writing-img

kako naredite segedin

clock-img

02.10.2008, 08:49

clock-img

PAJO

pencil-img

771

danes bi za kosilo naredila segedin,pa me zanima
kako se najhitreje naredi.

kaj date noter vse???

hvala,lp ana

clock-img

02.10.2008, 08:58

clock-img

Mišni

pencil-img

4682

Jaz na olju prepražim veliiiko čebule, da se malo zmehča (najbolje, da jo kar soliš, je prej), potem dodam na kose narezano meso in potem to ful dolgo tenstam, da se čebula razpusti, meso pa zmehča.
Posebej skuham kislo zelje: najprej ga stresem na cedilo, oblijem z vodo in nato ožamem ter dam v posodo, dolijem toliko vode, da je zelje pokrito. Nato kuham kakšnih 20 minut do pol ure.
Ko je oboje kuhano, stresem zelje k mesu, začinim (čahko pa že prej) s sladko mleto papriko, poprom, česnom, kakšen lovor lahko še daš notri, in še malo pokuhaš.

Če imate radi bolj gostlato, lahko v skodelici zmešaš malo moke in vode in to zliješ v vrel segedin ter še malo pokuhaš, da se zgosti.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

clock-img

02.10.2008, 19:35

clock-img

Alfabeta

pencil-img

3228

Pajo, tebi tole ne bo za danes več koristilo, morda pa bo komu drugemu.

No, jaz ga naredim tako kot Mišni, samo da nikoli zelja ne skuham posebej ampak vedno ko dodam začimbe na meso, dodam še zelje, pomokam in zalijem. Ostalo pa po enakem postopku kot Mišni.

Ga pa vsi zelo hvalijo in ni prekisel, ker ga sicer moj mož in sin ne bi jedla.

clock-img

07.10.2008, 13:57

clock-img

Nanni

pencil-img

35

Tudi jaz ga delam enako kot Alfabeta, torej zelja ne kuham posebej, ampak skupaj z mesom. Na kocu pa dodam začimbo Fant, da je fajni okus in po potrebi še zgostim z moko...in to je to.... pa ravno danes bo za kosilo...njamiiiiiiiiuser posted image

clock-img

07.10.2008, 14:33

clock-img

MTFP

pencil-img

689

A je pomembno katero meso je notri?

clock-img

07.10.2008, 14:36

clock-img

Mišni

pencil-img

4682

IZVIRNO SPOROČILO: MTFP

A je pomembno katero meso je notri?



Po moje je najboljše, da je svinjsko. Kako je s kakšnim drugim, pa ne vem.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

clock-img

07.10.2008, 19:53

clock-img

Alfabeta

pencil-img

3228

IZVIRNO SPOROČILO: MTFP

A je pomembno katero meso je notri?



Jaz delam s svinino, moja mami pa z govedino, ker ne mara vonja kuhane svinine. Meni osebno je moj boljši, jasno!

clock-img

08.10.2008, 06:56

clock-img

Nanni

pencil-img

35

Naj bi bilo svinjsko. Saj potem z začimbami narediš tako, da se nič ne vonja, ker osebno tudi jaz ne prenesem vonja svinjskega mesa ko se kuha. Fuj. Ampak segedin s svinjskim mesom je pa zakon.

clock-img

08.10.2008, 13:47

clock-img

MTFP

pencil-img

689

Joj zdaj mi je pa zadišal tale segedin, ga pa sicer še nikoli nisem delala, ker ga moj videti ne more. A mi lahko katera pove koliko česa naj dam notri..., pa ker ga bom verjetno lahko sama pojedla, ali gre lahko preostanek v skrinjo?user posted image

clock-img

11.10.2008, 21:34

clock-img

M_mojca

pencil-img

255

Ja, segedin daš lahko v skrinjo, ampak samo če meso ni bilo prej zmrzjeno. Če kupiš svežega, pa ga brez težav zamrzneš!
Žal ti pa s količinami ne znam pomagat, saj jaz delam vse "od oka" oz. nikoli ne delam po receptu, ampak po občutku in do zdaj smo vedno vse pomazaliuser posted image

Poskusi na www.kulinarika.net Sigurno boš našla recept za segedin, ki ti bo všeč!



_____________________________

23.10.2008 je na svet pokukal najin pikec po imenu Nik

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem