writing-img

kaka v hlačke

clock-img

17.05.2008, 16:18

clock-img

karin412

pencil-img

747

Punčka je stara 2 leti, 3 mesece, odvadili smo jo od plenic v začetku maja. Lula lepo v kahlo, na travo, na WC, kakat pa noče v kahlo, niti v plenico - samo v sp. hlačke. Kakat gre vsak dan, včasih dvakrat na dan, tako da ni zaprta, samo noče na kahlo. (ker sem spodaj prebrala odgovore tistih, ki so zaprti)

Kako naj ji pomagam?

clock-img

17.05.2008, 21:26

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Otroci imajo čas do 5.leta, da uravnajo opravljanje velike potrebe na primeren način.  Jaz bi se čisto na kratko z njo pogovorila in ji dala na izbiro wc ali kahlo. Podpri svoje težnje še s kakšno knjigo, recimo "Matevžu je uspelo" in upaj na uspeh. Najbrž se klik ne bo zgodil čez noč. Ampak vztrajaj. Magari s kakšno nagrado ko ji bo uspelo, pohvalo,...Počasi in vztrajno!

clock-img

19.05.2008, 08:38

clock-img

sonjaka

pencil-img

155

Pusti času čas. Lahko jo motiviraš s kakšnimi nalepkicami ipd., ampak bo dozorela tudi kar se kaknja tiče. Pri nas je bila tudi toliko stara, ko je bila suha za lulat, kakala je pa v hlačke še nekje pol leta. Potem pa kot da bi odrezal, imela je sicer obdobja, ko je včasih se še pokakala ali ji je malo ušlo, ampak po 3. letu pa res nič več. Potrpljenje...

clock-img

19.05.2008, 14:20

clock-img

Anonimen

ker je naša septemberska, je bila stara 2,5 let, ko smo jo začeli odvajat od pleničk. lulanje nam je kar uspelo, le kakanje, tako kot ti praviš ne. in sicer smo naredili napako, da smo vendo govorili: uuuuu  kako smrdi.... ko se je pokakala, ampak pač za hec.... in posledica je bila ta, da ji je bilo nerodno se pokakat v kahlo. in tako se je hodila skrivat pod mizo, za zaveso, kamorkoli kam se je le lahko skrila. in komaj smo ji dopovedali, da kakanje ni nič kaj tako strašnega, in smrdečega, in da je dosti bolje se pokakati v kahlo in da nima potem pokakane ritiuser posted image
res, včasih sploh ne veš, kakšno bedarijo zineš, in koliko škode s tem narediš. no, pri ta mlajši pa še do sedaj nikoli nisem rekla, da fuuuuj kako smrdi - ja, te le malo izučiuser posted image

clock-img

19.05.2008, 14:58

clock-img

sisi*

pencil-img

35

Nam je uspelo tako, da sem  jima obljubila, da če bosta šla na školjko kakat bosta pa dobila nekaj kar bi rada imela. in sta res šla, ampak smo morali tisti trenutek tudi to stvar it kupit. user posted image . Tako, da smo ju malo podkupili, ampak se je splačalo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem