino
- ovseni kosmiči, proseni kosmiči, kus-kus, gres, polenta....zmešano z mlekom
Ker pa ima zelo rada kruh, ji bom v kratkem ponudila za zajtrk kruh s kakšnim namazom.
Za malico dobi okrog 11-tih le kakšen sadež, če ne mi potem ne je kosila, ki ji ga dam nekje med12.00 in 13.00 uro. Včasih se okrog 10.00 še dojiva, če sva doma in jo dam spat. Ali lahko to štejem kot malico
Ma kaj kruha jim ne daste nič?
Moj ima 9 mes in ga obožuje. Za zajtrk pa jeva kruh s sirnim namazom, marmelado, pašteto, jajce. Včasih kupim maslene štručke in dobi tisto za zajtrk ali pa malico, pa sadne jogurte, sir, sirčke.
Mojo zobki mučijo in ful rada gloda krajček kruha.
A ni malo prehitro za paštete in marmelado? No saj ka pa še lahko na kruh namažeš?
Ne vem, kako vam lahko pri otroku, ki lahko jé vse, zmanjka idej
Po dopolnjenem enem letu laho je vse, če se prav spomnim. In ja, hitro zmanjka idej skoraj vsaki mamici.
IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA
Ne vem, kako vam lahko pri otroku, ki lahko jé vse, zmanjka idej
Po dopolnjenem enem letu laho je vse, če se prav spomnim. In ja, hitro zmanjka idej skoraj vsaki mamici.
Sem mislila, da je to pri nas posledica omejenosti zaradi alergije, pa očitno ni

.
Očitno bom tudi potem, ko bo to alergijo prerasla, še vedno veliko časa razmišljala o hrani. No, bolje to, kot pa da bi jo kar naprej jedla
Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.
Klikni in izberi svoj darilni paket!