writing-img

kam s starimi zdravili?

clock-img

12.08.2007, 14:11

clock-img

2ursae

pencil-img

4420

A katera ve? Že kar nekaj časa na kupček nalagam zdravila, ki jim je pretekel rok trajanja, pa bi se jih zelo rada znebila. Mal sem pobrskala po spletni strani Lekarne Ljubljana, pa nimajo o tem nič napisanega user posted image . Vem, da jih ne smem vreči v navaden kontejner, žal pa nimam pojma, kam bi jih lahko odnesla.

Kakšne izkušnje? user posted image user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

clock-img

12.08.2007, 14:28

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Odnesete jih lahko v prvo lekarno. Nikar pa jih ne mečite v smeti.

clock-img

12.08.2007, 14:43

clock-img

Lunca1

pencil-img

6022

Če so pa tik pred rokom in veš da jih ne boš več potrebovala, pa jih lahko daš zdravniku, da jih potala med paciente, ki jih takrat potrebujejo in jih bodo še pravočasno porabili.

clock-img

12.08.2007, 15:09

clock-img

bamby

pencil-img

4007

V Lekarnah jih brez problema vzamejo. Oni že vejo kako jih reciklirat, če niso več uporabna.

clock-img

12.08.2007, 15:13

clock-img

2ursae

pencil-img

4420

user posted image  kul. A kaj veste, a med "zdravila" spadajo tudi kreme za obraz, za telo, kreme za sončenje ... morda tudi šamponi?

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

clock-img

12.08.2007, 22:03

clock-img

ana b

pencil-img

1004

Vsa zdravila, ki jim je potekel rok trajanja, kreme,.. sodijo med posebne odpadke, ki se zbirajo ločeno. Vem, da je na barju poseben kontejner za take odpadke. Poglej na stran od Snage.

clock-img

12.08.2007, 22:08

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

V lekarnah jih pred pol leta sigurno niso jemali. Neka štala z nekimi predpisi - pa ne vem, če so to zdaj že poštimali ali ne. Pred leti ni bilo problema, a kot rečeno pred pol leta v lekarnah preverjeno niso jemali starih zdravil.

clock-img

13.08.2007, 08:27

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Ravno sem v Delu in dom naletela na tole informacijo: če so zdravila še uporabna, jih z veseljem vzamejo v ambulanti za državljane, ki nimajo urejenega socialnega zavarovanja v LJ na Mislejevi 3 (01 437 20 10). Vzamejo tudi predmete za osebno higieno, plenice, zdravstvene pripomočke, spodnje perilo. 

clock-img

13.08.2007, 09:01

clock-img

cofek

pencil-img

781

IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

V lekarnah jih pred pol leta sigurno niso jemali. Neka štala z nekimi predpisi - pa ne vem, če so to zdaj že poštimali ali ne.

nič še bilo poštimano v tej smeri - pač en predpis, ki "povozi" drugega...tko kot je ena prej napisala - spadajo v kontejner s posebnimi odpadki...

clock-img

13.08.2007, 22:57

clock-img

babylove

pencil-img

2473

Jaz jih nesem v lekarno, oni jih pa vržejo stran ne glede na to, ali je rok potekel ali ne. Kar je po mojem mnenju prav, saj če zdravilo pri kom doma npr. ni bilo primerno hranjeno, morda ni več enako učinkovito.

clock-img

14.08.2007, 14:15

clock-img

bamby

pencil-img

4007

Jaz pa še nikoli nisem imela problema, da jih v lekarni ne bi vzeli nazaj, pa naj si bodo še uporabna ali ne. Kaj so pa oni naredili z njimi, pa ne vem user posted image .

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem