writing-img

kako naj oblijem indijančke

clock-img

23.11.2012, 15:27

clock-img

tix

pencil-img

908

da bodo čim lepši?
Če polivam (čokolada + voda + sladkor + margerina) z malo žlico, steče dol ampak ne povsod, če z veliko steče preveč čokolade na krožnik, pomakat ravno ne morem, ker se bo krema odlepila od testa, a se ne bo

kakšna ideja ?

clock-img

23.11.2012, 15:31

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Jaz dajem smetano namesto margarine in vode, pa pride malo gosteje. Odvisno tudi koliko čokolade daš in kako vročo jo imaš

clock-img

23.11.2012, 19:22

clock-img

blaža

pencil-img

8795

1. pravilo je, da sta voda in čokolada največji sovražnik. Čokolade se ne meša z vodo v nobenem primeru.

Lahko daš re čokolado in živalsko smetano, ne rastlinske, ali pa enostavno stopiš čokolado nad soparo, ter dodaš olje. Pol se čokolada malo bolj strdi in se lepo sveti. ( kot to obvladajo Šiptarji)

Drugače jih je pa najlažje dat na mrežo in pol prelit kr konkretno čez, če želiš, da je cel oblit. Je packanja, ampak s čokolado je vedno tako. Pod mrežo, daš pa pekač, da pol odvečno čokolado ponovno porabiš. Lahko daš tudi le peka papir spodaj, pa pol to čokolado spet pretočiš( naredi si malo roba, da ti ne teče preveč.).

Če nimaš mreže, in imaš mogoče mikrovalovno,.. jaz sem dobila zraven eno tako mrežico na nogicah, pa se da tudi na tole,..Če nimaš nič od tega,..user posted image , pol se znajdi user posted image

Drugače pa čokolada taka al drugačna ne sme bit prevroča. najboljše je, da je nekje tolko topla, da se še da prelivat, da ni pregosta, ampak nikakor prevroča, ker se ti lahko spodaj masa topi, in se ti ne bo svetla, ampak bo mat.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

23.11.2012, 19:22

clock-img

blaža

pencil-img

8795

Aja pa še to,.. ne štekam zakaj bi še sladkor dala v čokolado, sej je ja dovolj sladka,..

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

23.11.2012, 19:50

clock-img

mateyka

pencil-img

13812


IZVIRNO SPOROČILO: blaža
Aja pa še to,.. ne štekam zakaj bi še sladkor dala v čokolado, sej je ja dovolj sladka,..



če je recimo 86% (temna) jo čist štekam user posted image

clock-img

23.11.2012, 19:53

clock-img

blaža

pencil-img

8795


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: blaža
Aja pa še to,.. ne štekam zakaj bi še sladkor dala v čokolado, sej je ja dovolj sladka,..



če je recimo 86% (temna) jo čist štekam user posted image



user posted image , sam na tej ne piše čokolada za kuhanje,.. fuj, pol je pa že kislkasta, ampak je pa zdrava, seveda, če ne dodaš cukra user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

24.11.2012, 13:08

clock-img

tix

pencil-img

908

hvala za odgovore.

Čokolada je bila grenka zato sem pa dodala malo rjavega user posted image sladkorja. Za vodo sem pa prebrala v knjigi iz katere sem vzela recept. Mikrovalovke nimam, imam pa tisto v pečici? bom poskusila v drugo, včeraj sem jih samo prelila, pa niso bili čisto obliti, okus je bil pa dober user posted image

clock-img

24.11.2012, 17:36

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

1. pravilo je, da sta voda in čokolada največji sovražnik. Čokolade se ne meša z vodo v nobenem primeru.

Lahko daš re čokolado in živalsko smetano, ne rastlinske, ali pa enostavno stopiš čokolado nad soparo, ter dodaš olje. Pol se čokolada malo bolj strdi in se lepo sveti. ( kot to obvladajo Šiptarji)

Drugače jih je pa najlažje dat na mrežo in pol prelit kr konkretno čez, če želiš, da je cel oblit. Je packanja, ampak s čokolado je vedno tako. Pod mrežo, daš pa pekač, da pol odvečno čokolado ponovno porabiš. Lahko daš tudi le peka papir spodaj, pa pol to čokolado spet pretočiš( naredi si malo roba, da ti ne teče preveč.).

Če nimaš mreže, in imaš mogoče mikrovalovno,.. jaz sem dobila zraven eno tako mrežico na nogicah, pa se da tudi na tole,..Če nimaš nič od tega,..user posted image , pol se znajdi user posted image

Drugače pa čokolada taka al drugačna ne sme bit prevroča. najboljše je, da je nekje tolko topla, da se še da prelivat, da ni pregosta, ampak nikakor prevroča, ker se ti lahko spodaj masa topi, in se ti ne bo svetla, ampak bo mat.



to mam tut jest že celo večnost (odkar kuham) v malih možganih, ampak sem zadnjič delala čokoladni mousee po temle receptu:

http://www.kulinarika.net/recepti/3632/sladice/cokoladna-bomba-mouse/

pa ne samo da je bil odličen, tut vsi ki smo ga jedli smo še živi. user posted image Zakaj/odkod torej to prepričanje, da čokolada pa voda ne gresta skupi? vem edino, da mrzla voda v vročo čokolado pa povzroči, da se čokolada sesiri oz. se potem ne strdi nazaj.

Aja, indijančki... kaj pa če jih preprosto potopiš v čokolado? torej ga postaviš na vilico ni ga celega potunkaš, z nogami (pecivom) naprej? vem da je potem bolj umazano za jest, ampak zgleda pa tudi pomoje solidno user posted image

< Sporočilo je popravil Felicita -- 24.11.2012 17:42:46 >


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

25.11.2012, 17:48

clock-img

katipi

pencil-img

937

Sem nekaj dni nazaj gledala Rudolfa na 24Kitchen in je delal nekaj podobnega kot so indijančki (spodaj krog testa, zgoraj nabrizgana krema). Zanimivo je, da je vse kose najprej zamrznil in jih šele nato potopil v čokolado. Bili so popolni.user posted image

clock-img

25.11.2012, 19:21

clock-img

mateyka

pencil-img

13812


IZVIRNO SPOROČILO: katipi
Zanimivo je, da je vse kose najprej zamrznil in jih šele nato potopil v čokolado. Bili so popolni.user posted image



zvito..

clock-img

26.11.2012, 09:50

clock-img

hrchy

pencil-img

949


IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

1. pravilo je, da sta voda in čokolada največji sovražnik. Čokolade se ne meša z vodo v nobenem primeru.




to mam tut jest že celo večnost (odkar kuham) v malih možganih, ampak sem zadnjič delala čokoladni mousee po temle receptu:

http://www.kulinarika.net/recepti/3632/sladice/cokoladna-bomba-mouse/

pa ne samo da je bil odličen, tut vsi ki smo ga jedli smo še živi. user posted image Zakaj/odkod torej to prepričanje, da čokolada pa voda ne gresta skupi? vem edino, da mrzla voda v vročo čokolado pa povzroči, da se čokolada sesiri oz. se potem ne strdi nazaj.



Ja, ta mousse je spopulaliziral Heston (iz Fat Duck) , odkril pa Herve This l. 2007. Gre pa za to, da iz vode in cokolade ustvaris enako razmerje vode, mascobe in emulzifajerjev kot v sladki smetani, ki jo stepes... Ce to razmerje ni pravo, gre pa vse skupaj k sesirjenemu vragu...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem