writing-img

kako staliti čokolado...

clock-img

17.11.2005, 19:34

clock-img

Anonimen

Okej zdej se boste smejale... sam jaz res ne znam..... da bi recimo naredla tako glazuro na torto.
Sem zadnjič probala staliti čokolado v vreli vodi pa malo masla sem dodala... pa so nastale take kepe pa se niso hotle stalit..... pol sem pa namest da bi čokoladno glazuro okrasila s smetano...sem mogla okrasit smetanovo "glazuro"user posted image  okrasit s temi kepami....

Torej kako stalit čokolado da se bo res stopila?

clock-img

17.11.2005, 19:39

clock-img

Anonimen

Živijo!
Ena varianta je, da daš čokolado v plastično posodico ali krožnik in v mikrovalovko, druga varianta pa je, da jo stopiš na pari. V eno večjo posodo nalij vodo in jo daj na ogenj, v manjšo, ki pa bo stala na tej večji, pa daš not čokolado. Ko se stopi, dam jaz zraven 5 žlic sladke smetane na 100 g čokolade. Meni je full dobro to, ampak se zelo strdi. Če hočeš imeti mehkejšo, pa daj zraven še kakšno žlico smetane.
Upam, da nisem zakomplicirala. Če sem, pa mi javi na privat.

LPS

clock-img

17.11.2005, 19:40

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Ja z "brenerjem", ni druge

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

17.11.2005, 19:45

clock-img

Anonimen

Zarči draga... kaj pa je brener?user posted image

clock-img

17.11.2005, 19:47

clock-img

Anonimen

A je zmrznjena čokolada? user posted image user posted image user posted image
Ne, sori, hecam se. Posodo s čokolado in margarino daš v parno kopel, in pustiš da se sotpi, pol pa zmešaš do gladkega, to je vsa umetnost! user posted image

clock-img

17.11.2005, 19:48

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Gorilnik user posted image

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

17.11.2005, 19:50

clock-img

Anonimen

Še boljša varianta pa je, da kupiš že narejeno čokoladno glazuro v vrečki. To vrečko še zaprto daš za nekaj trenutkov v vrelo vodo, čokolada se zmehča in postane tekoča. Vrečko odpreš in poliješ po pecivu, torti,... ampak hitro, ker se zelo hitro strdi!

clock-img

17.11.2005, 19:52

clock-img

Anonimen

Zara ti se kr delaj norca ja.....user posted image

Hothien... no sej tk sem naredla

Tia&Lea.... ja no sej smetano sem tud dala not... pa poten so bli še hujši kupčki.... pa kr nč ni rata mehkejša pa sem zvedla celo goro smetane not.user posted image

clock-img

17.11.2005, 19:54

clock-img

Anonimen

Selena pa ti si carica...... točno to bom od slej kupovala....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

17.11.2005, 19:55

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: matovilcica

Hothien... no sej tk sem naredla

Pol je pa moglo ratat!!!!!

clock-img

17.11.2005, 19:56

clock-img

Anonimen

Ja hothien... saj so ratali... kupčkiuser posted image

clock-img

17.11.2005, 19:58

clock-img

tinatona

pencil-img

2613

Jaz dam pa samo malo margarine v teflonsko kozico (da se ne prime) in jo direkt na ognju stalim. Pol na koncu dam pa še malo mleka, da je malo bolj ˝redka˝.

LP Tina

clock-img

17.11.2005, 20:01

clock-img

*maja

pencil-img

2075

Moj postopek je točno tak kot je napisala tinatona user posted image .

clock-img

08.12.2005, 14:37

clock-img

TaRe*

pencil-img

1401

No,pa vam še jaz povem.
Čokolado topite na vodni kopeli.Topi naj se počasi,počasi.Če je preveč gosta za polivat pa dodajte malo (po žličkah)rastlinske masti(biljna mast).
Ne bom rekla,da ni vredu argarina,vendar je zelo odvisno katera.Če je v margarini preveč vode,se znajo narediti grudice,ali pa rata pikčasta.
Dobro je tudi malo olja,vendar se to ne sme dodat,če imaš čokolado za piškote oz.pecivo ki ga ješ z roko(se ob telesni temperaturi začne topit)
Pa še to..bolj kot jo mešaš,lepši lesk bo imela.
Paziti je pa tudi treba,da zraven ne pride voda.Včasih je lahko preveč že samo kapljica ali dve.

clock-img

08.09.2007, 11:34

clock-img

MAJDA22

pencil-img

141

Čokolado stalim takole:

Naredim vodno kopel. V njej stopim čokolado, kateri sem dodala olje.

clock-img

08.09.2007, 16:40

clock-img

saraja

pencil-img

770

Jaz pa kar v plastično posodico dam čokolado, malo olja, samo res malo, pa maslo, dam pa v mikrovalovko, pa mi vedno uspe!

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

clock-img

08.09.2007, 16:46

clock-img

Anonimen

Selena pa ti si carica...... točno to bom od slej kupovala....

Kdo pa je Selena? user posted image

clock-img

08.09.2007, 17:07

clock-img

Saša27

pencil-img

1387

Tudi jaz vedno najprej stopim margarino, nato pa dodam čokolado, pa se vedno naredi fini preliv, pa  nikoli ne delam v vodni koplei, kr direkt na ogenjuser posted image

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

clock-img

08.09.2007, 17:22

clock-img

MAJDA22

pencil-img

141

IZVIRNO SPOROČILO: Saša27

Tudi jaz vedno najprej stopim margarino, nato pa dodam čokolado, pa se vedno naredi fini preliv, pa  nikoli ne delam v vodni koplei, kr direkt na ogenjuser posted image

Tako sem včasih delala, pa se mi je enkrat "prsmodilo", od takrat vedno vodna kopel.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem