writing-img

kateri hrani se izogibat?

clock-img

03.12.2007, 10:42

clock-img

biga

pencil-img

838

Lep pozdrav! A bi se mi lahko javila kakšna mamica, ki ima otroka, ki je še pred enim letom uspešno opravil provokacijski test pri alergiji na kravje mleko? Zanima me, če je pri uvajanju goste hrane posebej pazila, da otroku ni ponudila alergenih živil (katerih) ali se je le ravnala po pravilih za dohranjevanje zdravih otrok. Moj fantek je pri 4. mesecih prestal test, zdaj pri 6. mesecih pa smo zelo previdni pri uvajanju GH.

clock-img

07.12.2007, 23:01

clock-img

saskija

pencil-img

1852

Morda ti lahko nekoliko pomagam, doma imamo astmatika in zaradi tega smo pri našem najmlajšem zelo previdni.

Na posvetu pri alergologinji mi je ta dejala: Dojenje do 6 meseca (mamica mora biti na dieti brez kravjega mleka) potem postopno dodajanje: kravje mleko oz. adaptirano mleko ne do enega leta najmanj, tja do drugega leta- tako da vse milupine kašice odpadejo, otrok lahko tam med 9 mesecem in enim letom je skuto in probiotični jogurt.Izogibanje vsem oreščkom in koščičastemu sadju. pozor tudi pred svem eji, barvili, aditivi (fruchzwergi, monteji, jušnimi kockami, vso pripravljeno hrano za dojenčke)

jabolka, korenček, krompir, bučka pa še pri tem me je opozorila da je pomemben izvor živila.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem