IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda
IZVIRNO SPOROČILO: katy83
kakorkoli...naj gre študirat to kar si želi
Jaz pa svetujem, da naj v prvi vrsti razmišlja, koliko možnosti ima za zaposlitev po končanem študiju. Od želja se na žalost ne da živeti. Če jo zanimajo pedagoški pokliči, svetujem specialno pedagogiko ali defektologijo (surdo-logo).
Tako razmišljanje je precej zgrešeno. Prvič zato, ker če danes manjka učiteljev (pedagogov, keregakoli poklica) še ni rečeno, da ga bo čez 5 let še vedno (ker bo vmes konc koncev še 5 generacij diplomantov). poklici, ki pa so dejansko vedno deficitarni pa običajno ne potrebujejo univerzitetne izobrazbe (npr kuharji zadnjih par let). dalje, veliko poklicev ki je deficitarnih je z razlogom - bodisi zaradi ušivih plač, groznih delavnikov, ... in seveda ne smemo pozabit, kako na veliko faksih jamrajo kok manjka tovrstnega profila in kok so to 'poklici prihodnosti' (sem študirala tak 'poklic prihodnosti') se potem, ko se končno poženeš na trg dela - že študentskega, kaj šele potem za redno službo - izkaže, da so v sloveniji precej omejene možnosti oz. jih obvladujejo ljudje, ki te prej pet let je*ejo na faksu. Nas je blo recimo 50 v letniku, pa sem jest EDINA ki dela na svojem področju, medtem ko bivši sošolc iz prvega letnika (ki je diplomirov) dela v McDonaldsu (in ni karikatura in nisem študirala ničesar povezanega s hrano ali strežbo).
Seveda, so določeni študiji, s katerimi RES težko najdeš službo (npr primerjalna književnost, al pa ekonomija konc koncev, ki ima 300 vpisanih/leto), ampak zanašat se na to da bo nek študij dal 'zihr' službo čez pet let... zgrešeno.
noble and children respected their elders.