writing-img

kateri avtosedež?

clock-img

14.09.2011, 15:50

clock-img

katy981

pencil-img

47

Potrebujem nasvet glede avtosedeža.
Naš sonček je star 2,5 meseca in je velik 73cm ter ima 6,2kg. Do sedaj smo ga prevažali v lupinici od Bebe confort, ki pa je postala premajhna. Nogice potiska v sedež in mu je prav neudobno.
Kateri sedež priporočate glede na to, da je star malo več kot 2 meseca? Nekako sem gledala skupino od 0-18kg.
Hvala!

clock-img

14.09.2011, 16:21

clock-img

Star_a

pencil-img

318

Dvomim,da je postala premajhna. premahjna postane takrat kadar gredo pasi pod ramena ali pa je glavica čez rob .

clock-img

14.09.2011, 16:34

clock-img

kajajaka

pencil-img

3539

Tudi jaz mislim, da mu ni premajhna. Lupinica je do 13 kg, on jih nima še niti pol toliko. Tudi velik še ni toliko, da bi glavica segala čez rob.
Odrivanje z nogicami od podlage (v tem primeru od sedeža) pa je normalen refleks vseh dojenčkov.

clock-img

14.09.2011, 17:15

clock-img

pasijonka

pencil-img

143

A še komu tole ne gre skupaj: 2,5 mesecev, 73 cm in 6,2 kg???user posted image

clock-img

14.09.2011, 17:45

clock-img

tjasaoasis

pencil-img

120

Starost in kg že gredo skupaj...sam velikost je pa res mal huda...mogoče je pa tipkarska napaka in je dejansko 63cm?

clock-img

14.09.2011, 19:51

clock-img

Urshy78

pencil-img

1895

IZVIRNO SPOROČILO: pasijonka

A še komu tole ne gre skupaj: 2,5 mesecev, 73 cm in 6,2 kg???user posted image

jap, tudi meni se zdi tole malo čudno..verjetno se je res zmotila..

TIAN 05.11.2010

clock-img

14.09.2011, 20:36

clock-img

m_o_i

pencil-img

3646

po novem(in prav je tak, ce se mene vprasa) je velikost tista, ki diktira menjavo sedeza in ne (vec) kile.

in ja-ce sem se na glavo postavla, sem mulcka mogla iz PPlupinice prestavit v sedez pri sedmih mesecih-pa ni imel niti priblizno 13 kg(do kolkor bi naj zdrzala). mislim, da jih se zdaj nima tolikouser posted image

se za avtorico-isci sedez, ki se da obrnit proti smeri voznje, tak, kot lupinica. in naj ima naklon, da ga bolj polezes. jaz sem kupovala 9-36 in takega nisem nasla, da bi se dal obrnit proti smeri voznje. sem pa dete dala oz. zelo prijazen prodajalec v Recaro-ta Young Sport-in je sel z nami user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

clock-img

14.09.2011, 21:07

clock-img

nusi

pencil-img

1833

tudi moj je šel iz lupinice pred 13 kg - tolk jih še zdej nima, pa je skor 16m user posted image . Imeli smo chiccotovo, ki je res miniaturna v primerjavi z maxi cosi ali romerjovo. Tudi jaz sem problem rešila tako, da sem kupila/dobila avtosedež, ki se obrne v nasprotni smeri vožnje ker menda je ravno v tem problem pri dojenčkih, da morajo biti zaradi sil med trkom obrnjeni v kontra smer - sej ne da čist štekam ampak ok

clock-img

15.09.2011, 09:18

clock-img

tjasaoasis

pencil-img

120

Dojenčki morajo biti kontra smeri zaradi "mehkejšega" vratu oz. mišic, ker je sicer lahko zanje precej nevarno pri hitrem bremzanju. Po novih smernicah se celo priporoča, da naj bi se otrok vozil kontra smeri celo do 2 ali 3 let. No, jaz sem svojo tamalo dala v sedež 9-36 pri nekje kor. 10 mesecih, pa ne zato ker bi ji bila lupinica kakorkoli premajhna ampak zato ker se je iz nje nonstop dvigovala in želela sedeti pokončno. Je niti nisem mogla dovolj zategnit s pasovi, da bi jo lahko zadržala pri tem (sicer bi bil pa jok), tako da smo jo prestavili v Recaro Young Sport in je sedaj v njem zelo zadovoljna. Sicer pa se prodajajo sedeži skupine 0-18kg, ki pa jih je možno obrniti v obe smeri vožnje.

clock-img

29.09.2011, 20:42

clock-img

Amstaffka

pencil-img

19

Mi smo našega iz Bebe Confort lupinice prestavili v avtosedež pri petih mesecih. Imel je nekaj manj kot 9 kg, vendar je lupinico prerastel. Vzela pa sva Romer Evolvo plus 9-36 kg.

clock-img

30.09.2011, 09:39

clock-img

*pujsapepa*

pencil-img

32

Naš mladič št.2 je imel ob rojstvu 4640g. Čez 4 mesece in z dodatkom zimskih pajackov, ga v jajčko nisem več spravila, čeprav še ni imel 13 kg. Sedel pa seveda še ni, tako da bi lahko šel v sedež 9-18. Kupili smo sedež Concord ultimax. Je 0-18. Lahko se namesti v obratno smer vožnje. Sedež je super! Je malo bolj kompliciran za namestit v avto, ampak tega tako ne počneš pogosto. Pri prvem mladičku smo po lupinici imeli maxi cosi tobi, pa se s tem sploh ne more primerjati. V concordu ni spečemu otroku niti enkrat glavica "padla" v kak čuden položaj, pri tobiju smo morali kar naprej podstavljati in prestavljati potovalne blazinice.
Zdaj k nam prihaja mladiček št.3. Že od vsega začetka bo v concordu, ker se mi zdi bistveno bolj varen od lupinice.

clock-img

01.10.2011, 11:31

clock-img

mayci

pencil-img

2322

Se strinjam s "pujsopepo". Tudi mi imamo Concord Ultimax in je super sedež! user posted image Jaz sem našo pupo vozila privh nekaj mesecev v lupinici, iz preprostega razloga, ker sva hodili skupaj po starešega bratca v vrtec (pozimi) in sem jo kar z lupinico vzela ven, zaprla zimsko vrečo in je bila na toplem, ko sva šli do vrtca od parkirišča peš. Spomladi pa smo jo prestavili v Concorda.

Lepo je biti mamica.. :))

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem