writing-img

kakanje

clock-img

11.10.2005, 22:32

clock-img

Ajnaa

pencil-img

56

na koliko dni kakajo vaši malčki (8-12 mesecev)?
Mi imamo problem od uvajanja goste hrane naprej. Od takrat kaka na 3-4 dni in še takrat z naporom, boleče. Danes pa je že 7 dni od zadnjega kakanja in ni še nič. Pa me že pošteno skrbi.
Punčka sicer ne kaže nobenih težav, je zelo dobre volje, nasmejana, tako da mislim, da je ne tišči. Ampak vseeno, to se nabira v njej in ni v redu, da tako poredko kaka. Izogibam se hrani (oz. je sploh ne ponujam), ki naj bi zapirala: banana, riž, korenček. Vsak dan ji dam suhe slive, sok sliv. REs pa je, da zeloooo  malo pije. enostavo ne mara, vodo, čaj, ... spljuva iz ust po parih požirkih.
Naj me skrbi njena zaprtost, kaj lahko še storim, da omogočimo rednejše kakanje?
Mamice, ki ste imele podobno zaprte otročke, a se to potem uredi, ali taki otročki potem vedno na dalj časa in težje kakajo?
Hvala za vaše odgovore.

clock-img

12.10.2005, 22:57

clock-img

Skaana

pencil-img

1140

Jaz sem naši user posted image  dala pri večerji zraven adaptirano mleko Novalac IT in je takoj zjutraj kakala. Mogoče bo to pri vas pomagalo. Je imela tudi pri začetku uvajanja težave z zaprtjem - zdaj pa je v redu.

Aja, pa zjutraj za zajtrk je le surovo sadje, ne prekuhano in pri jabolku pazim, da je res sproti naribano.

Upam, da bo kmalu boljšeuser posted image

Mami, kdaj bo spet včasih?

clock-img

13.10.2005, 07:59

clock-img

marjanaR

pencil-img

358

Naša je bila zaprta po aptamilu. Poskusi zamenjati mleko, če ga sploh uporabljaš. Namesto vode in čaja poskusi s sveže stisnjenim sokom, morda bo tega spil, saj sladek. Sicer pa ta tudi malo bolj "požene", stisni pa sproti, naj ne stoji, potem lahko tudi zapira (jabolčni).
Pa veselo kakanje želim!

clock-img

13.10.2005, 21:47

clock-img

mama76

pencil-img

182

Ojla! Upam, da ti bom lahko vsaj malo pomagala, mi imamo doma 4 mesece staro punčko, ki tudi zelo poredko kaka zgodilo se je tudi, da 10 dni ni umazala pleničke v lekarni so mi dali LAKTOZO, ki ji jo dajem v čaj in uspeh je tu ! Probaj splača se poizkusiti, pa srečno !

clock-img

14.10.2005, 22:07

clock-img

156sw

pencil-img

77

Jast dam svojo na kahlico ko vidim da se napenja pa se pridno pokaka.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem